Dobrý deň chcem sa opýtať ako ste riešili špehujúceho suseda oproti v panelaku Ide o to že bývame v podnajme a oproti nám býva nejaký sused ktorý dosť rád často špehuje všimli sme si to už viackrát hlavne keď sme spálni vtedy sa mu ľúbi objaviť a kukať cez okno keď odídeme preč tak odíde automaticky aj on Dnes sa stalo že mal telefón v ruke a ako keby niečo natáčal pritom sa potom schoval za zaves a Ruka s telefonom bola vidiet Ako ste takýto prípad riesili ? Rozmýšľala som že by sme oboznámili majiteľa bytu že sa tu takéto niečo deje a máme tu žalúzie ale žiaden zaves kedze tu niesu garnize
@martinmmartin vdaka za info lebo uz mam nanho dost velke nervy toto som este nezazila uprimne
@martinmmartin Skvely napad! 😀 Ale akoze na toto by som asi nervy nemala. Ze mu to nie je trapne!
@petranelkova Presne tak že mu to nie je trápne
Nas tak spehovala suseda v dome oproti, ale mala hlavu "nenapadne" nalepenu za zaclonou😃. Stačilo jej pár krát zakrývať, a prestala. Ale tak vedela som, že je len zvedavá, a že ju zaujíma, čo sa u nás deje. Keby to bol nieaky cudzí úchylak co si ma natáča a podobne, tak by som to už riešila inak, ak by kyvanie nepomohlo 👊😀
Na okna pouzi toto https://vsetkopreokna.sk/p/staticka-folia-na-sk...
Pripevnis do vysky akej chces pomocou vody a lahko odstranis - bez stopy.
majitel bytu s tym asi velmi nic nespravi,ja keby si vsimnem ze ten uchylak ma mobil v ruke a pozera mi do okna,zoberiem si mobil tiez a budem si ho natacat aby to aj on videl a poslala by som na neho muza,alebo by som na jeho vchod napisala nejaky zahanbujuci odkzaz pre neho aby aj susedia vedeli ze sa jedna o neho
Nuž ty bývaš v byte a my v dome.Sused oproti bežne s ďalekohľadom pozerá do našej zahrady a hovorí mi čo sme robili,vie kedy manžel chodi do práve,dcéra na autobus,ja kedy som chodila do práce,akonáhle sme v zahrade alwbo príde auto je v okne 🙈
Tak zastrite zaluzie a predtym mu zakyvajte. Alebo poproste majitela, ci si do spalne mozte namontovat garnize a zaves/zaclonu.
obaja sa "vycapte do okna a teatrálne ho pozorujte, akože máte ďalekohľad, mobilom ho fotíte a natáčate, aj mu zakývajte, ukazujte si že aha sused pozerá...
na okná si viete dať mliečnu alebo vzorovanú fóliu, svetlo prepustí ale výhľad rozmaže
A take tie obchodakove roletky (dostat v mnohych sirkach, farbach a s roznou svetlo-ne/priepustnostou, niektore su dokonca sirkovo upravitelne)? Mozno by som ich na okno len nalepil transparentnym Mammut (alebo T-rex) tmelom, bez vrtania. T-rex dostat v OBI (a pod.) aj v takom malom baleni ako zubna pasta.
dakujem velmi pekne vsetkym za rady
nás sledoval sused takmer každý deň ďalekohľadom 😂 ale tak brala som to s rezervou, má 9. 😅 neviem, či mal pocit, že ho nevidím alebo čo, ale prestal s tým až teraz niekedy 😀
Namierte na neho laserove ukazovatko. Alebo vystrcte do okna velky napis "VIDIM TA TY SMIRAK".
@tanikka heh, aky maličký pozorovateľ 🫣
Kukajte na neho tiez nech je uplne jasne ze to vidite, urobte si foto atd. Spehovanie je iba zaujimave ked to druha strana netusi , akoze nazeras do niekoho ineho sukromia, ak mu toto zoberies prestane ho to bavit. A teraz na voanoce mu dajte do okna plagatik ze vesele vianoce pan sused