Ahojte! Je tu niekto kto zdolal spartan race? Prekazkovy beh? Idem teraz v July, Chcem sa spytat co je najlepsie si obliect, obuť, či treba aj rukavice alebo je to bez nich lepsie, a celkovo ako sa pripravit najlepsie. Dakujem
Ja som mala obuté tenisky na beh, oblečené legíny a crop top a vyhovovalo mi to. Dlhé vlasy určite odporúčam zapliesť, mne copy ani drdoly nedržia. Rukavice pre mňa vôbec potrebné neboli 😊
@melanta dakujem idem na 5km sprint len lebo som zaciatocnik, cvicim 3 mesiace silove a behavam ked sa da
@lisymbia ano prave to ze vlasy aby nezavadzali mam dost dlhe rozmyslala som co s nimi
Ak si trufas na šplh na lane rukavice su nutnosť aby sa ti Blatove lano nešmýkalo, na ostatných prekážkach ako ochrana rúk. Oblecenie take co ti nebude luto vyhodiť ak sa zničí
@hugger
@lisymbia
@melanta mozes sa vas este spytat, mam taketo “tenisky” salomon goratexove jedny a potom este druhé tiež podobné len vyššie , boli by dobré? Sú také na Hiking skor. Lebo potom mam obyč tenisky čo su myslim bežecké no neviem či by boli dobré (prikladam fotku, nie je to presne ono ale dost podobne su)
su protišmykové tie čierne myslim, a tie vyššie aj vodeodolne čo bude v podstate jedno ale chapeme sa :D
Tenisky určite treba protišmykové (trailové), za mňa ale je lepšie, aby neboli vodeodolné, nech ti tam neostane voda, čo natečie zvrchu :D a rukavice bez prstov odporúčam - prvý raz som bola bez a už len plazenie po ostrom štrku v potoku bola chuťovka… Rukavice sú fajn aj pri šplhu, rúčkovaní, angličákoch… najmä ak nemáš ruky ako drevorubač.
Oblečenie si daj obtiahnuté, nech ti nezavadzia. Ja som na letnom spartanovi mala 3/4 legíny a tielko a bolo to fajn (šortky by som neodporúčala, aby si si neoškrela kolená či stehná pri preliezaní kadečoho)
Goretex neber - nevyteka voda von a budes mat kilo na kazdej nohe navyse, vysoke rovnako nie z toho isteho dovodu (hmotnost)
Rukavice pogumovane, close fit aby ti neboli volne, spicky prstov odporucam ponechat, ten extra grip sa na Z wall zide
https://www.spartan.com/blogs/unbreakable-train...
Ak by ti v nich bolo teplo tak si ich das na ruku vzdy tesne pred prekazkou
Ahojte, vidim, ze riesite tohtovikendoveho spartana 🙂 mam taku mozno zvlastnu otazku, bola som na anglicaku tri tyzdne tak cca viem co cakat, aleeee neprijemne ma prekvapilo to, ze mi zacinaju moje dni a neviem si to uplne predstavit na ten pretek 🙈 hlavne kvoli vode. Neviem ci na sprinte 5km je z tych 20 prekazok nieco take vo vode ale urcite ano🙈 akoze urcite nie som jedina, je to skor trochu obmedzujuce. Zvladli ste aj takto spartana? Ak ste teda boli v takej situacii. Dakujeem
My chodievame každý rok na super aj na beast. Tenisky bežecké a ľahké, oblečenie športové legíny a tielko, tiež niečo priedušné a ľahké. Ľahké preto, aby ťa to neťažilo, keď oblečená vojdeš do vody a potom budeš mokrá utekať. Rukavice nepoužívame, niektorí nosia fitness rukavice (rukavice bez prstov), nám je to lepšie bez rukavíc. Pripraviť sa najlepšie - neviem, čo si pod tým predstavuješ. Na sprint by som išla úplne bez prípravy. Keďže cvičíme obaja s mužom pár krát týždenne silový tréning. Na super race zaradím mesiac pred beh, na beast zaradím beh 2-3 mesiace vopred. Hlavne si to uži.