Spolubývajúca, ktorá je na intráku stále

25. mar 2023

Ahojte. Neviem ani, co by som touto diskusiou chcela dosiahnut, asi sa len vyrozpravat. Studujem na VS v inom meste, nez byvam, takze som na internate. Tento rok som dostala spolubyvajucu, ktora sa, ako je den dlhy, neodlepi z izby a je tam proste fakt stale. V zimnom semestri to bolo este znesitelne, pretoze chodievala na cvika do skoly. Teraz v lete vsak prestala chodit do skoly, pretoze sa zacala ucit na prijimacky na inu skolu a cele dni len sedi na izbe a uci sa. Ja chapem, ze je to jej izba a moze si tam byt kolko chce, ale je pre mna velmi iritujuce odist z izby a prist po par hodinach a najst ju tam opat. Alebo prist po vikende a zas je tam. Clovek si ani nemoze raz za cas priviest kamosku na izbu na chvilku pokecat, lebo by ju to rusilo, kedze je tam stale. Navyse, ma este aj prehodeny biorytmus, cize cez den spi a v noci sa uci… To ma irituje asi uplne najviac, ze cez den tam mame tmu a musim davat pozor, aby som ju nezobudila a v noci tam vysvecuje… Co robit, aby ma z nej neporazilo este tych par poslednych mesiacov, prosim vas?

dzulli1980
25. mar 2023

Taký je internátny život ... ak Ti nevyhovuje, prenajmi si garsónku.

kitycat
25. mar 2023

No ak sa ona neobmedzuje cez noc tak ty sa neobmedzuj cez den.

K tomu si kup stuple do usi a masku na spanie a nech ta bzdi vibracia telefonu alebo hodiniek

letfenixa
25. mar 2023

A prečo dávaš pozor cez deň, aby si ju nezobudila? Izba je jej rovnako ako tvoja.

slavomira236
25. mar 2023

Je to jej izba tak ako tvoja moze tam byt non stop

luccija
25. mar 2023

Vadilo by mi, že sa musím cez deň obmedzovať tak neber na ňu ohlad.Ale môže tam byť nonstop tak ako ty

rawmamka
25. mar 2023

Súhlasím s @kitycat , bola by si hlúpa, ak by si pristúpila na jej hru na "obrátený biorytmus + táto izba je moja, ale obe platíme za intrák rovnako". Máte rovnaké práva aj rovnaké povinnosti, ak by prišlo ku konfliktu, tak by by si bola vo výhode, pretože aj v ubytovacom poriadku je stanovené ako sa správať cez deň a ako počas nočného kľudu.

sundew
25. mar 2023

Intrak je dobra skola do života 🙂 nauci ta to vselico a hlavne je to o kompromisoch. To ze je stale na izbe je uplne jej vec, ale na druhej strane ty sa nemusis 24/7 obmedzovať kvoli nej, takze návšteva kamosky je uplne v pohode tak isto sa nemusis stale obmedzovať cez den,samozrejme ze tam nebudes robit naschval humbuk a le normalne fungovat Ano.
A v noci musi mat svoju malu lampičku na učenie, nie vysvecovT celu izbu.
Myslism ze taketo pravidla vzdy a vsade fungovali .
Na intrakoch su aj študovne takze al potrebuje vacsi klud moze ist aj tam

gabika0825
25. mar 2023

Ale izba nie je len jej ale aj tvoja… keď tak sa skús s niekym vymeniť. Alebo si zober s nejakou kamoskou byt do prenájmu. Ja by som sa neobmedzovala jej problém je že je v noci hore. V noci sa spi a keď je hore tak to je jej problém keď cez deň potrebuješ na izbe fungovať. A tmu by som hneď zatrhla na drzovku by som rozostrela žalúzie a nech si kupi masku na oči keď dospava cez deň.

zuzanockamt
25. mar 2023

Ja žasnem, čo už všetko rozmaznané dievčatá riešia. Je to internát, delíš sa tam o izbu so spolubývajúcou. Ona si tiež za ňu platí a môže tam byť 24/7, aj keď teba od jedu rozhodí. Ak sa ti nepáčí, sú jednoizbáky na prenájom a tam budeš sama.

