Dobry vecer, zeny, ja uz som zufala. Pred pol rokom sa vedla nas pristahoval novy par s velkym psom. Neviem, aka je to rasa, susedia sa s nikym nebavia. Ten ich pes cez spl a noci okolo neho neskutocne zavyja, knuci, to sa neda pocuvat. Zo zaciatku tam bol aj muz zvonit, nech ho nejakym sposobom utisia, lebo ozaj nemozeme celu noc spat. Ale nikdy neotvorili. Uz ich aj vystihol mimo splnu, ale uplne ho arogantne odbili. Nie sme nejake babky sliedicky, ale po 3 mesiacoch sme si vsimli, ze oni vtedy nie su doma. Proste odidu niekam prec, asi aby to nemuseli pocuvat. Co sa da v takomto pripade robit? Je vobec mozne sa niekde stazovat? Nejak to riesit? Byvame na dedine, na psi brechot sme zvyknuti, aj na cirkulare, traktory rano o 6., ale toto je nieco neskutocne.
Skuste zavolat mestsku policiu
U nás tiež sa nasťahovali a majú nového psa :( a keď niesu doma ten pes vkuse zavija od rána od 8 do večera do 5! Každý boží deň, šľak ma ide trafiť prísaham uz😡
@marca12
@nenne27 dakujeme, uvidime ci sa nieco pohne, tiez sme tu relativne novi a starosta nic moc...viem, ze je to len par noci v mesiaci, ale naozaj je to neznesitelne. Ako na to, ze brese kazdy vecer, cca do 11., sme si uz zvykli, vo vysielacke si ani dieta nepocujem, len jeho stekot, ale toto vytie je na gulku.
susedia mali tiez takeho psa,bol to malamut.zavijal ako v horore,chraplavo.boli sme zvyknuti,ale ked sme mali na noc navstevu,tak sa stalo,ze sme im o psovi zabudli povedat a oni sa v noci strasne bali. trvalo to roky, kym zil ten pes.bol to prenikavy zvuk,ale byvali o par domov dalej, priamo pod oknom by to bolo ovela horsie
Ked je to vedla vas, tak mu hodte nejaku maskrtku s tabletkou na spanie
Máme dom pod lesom, v susedstve všade pes. V noci bežne schádzajú zvieratá z lesa k domom. Všetky psi na ulici brešú non stop. Keď 1 prestane začne ďalší. Ručiacie jelene sú len bonus. O mačkách v ruji ani nepíšem. Naučila som sa spávať so štuplami v ušiach. Pendlujeme medzi bytom a domom a ticho a klud nieje nikde. V byte máme susedu, ktorej šteká pes od 8 ráno až do 16. A po 16 štekot vystrieda jej krik a krik a dupot 3 detí, ale asi vyskúšam radu vyššie a ponúknem sladkosti s tabletkami na spanie.
@lalenka33 to sa úplne dá porovnať dieťa a pes 👍 a okrem toho pochybujem že dieťa vonku v noci reve tak ako by ho mohlo byť počuť?
@lalenka33 tak snad nedavas na jednu uroven dieta a psa. V tmto pripade psa, ktory je nevychovany a majitelia na to seru.
Pri podobnych diskusiach sa vzdy usmejem lebo sa nikdy neozvu baby, co vzdy ospevuju bozsky klud na dedine, ked sa riesi otazka “dedina- mesto”, “dom, či byt” 🙂 A este kavicka v klude na teraske 😬
@belllinka tak to by som v zivote nespravila.
@lalenka33 tie stuple by sa mi zisli, ale stupel v postielke by asi nebol nadseny 😀
No nic baby, skusim to cez toho starostu, pripadne obehneme aj inych susedov, isto to neotravuje len nas a viaceri mozno zmozeme viac.
To vobec neni nevychovou psa.... akoze som majitel psa so separacnou uzkostou a zavijanim sme si presli dlhu cestu a som aj rodic dietata s kolikami, co prerevalo cele noci v bytovke, kde susedia pocuju aj tiche zakaslanie. Cize pri kolikach bolo s nami hore minimalne niekolko bytov.... a pes je vychovany, ma za sebou niekolko kurzov poslusnosti, socializacnych aj sutazi kde sa aj umiestnil. Oriesok z utulku a separacna uzkost je diagnoza, tak ako kolika. Neviem ako sa da vychovat zavijajuci pes, nie som expert na vychovu psov, ale par sme ich mali a vsetky vychovane, socializovane, poslusne, nikdy nestekali bez priciny, nerobili zle, necikali kde bolo zakazane, boli to partaci na zivot, ale uzkost je choroba.
@abcmajacba ja niekde píšem o tom, že vonku v noci reve dieťa? Hej dá sa porovnať to, že tak ako dieťa reve a niektoré prerevú hodiny v kuse, tak breše pes. Každý pes breše.
Rovno pod nami býval pár, mali 2 veľkých psov. Úplne potichu. Potom zachránili tuláka niekde v poli a odkedy ho mali doma, v 1i byte, to bola katastrofa.
Robili 12, tak 45 pred smenou odchádzali cca 5,15 ráno a do 5 minút začal horor. Zavyjanie stekanie hrabanie do dverí. Piatok sviatok, 10minut pauza a zase hodina teátra. Do 19.00vecer. alebo od 17.15 do rána.
Nepomohli lístočky do schránky či dverí, ani slušný dohovor.este ja som bola picha a môj chlap že nedoprajeme ubohemu zvieratku milujúci domov. !!!
Policajti nezmohli, že veď nikto nie je doma tak nevedia a keď sú doma odtaja.
Fakt som bola pripravená toho psa odpraviť, nech sa netrápi a netrápi nás. Kľudne ma psomilci môžu ukamenovat.
@belllinka hmm.
Raz som volala majiteľke ráno 5.25 no bola nasratá a začala frflat, tak som nahucala ja. Poobede mi prišla vynadať mladá zdola, že som necitlivá picha. Až vtedy som sa dozvedela že dcéra.Dobehol aj jej trtko a išli ma napadnúť tak som volala policajtov. Ešte aj pred nimi vykakoval.. potom sa asi striedali na iné smeny, bolo lepšie.o mesiac sa odsťahovali.
Nervy mám ešte aj teraz. Pritom sa tulime so všetkými psami v okolí, ráno cestou na bus mi oblizu ruku aspoň 3 chlpáči, večer aj 5. Ale susedia boli fakt debili.
Zavolajte Slobodu zvierat alebo podobný spolok a povedzte im, že pes býva vonku sám za každého počasia, že býva hladný a smädný, zavýja a majitelia sa o neho nestarajú, necvičia ho, často chodia preč. A zožeňte susedov, ktorí Vaše slová potvrdia.
Urobia im také peklo zo života, že psa im napokon odovzdajú dobrovoľne.
@heleninamama ale ona nepíše že mu nedávajú jesť a vodu a je hladný a smädný..ani že sa oňho nestarajú .. takže jej radíte aby klamala a uškodila susedom nepravdou? To kde sme ? Môžu sa obrátiť na slobodu zvierat ale maximálne s tým že ich pes breše a nie sú doma často a to myslím že riešiť nebudú .. nie s klamstvami ja neviem niektorí ľudia ako môžu takto uvažovať !!!
@ki_ki2 Pre ľudí z týchto spolkov je týranie už to, ze pes je vonku sám a zavýja, lebo mu chýba sociálny kontakt. A určite sa o neho dobre starajú keď to ignorujú a často chodia preč. Ten pes si sám nachystá vodu aj žrádlo, však?
Ak je toto zlá rada, tak potom odporúčam už jedine obrátiť sa na miestneho poľovníka.
@heleninamama a vy si myslíte , že ľudia ktorí pracujú napríklad 8 hodín a majú psov im nedávajú žrať a piť? Že si to chystá pes sám? 😂 To by každý kto má psa musel byť s ním 24/7 doma len ? Na tú poslednú vetu nereagujem a už ani ďalej na túto diskusiu , lebo keď čítam ako niektorí ľudia uvažujú normálne mi je zle .
Urcite sa o psa staraju, aj tie dni, kedy chodia na noc prec cez den za nim pridu. Oni podla mna tiez nezvladaju to vytie a chodia na noc inam, namiesto toho, aby to nejak riesili. Neviem, mozno to uz pred tym riesili a neuspesne...
Viem si predstavit susedov pes steka cele noci a nic s nim nerobia,nevyspala som sa uz ani nepamatam kedy. Stazovat sa mozes na obecnom urade,dostanu napomenutie od starostu,ale pochybujem,ze majitelia nieco zmenia. Pritom by stacilo par krat v noci vstat a okriknut ho a odnauci sa to. Nas mal tiez tendeciu stekat v noci,ale my sme vzdy vstali a vyhresili ho a po cca mesiaci sa odnaucil v noci stekat. Su na to aj protistekacie obojky,tie su tiez ucinne.