Spolužiačka má potrebu zhadzovať ma pred inými

26. nov 2023

Dobrý deň.
Píšem sem, pretože by som rada vedela, ako sa na tento môj „problém” pozerajú iní ľudia a či mám pravdu ja, alebo spolužiačka. Chodím na strednú, mám 17 rokov, dobre sa učím a môžem povedať, že som bezproblémová. Mám jednu spolužiačku, ktorá ma stále potrebu ma pred novými ľudmi zhodiť. Chodili sme s touto spolužiačkou aj na základku, takže ma pozná dlhšie. Už keď sme prišli na strednú a zoznamovali sa so spolužiakmi, tak im v podstate rovno o mne začala hovoriť, že zvyknem strašne nadávať. Čo v podstate bola pravda skôr v minulosti, ešte na základnej, kde som chcela zapadnúť k iným spolužiačkam a začala som napodobňovať ich správanie, to ma ale už prešlo. Semtam si však, ako asi každý, zanadávam, keď som nahnevaná, nie však v bežnej konverzácii. Táto spolužiačka to okamžite každému novému hneď o mne hovorí ako keby je to neviem čo… Pritom ona sama sa správa horšie, chodí piť, fajčí, klame rodičom, že ide prespať ku kamarátke a pritom ide von s cudzím chlapom, atď.. Proste morálne robí oveľa „horšie” veci v tomto veku ako ja a stále ma potrebu aj napriek tomu ma takto zhadzovať. Prečo to podľa vás robí?

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alickapusinka
26. nov 2023

Zastavila by som ju tak že ak by neprestala podala by som na ňu trestne oznámenie. Je to forma šikanovania. Takže hlásila by som to a to nie je žalovanie po tom čo sa toto teraz stalo by málo byť memento pre všetkých ostatných. Ja by ju tak zhodila pred spolužiakmi jednou vetou že ta by na mňa do smrti zabudla. Takýmto svinam prechádza potom šikanovanie za mňa je to forma šikany .TY čim skôr to zastavíš tým lepšie.

ivangeline
26. nov 2023

....zavidi ti. 🙂

nika23t
26. nov 2023

Informuj spolužiačku, najlepšie hneď vtedy, keď bude o Tebe rozprávať, tiež pred všetkými, že sa Ti to nepáči, že to robí stále dookola a je to nepríjemné. Nech s tým prestane. Ak sa to neskončí, informuj učiteľa, riaditeľa, niekoho dospelého, aby s ňou hodil reč. Pravdepodobne si takto dvíha sebavedomie. Smutne.

moze
26. nov 2023

Ja by som pri takom zoznameni potom pozrela na nu a povedala "a toto je zase nasa slecna promiskuitna, tesi nas".

bmolko
26. nov 2023

Prečo to robí? Lebo jej to dovolis...Boha dievčence, ženské s podobnými problemami. Čo nemáte ústa? Nevieš jej tiež povedať pred vsetkymi: "To čo máš dnes na sebe?" alebo "Čo má tvoja kaderníčka dlhodobú PN?"

h2
26. nov 2023

Čiže vy spoznáte nového človeka a ona mu začne o tebe rozprávať, že nadávaš? Tak keď skončí, povedz: "Tak, kamoška ti už o mne povedala, teraz ti ja porozprávam o nej." A začni pekne o cigaretách, alkohole, chlapoch, klamstvách...

karmen118
26. nov 2023

Chce sa zapáčiť a zapadnúť do kolektívu a očividne to nevie lepšie ako pri tom zhodiť teba, aby ona vyzerala ako super partia a ti tá zlá, ak zase začne rovno jej povedz tak a teraz aj ja poviem niečo o tebe dobre? A spusť. Alebo povedz spolužiakom ak sa dozvieš že ťa zase ohovárala, takže ona ma stále ohovára ešte ju to neprešlo? Chudera, nevie inak za ujať keby ste vedeli čo všetko ona stvára/stvárala - ak bude záujem povedz čo. Neostaň ticho, bráň sa, neignoruj to, inak sa môžeš stať ľahko terčom šikany.

heleninamama
26. nov 2023

Zase účelová diskusia. Teraz začne na koníku téma šikany a každý deň pribudnú aspoň tri diskusie na túto tému, aby to tu nespalo. 😂 Ak máš 17 rokov, chodíš tam už tretí rok a myslím, že spolužiaci Ťa už spoznali natoľko, aby vedeli, kde je pravda. A ústa máš tiež, tak sa nimi bráň a povedz im to, či si tu napísala.