Spolunažívanie v dvojizbovom byte

baculka77
21. jan 2018

Ahojte, idem vás poprosiť, tie ktoré máte rodinku s detičkami a bývate v dvojizbovom byte, ako máte zariadené? Myslím ako spávate, či tiež v obývačke a tam máte taký gaučík rozkladací alebo? Lebo na bud.rok chceme deťom urobiť izbu nech su tam samé ale potrebujem pozhánať inšpirácie, že čo je lepšie či vyťahovacia posteľ, poschodová, aby mali viac miesta na hranie, jeden stôl s dvomi stoličkami, no neviem, nechám si poradiť od vás. 🙂. Ďakujem za každú odpoved. Deti majú 8 a 2 roky.

janci05
21. jan 2018

Ahoj. Ja priamo s rodinou nebývam v 2-izbovom byte, ale ako dieťa som s rodičmi takto bývala. Naši mali normálne v obývačke manželskú posteľ a tiež rozkladaciu rohovú sedačku, keby prišla nejaká návšteva, aby mali kde prespať. Ja som mala svoju vlastnú izbu. Na tvojom mieste, ak máš viac detí, tak by som to riešila nejakou výsuvnou posteľou. Nedávno som na jednu takú na nete natrafila, čo aj mňa zaujala. Ak ju nájdem dam ti link.

obsadenemeno
21. jan 2018

sestra ma dvojizbovy, spalna je pre deti a obyvacku ma predelenu polovicnou prieckou na spalnu a obyvaciu cast. Ona ale ma velky dvojizbak. Do kuchyne sa jej vojde aj stol aj divan. V obyvacej casti ma len sedacku do L, stolik, telku a rohovy stol na pc.

missdiva
21. jan 2018

@baculka77 Ahoj, ja sa venujem interierove dizajnu 🏡 . V tomto pripade by som pre 8rocneho zvolila rozkladaciu taburetku (s kvalitnym matracom a roštom - raz uz som ju v jednej detskej pouzila, ak chces poslem foto do spravy). Cez den zaberie velmi malo miesta, da sa vyuzivat na citanie, sedenie a cez noc je to pohodlna plnohodnotna postel dlha 2metre. 2 rocnemu by som dala postel s domcekovou konstrukciou, su nizke takze z nej nespadne, nemusis ju tak skoro menit a tiez je vhodna ako priestor na hranie. Poschodovu postel by som vylucila, pekne to setri miesto ale malokto vydrzi spat hore dlhodobo (teda aspon u nas to tak bolo ked sme ju mali). Zvysok je tazko poradit bez rozmerov izby a podorysu, ak by si potrebovala poradit napis spravu 😉 .

sissy27
21. jan 2018

@baculka77 švagriná býva v dvojizbáku, jedna izba je detská, obývačka slúži aj ako spálňa. Nie je nadštandardne veľká, ale gauč je samostatný a posteľ majú vyklápaciu s normálnym kvalitným matracom, žiadne spanie na sedačke a boľavý chrbát. Ráno sklopí, vyzerá to ako zatvorená skriňa, večer vyklopí, robota na 15sekúnd. Za mňa ideálne riešenie v malom byte.

bibistec
21. jan 2018

Suseda urobila tak ze deti maju detsku a oni maju aj postel aj gauc v obyvacke ono da sa bud predelit ale lepsia je asi ta sklapacia postel znama to ma. A super lebo maju normalne ortopedicke matrace a akonahle sklopi tak ako skrina. Kamoska.urobila tak ze spalnu predelila a maly.ma izbu s balkonom a oni spalnu bez okna to mi pride zle na vetranie. Dalsia kamoska ma v obyvacke manzelsku postel poschodovu teda dole gauc a hore spia. Otras nadava na to ze ako ma bydle a po schodoch hore dole ze nedobre, olutovala.to

baculka77
autor
21. jan 2018

jej baby, dakujem každej za odpoved, určite si niečo z každej odnesiem 🙂

baculka77
autor
21. jan 2018

@janci05 no ak budeš taká zlatá a nájdeš link na tu postel, poteším sa, dakujem

baculka77
autor
21. jan 2018

@obsadenemeno no my máme obývačku rozmery 4x4 a detsku izbu 3x4, takže také malinké a do obývačky sa mi vojde zatial iba gauč rozkladací

baculka77
autor
21. jan 2018

@missdiva jej dakujem za super tip na tu rozkladaciu taburetku 🙂 skusim popozerať po nete ako to vôbec vyzerá, alebo ak môžeš, pošleš mi prosím foto? dakujem, rozmery izby detskej sú tak zhruba 3x4, ale na jednej stene je okno, dalšia stena dvere a na jednej stene je ešte otvor do šatníka, takže je to také porozhadzované,

