V poslednej dobe mám ťažké obdobie. Veľa premýšľam, uvažujem a hodnotím. A vraciam sa aj do minulosti. Vrátila som sa až do detstva a uvedomila som si jednu vec. Na detstvo nemám takmer žiadne pekné a milé spomienky. Je ich naozaj ako šafranu. Zato neviem z hlavy vymazať, ako mama chcela od nás odísť, keď sme ju ako deti neposlúchali, ako som dostala od nej vynadane, keď sa stratil môj mladší brat na dovolenke (mala som cca 7-8 rokov), ako som sa bála prísť domov po vysvedčení a naozaj som zdrhla z domu (lebo vraj ak budem mať 4, nech sa ani nevraciam), ako som nechtiac rozbila okno, riadne sa na ňom porezala a nič som jej od strachu radšej nepovedala (o porezaní, ktoré bolo fakt hlboké a mám tam fakt veľkú jazvu), ako som išla do školy v 40-tkach horúčkach, lebo som sa jej bála povedať, že mám teplotu, ako som si dvakrát siahla na život a ona sa o tom nikdy nedozvedela, ako som mala strach sa vypýtať na zábavu, ako ma "zapredala" svojmu vlastnému šéfovi a keď som ho odmietla, dostala som vynadane.... Prečo si neviem spomenúť na nič pekné? A čo je najhoršie? Stratila som oporu v manželovi, ktorému som verila najviac na svete. U ktorého som mala vždy útočisko. Uvedomila som si, že mu na mne prestalo záležať. Po 20 rokoch manželstva, troch deťoch, na ktoré som bola väčšinou sama. Radu mi asi nedáte žiadnu, ale potrebujem to niekomu povedať. Lebo už som fakt unavená a vyčerpaná.
detstvo už nezmeníš, minulosť nezmeníš. Zmeniť môžeš prítomnosť, budúcnosť, a hlavne seba. Čiže neplytvaj energiou zbytočne tam, kde náprava nie je možná. Pozri sa dopredu a buď sama sebe najväčšou oporou. Ty sa najlepšie poznáš, ty si skús sama sebe najlepšie porozumieť. Poznáš svoje limity, svoje silné a slabé stránky. Odpusť tým, ktorí ti ublížili a pusť sa do života s najlepšou kamoškou-sebou.
Sklamanie v manzelovi asi v tebe ozivilo pocity z detstva. Mas pocit, ze mu na tebe nezalezi a rovnako si sa citila pri mame. Niekedy sa v pritomnosti stanu veci aj preto, aby sme sa mohli lepsie vysporiadat s minulostou. Tiez radim ist na terapiu a spracovat to detstvo. Ak sa to podari, pride novy a lepsi zivot.
Napíš mi ip
mas flashbacky a retraumatizaciu, to co ti spravil manzel ti vyvolalo spomienky na matku lebo sa teraz citis presne tak ako si sa citila ako dieta...ked si tieto traumy nespracujes budes trpiet do smrti..
Haaaloo,máš deti, tak nedovoľ aby sa cítili podobne,minulosť nemôžeš zmeniť,zabudni čo bolo,každá spomienka vyvoláva taký divný pocit na hrudi,to čo tebe nebolo dopriaté,dopraj deťom,nech majú u teba ten pocit istoty a dôveri,že môžu prísť za mamou,nech sa stane čokoľvek.
Minulosť nezmeníš, vieš však zmeniť tvoje prežívanie. Spracovať traumu ti pomôže sprevádzanie na odbornej úrovni=psychológ. Nádväzne aj tvoj dnešný stav a prežívanie. Po psychoterapii sa ti bude ľahšie dýchať, kráčať ľahkým krokom... Všetko dobré prajem.