Spomalovač

13. dec 2022

Ahojte. Poprosim rady. O týždeň mam skúšku z autoškoly. V aute s kamosom, skusenim šoférom som spozorovala včera, že cez spomalovač ide v 1-ke. A však neskôr som sa o tom aj dočítala, že je to tak správne. No a ja som to vždy robila počas jazdy na 2-ke, plus zošliapnuta spojka a krásne som pribrzdila, na to mi moj inštruktor nikdy nič nepovedal a už vobec nič také že musí byť zaradeny najmanší stupeň jednotka, iba že mám spomaliť. Teraz mám obavy či mi policajt za to nevyčita že idem cez spomaľovač na dvojke a na druhej strane sa bojim že ak dám aj 1 aby som si to nejak nepomýlila, keď som už takto bola naučená. Jazdy už nemám aby som sa pýtala. Auto je benzín (neviem že či to mám nejakú súvislosť). Vopred ďakujem

janai1
13. dec 2022

Môžeš tade prejsť aj na 5 ak si dosť odvážna 😀 na rýchlostnom stupni fakt nezáleží

autor
13. dec 2022

@janai1 fakt? Dobre dik. Najviac sa bojim aby mi to policajt nebral ako mínus, inak na tej dvojke to ide v poho

janai1
13. dec 2022

Nemá prečo, na toto naozaj žiadny zákon ani nariadenie nie je

martinmmartin
13. dec 2022

Policajt sleduje iba dodrziavanie pravidiel cestnej premavky a tam sa nic nepise ze co a na akom stupni mas chodit....

ukulela
13. dec 2022

Retarder ta ma spomalit, nie zastavit. 2ka je postacujuca. 1 len ak by si sla ozaj pomalym krokom.

mistymay33
13. dec 2022

Mna ucili, ze jednotka sa zaraduje iba ak sa rozbiehas, cize auto pred tym uplne stalo. Na spomalovaci zaradujes nizsi stupen, auto je stale v pohybe, cize zaradis kludne dvojku.
Policajt pri skuske nesleduje ako zaradujes rychlosti, on je tam na to, aby sledoval, ci dodrzujes zakon, ci sa riadis znackami atd…

h2
13. dec 2022

Počas jazdy vôbec na jednotku nepreraďujem. Jednotka je na rozbiehanie auta, ktoré predtým stálo. Cez spomaľovače jazdím na dvojke.

danica2711
14. dec 2022

jednotka je hlúposť, pred retardérom predsa nemusíš zastaviť. Robíš to dobre, pribrzdiť, preradiť na dvojku, pomaly prejsť a fičíš ďalej