larisa
25. mar 2023

To vážne si dávaš cez deň pozor ,aby si ju nezobudila. 😮😮😮Ved si zapni aj hlasno radio aj kamaratky prived cez deň a bolo by mi úplne jedno či ju to ruší. Veď sa žije cez deň a v noci spí. Kľudne jej povedz ak sa jej nepáči môže ísť bývať niekde inde. To vážne sa musíš toto na modrom koňovi pýtať a riešiť veľké somariny. Naozaj si na vysokej skole ?

dzina007
25. mar 2023

My sme boli na intraku na izbe 4. Kazda mala svoj biorytmus a svojich kamosov ale toto sme nerieisili. Kazdy si vodil kamaratov cez den kedy chcel sadli sme si na svoju postel a kecali, vecer sme sa hockedy ucili pri lampe a druhym to nevadilo ale nikdy sme nesvietili hlavne svetlo. Ale teda urcite sme cez den nefungovali ako upiri zeby sme mali zatiahnute tmu a ticho lebo niektora sa v noci uci a cez den spi. Respektovali sme take tyzden pred statnicami lebo to je ine tam clovek chce klud. Inak ak niektora potrebovala spat spala vtedy kym ostatne boli na cvikach.
Takze ty sa nerozculuj ze je tam 24/7 ved to ze tam je nevadi. Len si popri nej zi svoj zivot a aj ona sa podla zacne prisposobovat. 🙂 jasne ze ak sa prisposobujes len ty jej nema dovod nieco menit.

tanyag
25. mar 2023

S kamoškou môžeš ísť aj niekde do kaviarne pokecať 😁 Niektorým ľuďom sa ľahšie učí v noci ako cez deň, ja som to mala tak isto, vždy som sa učila v noci, proste vtedy mi to najviac pálilo a zapamätala som si viac, ako cez deň. V noci ju nikto neruší...cez deň zase ona neruší teba, keď spí a ty sa učíš...ale ak by som sa mala učiť cez deň a ty si tam privedieš kámošku/kámošky a začnete blabotať a neviem čo, tak to by ma v učení rušilo...treba si sadnúť, porozprávať sa...možno jej by ani nevadilo, ak by tam niekto počas jej spánku bol, veď sa jej to opýtaj...a treba hľadať kompromisy...poprípade ak sa ideš zblázniť, nájdi si podnájom

matkahelka
25. mar 2023

ach, ta rozmaznana dnesna mladez... my sme boli na intraku v izbe 4, z toho jedna tam prakticky byvala, lebo nemala rodinu. s dalsou tam bol nonstop frajer. a? nechapem, ako som to mohla prezit bez staznosti a rad na MK.

letfenixa
25. mar 2023

@matkahelka ale toto ma často zarazi, ako sa taký teenager/mladý človek dozvie o existencii modrého koníka? Ako vie, že si tu má pýtať radu?

laurita285
25. mar 2023

@letfenixa myslíš si že mladý ľudia sú nesvojprávny a nevedia používať internet či čo? 😀

matkahelka
25. mar 2023

@laurita285 nie, ale MK je pokial viem privatne pre zeny- buduce matky a matky. ale zjavne sa to meni.

som_realistka
25. mar 2023

Prečo sa obmedzuje cez deň, keď sa ona neobmedzuje v noci? Je to rovnako jej aj tvoja izba. Bud asertivna😀

reanda
25. mar 2023

a neda sa s niekym vymenit, aby si nebola na izbe s clovekom, z ktoreho ta ide porazit? ani jej to urcite nie je prijemne

54tinka54
25. mar 2023

No určité kompromisy treba robiť keďže je to ako tvoja, tak aj jej izba. Ale zas, cez deň aby si ty chodila tichučko po špičkách aby si ju nezobudila, je už cez. Veď nočný kľud je od 22 do 6:00, máš právo cez deň žiť ako normálny človek. To, že ona má prehodený biorytmus nie je tvoj problem, v tomto by sa mala prispôsobiť ona a spať ako väčšina ľudí, v noci. Ak nie, tak nech si ona hľadá podnájom, kde bude mať izbu sama pre seba.
Takže radím ti, cez deň funguj v izbe normálne, niekedy si priveď na izbu aj kamošku na pokec, nemôžeš stále hľadieť len na ňu a na to, že sa učí. Veď môže ísť sem tam sa učiť do knižnice alebo študovne. Teraz asi nemá dôvod tam chodiť keď vidí, že na izbe má vďaka tebe totálny kľud 🤷‍♀️

