Šperk z popola

3. júl 2023

Ahojte, nedával si náhodou niekto robiť šperk z urnového popola ? Zaujíma ma kde a či ste spokojné s kvalitou. ( komentáre o tom aké je to morbídne a iné súkromné názory , na ktoré sa nepýtam si prosím nechajte pre seba).

autor
3. júl 2023

.

beata_k
3. júl 2023

Neviem poradit. Ale ak nic nenajdes, tak zaliat do zivice sa da.

trevis12
3. júl 2023

My sme dávali robiť šperk z vlasov, zaplatili sme ale nič nám nedali...vybrať peniaze zo smútiacej rodiny ktorá je ochotná dať...pohrebníctvo sa vyhováralo na dodávateľov a k ničomu neprídeš. S popolom to možno to bude ine

autor
3. júl 2023

@beata_k našla som viacero stránok, ale stojí to dosť peňazí , nechcela by som toľko nechať za nejaký šmejd, čo sa nebude dať nosiť.

@trevis12 ja by som to chcela dodatočne nechať urobiť, v pohrebníctve nám nič také neponúkli pred tým

kacena4
3. júl 2023

pokial viem neda sa to. tusim je to osetrene v zakone. urnu zapecatuju. nie ako v Amerike vysypes kde chces...

stanulienkat
3. júl 2023

Neviem či som článok o tomto nečítala na sme.sk pred pár mesiacmi. Robi to tuším syn niektorého z majiteľov pohrebníctva a boli to veľmi pekné šperky. Celkovo je to pekný nápad.

autor
3. júl 2023

@kacena4 hlúposť, zákon neupravuje ako môžeš s popolom naložiť. Upravuje len pochovanie zostatkov . Možno tak do roku 2005 kedy sa s urnamy inak nakladali .

ysseba
3. júl 2023

Tomáš Stríž.
@stanulienkat toho myslíš asi aj ty, on je z rodiny pohrebníkov. Aj ja som o ňom čítala v časopise, ale už dosť dávno. Popisoval aj to, že niekedy musí svoj domov "vyčistiť" bielou šalviou tým, že každý deň prichádza do kontaktu so smrťou. A on robí aj šperky do ktorých vsype popol z kremácie alebo odoberajú aj odtlačky prstov nebohých "do archívu" (ak chceš), čiže aj dodatočne si vieš dať vyrobiť šperk s odtlačkom.

zumbulka20
3. júl 2023

Ahoj daj si na fb Topa by Tomas Striz, specialne na tieto predmety a sperky z popola vytvoril stranku -
www.spomienkovepredmety.sk

pralinka25
3. júl 2023

neviem poradit ale mne to pride ako velmi mily napad. a ako som pozerala stranku toho chalana tak ak to aj realne tak vyzera ako na stranke tak wow. urcite by som do toho sla. mat takto milovaneho cloveka stale na blizku by bolo fajn. ak sa na to das velmi by ma zaujimal vysledok.

vroni
3. júl 2023

Šperk neviem, ale niektoré firmy vyrobia z popola diamant, ktorý má normálne certifikat a hodnotenie. Mne sa to paci, aby sa zo mňa po smrti stal drahokam. Určite lepšie ako hnit v zabudnutom hrobovom mieste.

autor
3. júl 2023

@zumbulka20 áno, toho som pôvodne našla , ale nemá tam veľký výber tých šperkov, skôr iné spomienkové predmety

zumbulka20
4. júl 2023

Na stranke nema velky vyber,ale ked prelustrujete fb tak ozaj vyrabal vselijake sperky z popola...a je to zlatnik ktory vyrobi ozaj vsetko co ma clovek v predstave
.

lolitha
5. aug 2024

@trevis12 aj to sa da?Dakujem pekne za informaciu.