baculka77
autor
21. jan 2018

@sissy27 no toto som uz dávnejšie pozerala na nete, tie vyklápacie postele a vyzerá to super, lebo máme iba rozkladací gauč a spí sa na tom - no vieš si predstaviť 🙂 , ale dakujem za inšpiráciu

baculka77
autor
21. jan 2018

@bibistec no my máme malinkú obývačku 4X4 takže predeliť na spálnu a obývačku sa nám to neda, neviem, ktovie ked by to videl nejaký interierový dizajnista 🙂 či by vedel navrhnúť niečo lepšie 🙂, preto chcem tomu dať čas a vymyslieť čo najlepšie riešenie, aby som časom nelutovala, že sa nám zle spí, alebo že máme málo miesta atd...

juliet86
22. jan 2018

@baculka77 znami maju obyvku tak ze tiez vyklapacia postel pri stene a na nej maju bielu roletku. Ako taku co mas na okne kvazi. Cize to vyzera ako stena. Vies co myslim. Stiahne roletku vylozi postel. No drzim vam palce dobrych ludi sa vsade vela zmesti a s trochou kreativity a najma zmyslom pre poriadok sa vsetko da. Radsej mat maly byt a vela lasky ako opacne

sonapp
27. feb 2020

@bibistec Ja mám sklápaciu posteľ a som maximálne spokojná. Jedna Izba navyše. Odporúčam : )

nellye9
27. feb 2020

@sonapp ako to potom vyzerá rozložené? Posteľ je akoby položená na gauči?

bibistec
28. feb 2020

@sonapp super to vyzera ja som presne takéto dačo pozerala ale problém je že našla som len do rozmeru 200 CM a my kôli manzelovi potrebujeme dlhšiu posteľ.

albiva
28. feb 2020

@baculka77 ahoj, my to aktuálne riešime tiež 🙂 deti pôjdu do spálne, postele majú tie menšie 160tky keďže o nejaké 3-4r sa sťahujeme a to by malo akurát vyjsť, že staršej bude už asi treba väčšiu. Tak nech majú teraz radšej viac miesta na hranie. Do obývačky sme si objednali väčší Lkovy gauč (čakáme nan už vyše 2m :/ ) určený na každodenné spanie s riadnym matracom + poťah Aquaclean, aby som nepanikarila keď ho detváky zafulaju, keďže bude svetlo zelený.

era777
28. feb 2020

Ja teda nebyvam v 2 izbaku, ale rastla som tak 😊 my sme mali 3 deti izbu sami, kde boli na jednej stene skrine an druhej poschodova postel, taka ze dole sa dala vytiahnut takze boli 2 lozka ... Pod oknom pisaci stol ....a v tej vacsej izbe mali rodicia izbu predelenu, v jednej polovici mali postel a v druhej gauc,kresla, stolik, telka 😊

sonapp
28. feb 2020

@bibistec neviem či robia nad 200 cm.

sonapp
28. feb 2020

@nellye9 poslala som fotku, ale nejako to zblblo. Prislo nieco?

plysaky
27. mar 2021

@sonapp napises mi prosim do sukromej spravy vyrobcu a cenu? Prave to riesim a uvazujem ci bude lepsi roztahovaci gauc alebo toto tvoje riesenie. Dakujem

miamie
27. mar 2021

@baculka77 my bývame tiež v 2 izbovom, máme obývačko spálňu, spíme na rozkladacom gauči z ikey plus mame doplnkový vrchný matrac dormeo, menšie dieťa má postielku. A staršia má sama izbu v ktorej má vyvýšenú posteľ z ikey. Ale my máme 10 ročný rozdiel medzi deťmi. Čiže keď bude staršia na strednej mladšia bude prváčka na ZŠ a to neviem ako im vymyslím izbu. 🤷‍♀️

alienka73
21. okt 2024

@miamie prosim ta a kde nechavate cez den ten doplnkovy matrac? Ci nechavate rozlozeny gauc stale? Dakujem

alienka73
21. okt 2024

@albiva prosim ta, kde ste objednavali taky gauc ,nemas nahodou nejaky link? sucastou bol aj ten matrac? Dakujem

alienka73
21. okt 2024

@sonapp mozes poslat foto aj s rozlozenou postalou? vdaka

sonapp
21. okt 2024

@alienka73 pači sa.

juliet86
21. okt 2024

@sonapp kolko trva rozlozit zlozit vsetko okomplet?

sonapp
24. okt 2024

Na stránke majú video. Je to síce montáž postele, ale na konci je ukážka ako to funguje.
https://nesuss.sk/montaz-postele/