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sendy1977
25. mar 2023

neobmedzuj sa cez deň. Vydrž do konca semestra .A na ďalší rok, buď si nájdi spolužiačku, kamarátku a choďte spolu na izbu, alebo si zaplať jednoposteľovú izbu. Syn je na jednoposteľovej izbe, síce platí viac ale nikomu sa neprispôsobuje. On tiež niekedy spi cez deň a učí sa v noci.

lenka_xy
25. mar 2023

To, že si na internáte, určite nemusí znamenať, že budeš akceptovať zasahovanie do pohodlia, do súkromia a iba ty budeš robiť kompromisy. Buď sa s ňou skús normálne porozprávať a dohodnúť, alebo potom nájsť inú spolubývajúcu, s ktorou si sadneš, skús sa zastaviť na ubytovacom, či nie je voľná nejaká izba, kam by si sa prípadne mohla presťahovať.
Prvý rok na internáte som fungovala podobne, bolo to otrasné, veľmi zle sa mi tak žilo. Potom som to vyriešila tak, že som si našla spolubývajúcu, s ktorou sme mali podobný denný režim, nebola stále na izbe, veľmi dobre sme si vychádzali, rešpektovali sa a tretie lôžko sme platili na polovicu, aby sme mali viac priestoru. To už bolo hneď o inom.
Pokiaľ by som nemala dobrú spolubývajúcu, tak by som si zaplatila obe lôžka na 2-lôžkovej izbe. Prípadne niektoré internáty ponúkajú aj samostatné izby.

liusa82
25. mar 2023

Presne tak.Nechápem načo to tu píšeš mi ti tu s tým aj tak nepomôžeme..čo ju z tej izby vysáčkujeme? 🙂 bud vymeň teda izbu ak sa dá s niekým iným alebo smer samostatná izba niekde na prenájme.Ale zase ťa aj chápem.Ja by som na intráku nevydržala.Mám rada priestor sama pre seba.Preto som nad ním nikdy ani neuvažovala ale rovno som si hladala privát so samostatnou izbou

nwnw
25. mar 2023

Skus sa spytat ci sa neuvolnila jednolozkova izba.

marca12
25. mar 2023

Mali by ste sa porozpravat. Nie je to jej izba,ale vasa spolocna. Ty sa musis vo vsetkom prisposobovat jej a chodit okolo madam po spickach. Ak chce ponocovat,nech si najde ine miesto. Takisto si platis za izbu,ale nemozes ju plnohodnotne vyuzivat. Mala som podobnu spolubyvajucu. Cez den chrapala a v noci zila,mna z nej islo porazit. Kolkokrat som isla do skoly nevyspata,na skusky unavena,lebo madam ma v noci budila.

elmivelmi
25. mar 2023

nic,cez den ak je tma jej zasviet.Jej problem ze ma prehodeny biorytmus,odtial-potial ,aby si si ty nemohla zasvietit?

janka608
26. mar 2023

Autorka, neskutočne ťa chápem. Prvé roky výšky som doslova trpela s dievčatami, ktoré žili nočný život. Našťastie som dostala posledné roky izbu s najlepšou kamarátkou a bolo. Skús sa budúci rok dat s kamoškou na izbu 🙂 baby síce hovoria ze rozmaznaná mládež, ale kto nezažil nepochopí.

valeva
26. mar 2023

Nemyslim si ze si hned rozmaznana. Ale podla mna cez den normalne funguj. Inac si rozumiete? Lebo co poznam storky internatove, su aj horsie. Dogrcana izba, stale pritomny frajer a sexovanie, poziciavanie si oblecenia a branie kozmetiky bez opytania.... dcera si napr nasla kamosky a hladaju si 3 baby privat. Komfort nieco stoji. O tom to je. Ale ked si zarobi tolko, co vidim, ze nie je problem pokial nestudujes medicinu, tak preco nie. Drzim palce, ale urcite sa skus otvorene porozpravat o vasom fungovani cez den a v noci, kym ste na jednej izbe.

zowie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz