Špehujúci sused

19. dec 2024

Dobrý deň chcem sa opýtať ako ste riešili špehujúceho suseda oproti v panelaku Ide o to že bývame v podnajme a oproti nám býva nejaký sused ktorý dosť rád často špehuje všimli sme si to už viackrát hlavne keď sme spálni vtedy sa mu ľúbi objaviť a kukať cez okno keď odídeme preč tak odíde automaticky aj on Dnes sa stalo že mal telefón v ruke a ako keby niečo natáčal pritom sa potom schoval za zaves a Ruka s telefonom bola vidiet Ako ste takýto prípad riesili ? Rozmýšľala som že by sme oboznámili majiteľa bytu že sa tu takéto niečo deje a máme tu žalúzie ale žiaden zaves kedze tu niesu garnize

martinmmartin
19. dec 2024

Kukajte na neho tiez nech je uplne jasne ze to vidite, urobte si foto atd. Spehovanie je iba zaujimave ked to druha strana netusi , akoze nazeras do niekoho ineho sukromia, ak mu toto zoberies prestane ho to bavit. A teraz na voanoce mu dajte do okna plagatik ze vesele vianoce pan sused

autor
19. dec 2024

@martinmmartin vdaka za info lebo uz mam nanho dost velke nervy toto som este nezazila uprimne

petranelkova
19. dec 2024

@martinmmartin Skvely napad! 😀 Ale akoze na toto by som asi nervy nemala. Ze mu to nie je trapne!

autor
19. dec 2024

@petranelkova Presne tak že mu to nie je trápne

lenicka298
19. dec 2024

Nas tak spehovala suseda v dome oproti, ale mala hlavu "nenapadne" nalepenu za zaclonou😃. Stačilo jej pár krát zakrývať, a prestala. Ale tak vedela som, že je len zvedavá, a že ju zaujíma, čo sa u nás deje. Keby to bol nieaky cudzí úchylak co si ma natáča a podobne, tak by som to už riešila inak, ak by kyvanie nepomohlo 👊😀

simsalabim
19. dec 2024

Na okna pouzi toto https://vsetkopreokna.sk/p/staticka-folia-na-sk...
Pripevnis do vysky akej chces pomocou vody a lahko odstranis - bez stopy.

caroline_
19. dec 2024

majitel bytu s tym asi velmi nic nespravi,ja keby si vsimnem ze ten uchylak ma mobil v ruke a pozera mi do okna,zoberiem si mobil tiez a budem si ho natacat aby to aj on videl a poslala by som na neho muza,alebo by som na jeho vchod napisala nejaky zahanbujuci odkzaz pre neho aby aj susedia vedeli ze sa jedna o neho

hubka51
19. dec 2024

Nuž ty bývaš v byte a my v dome.Sused oproti bežne s ďalekohľadom pozerá do našej zahrady a hovorí mi čo sme robili,vie kedy manžel chodi do práve,dcéra na autobus,ja kedy som chodila do práce,akonáhle sme v zahrade alwbo príde auto je v okne 🙈

elenkaba
19. dec 2024

Tak zastrite zaluzie a predtym mu zakyvajte. Alebo poproste majitela, ci si do spalne mozte namontovat garnize a zaves/zaclonu.

cacianka
19. dec 2024

obaja sa "vycapte do okna a teatrálne ho pozorujte, akože máte ďalekohľad, mobilom ho fotíte a natáčate, aj mu zakývajte, ukazujte si že aha sused pozerá...
na okná si viete dať mliečnu alebo vzorovanú fóliu, svetlo prepustí ale výhľad rozmaže

madeincssr
19. dec 2024

A take tie obchodakove roletky (dostat v mnohych sirkach, farbach a s roznou svetlo-ne/priepustnostou, niektore su dokonca sirkovo upravitelne)? Mozno by som ich na okno len nalepil transparentnym Mammut (alebo T-rex) tmelom, bez vrtania. T-rex dostat v OBI (a pod.) aj v takom malom baleni ako zubna pasta.

autor
19. dec 2024

dakujem velmi pekne vsetkym za rady

tanikka
19. dec 2024

nás sledoval sused takmer každý deň ďalekohľadom 😂 ale tak brala som to s rezervou, má 9. 😅 neviem, či mal pocit, že ho nevidím alebo čo, ale prestal s tým až teraz niekedy 😀

tykat
19. dec 2024

Namierte na neho laserove ukazovatko. Alebo vystrcte do okna velky napis "VIDIM TA TY SMIRAK".

margotka17
19. dec 2024

@tanikka heh, aky maličký pozorovateľ 🫣