Pekný deň prajem všetkým. Žienky, aky je váš názor, ako to máte vy? S partnerom máme úplne iný názor na politiku a volíme opačne....každý sme na inej "lodi". Je dôležité vo vzťahu,aby sa v tomto ľudia zhodli? V iných veciach si rozumieme, no čo sa týka politiky, lezie mi na nervy, nemôžem si pomôcť. Nenahovara ma, ani mi nevtlka do hlavy jeho názory,no troška mi vadí, že sa v tomto nezhodneme🥲. Či vyrábam zbytočný problém? 🤔
@lindous aha, super,to som prehliadla tú tému, dik,idem kuk
bože už len 2 týždne a dáte si s tým pokoj 🙏
No ja by som nemohla zit s clovekom, co je uplne na opacnom konci moralneho spektra.
My máme rovnaký názor a mne by to vadilo ak by sme neboli na rovnakej "lodi"
Nemusime sa s partnerom zhodovať absolútne vo všetkom ale aby on napr volil Smerohlas a podobné skvosty, tak asi by mu rýchlo zamavala. Nie kvôli odlišnému politickému názoru ale kvoli absolútne odlišným morálnym hodnotám.
Neriešila by som, koho bude voliť. Téma politika by sa u nás neotvárala. Už len kvôli takej chujovine,kto koho chce voliť by som si kazila manželstvo, ktoré inak funguje. 🤦🤦
Niektoré politické preferencie mi nevadila aj ked si opačne ako moje, mám aj veľa kamosov co volia uplne inak ako ja …
No určite strany, smer, SNS či predtým Kokotleba to ked mi niekto povie ze volil tak mňa je to niečo tak nepochopiteľne ako keby mi oznámi ze práve zjedol živú surovú žabu 🤷🏼♀️
Priznám sa ze s príchodom LSNS som s niektorými ľuďmi úplne prerušila kontakt koli tomu
@tamta lebo je to úplne smiešne a prízemné. Vidno dievčatá,že neriešite nič vážne chvalabohu. Dôležité je,ako vás partner v živote podrží v ťažkých chvíľach, kedy vám ani na um nepríde riešiť,či ten chlap vedľa vás volí Korčoka či Pelleho. Lebo ten chlap vedľa vás je pre vás najdôležitejší, nie prezident.
tak za mna v politike neexistuju ti dobri a ti zli. len ti ktori to vedia lepsie maskovat a ktorym to viac pejde. do politiky sa nedostane na vrchol nikto s moralnymi zasadami a hodnotami uz len preto ako je ta cesta hore vydlazdena. a kto tomu veri je naozaj velmi naivny. nie som konspirator ale tak trochu som sa v tomto svete nedobrovolne ocitla a skratka ktokolvek mal akekolvek moralne hodnoty aj velmi rychlo skoncil a skutocne hore sa nikdy nedostal. takze mne je srdecne jedno kto koho voli. neriesim politiku s nikym. mam lepsie temy na rozhovory. a to je aj odpoved na otazku.
Vo vzťahu politicky názor je ten posledný je to každého voľba koho bude voliť však je to aj tak jedno lepšie sa mať nebudeme pokiaľ sa sami nezariadime a vermi ak by som bola na niekoho nahnevaná alebo sa s ním nebavila len koli tomu že ma iný názor je úplná blbosť takže u nás sa politika nepreberá vôbec ani moji rodičia to neriešili ani ja to neriešim je to úplne posledná vec čo ma naozaj trápi
Nemyslim si.. ak sa v inom zhodnete... Ved sa nemusite vo vsetkom. Podstatne je skor, ci si rozumiete inak, ci mate zhodne nazory napr.na vychovu deti. Nemyslim, ze je dolezite mat rovnaky nazor na ludi, ktorym na nas absolutne nezalezi, cize na politikov.
my mame uplne odlisne volebne nazory a zijeme spolu 15 rokov v manzelstve 🙂 Politiku doma nejako extra neriesime, obcas si povieme kto co urobil dobre / zle zasmejeme sa a hotovo.
Keby som zistila, že môj partner volí Smerohlas, dala by som mu zbohom. Alebo Kotlebu. 🤮
Nebudem s nikým, kto je anti-LGBTQ+, rasista, xenofób, proRuSSák, atď.
@klementinka58 a tak to má byť. 👍
@koniarova ved prave, ze ked si citam tu diskusie co tie zeny trpia muzom, od bitiek, mileniek ...tak rozchod kvoli politickym nazorom by asi ozaj nikto neriesil.
Ja si vyberam partnera aj podla politickeho presvedcenia. Nemusi volit uplne rovnako ako ja,ale nesmie to byt ziadny extremista,prorusky orientovany a podobne. Randila som s jednym,pacil sa mi,ale dala som mu kosom prave pre jeho presvedcenia. Ak by tak tvrdo nepresadzoval svoje nazory,mozno by nam to klapalo.
No ale ak sa stane v manzelstve,ze chlap zrazu presedla inym smerom ako ja,tak uz co narobim. Nejako len prezit obdobie volieb a zivot ide dalej. Hadam by mal ine kvality,vdaka ktorym som s nim.
Je to dost dolezite
Dnes tu už táto téma bola, môžeš si prečítať https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mate-s-manzelom-odlisne-volebne-postoje-2/