Ahojte. Chcela by som sa poradiť v záležitosti- návšteva u kaderníčky. Po návšteve u kaderníčky mi totiž po odfarbovaní zostali fakt nepekné chrasty a moja koža je totálne spálená a bolí. Za farbenie som platila dosť vysokú sumu ,tak sa chcem poradiť, či si niekto myslí, že je to ,,zreklamovateľné" u kaderníčky prosím?🙂 Alebo je to vec ,ktorá sa bežne stáva?..
@michaelacapulet a poziadala si ju, nech ti najskor jeden den nanesie len trochu tej farby na ruku, alebo za ucho na krk?
Nechas posobit tak dlho, akoby si mala mat tu farbu na vlasoch a uvidis, ci sa ti objavi reakcia (moze sa aj skor - vtedy treba hned zmyt a farbu nepouzit).
Tak, ako by si to robila s farbenim vlasov doma.
Najprv test na reakciu.
@moonlight1210 o to ma žiadať zakaznicka? Si robíš srandu. Kadernicka ma zodpovednosť a nie zákazník.
@danuta8 a ked to kadernicka neponukne, tak zakaznicka poslusne nastavi hlavu a bude dufat, ze nebude spadat do tych par percent ludi, ktorym to napriklad odpáli vlasy (ze zacnu padat, zrednu, alebo stratia kvalitu)? alebo sposobi alergicku reakciu? bude verit, ze to proste dobre dopadne?
u mna manikerka tiez nesla pouzit cisty papierovy pilnik, bolo vidiet, ze ho predomnou uz najmenej raz pouzila. iba ho vyfukala a prestriekala dezinfekciou. vyziadala som si novy. nezdalo sa mi to dostatocne a chytit infekciu od niekoho, u koho mozno prave zacina (takze ju este nevidno) a dostane sa na moje nechty, to by bola aj moja hlupost, keby som tam poslusne drzala a mlcala, nie?
a potom sa az na webe dodatocne pytala, ci sa to bezne stava.
stazovat sa mas pravo. kludne si sa mohla ist postazovat a poziadat o kompenzaciu.
ale aj premyslat mas pravo.
Tak podľa mňa by to bolo zreklamovateľné keby si sa minimálne ohlásila u kaderníčky pri farbení že ťa páli pokožka na hlave.....Ak prídeš po týždni že no pred týždňom ste mi odfarbovali vlasy a spálili pokožku to je ako keby si reklamovala v banke alebo v obchode že ti zle vrátili výdavok - ale až po dvoch dňoch.....Mohla si si doma ozmývať vlasy so šampónom ktorý ti urobil reakciu alebo votrieť do vlasov kondicionér ktorý to mohol spôsobiť - nedá sa dokázať že to spôsobilo farbenie/odfarbovanie......Ale vyskúšať samozrejme môžeš, určite by som za ňou zašla aby vedela čo spôsobila, ale náhradu nečakaj ak je to po viacerých dňoch....
Toto sa bežne nestáva. Nestáva sa to, nemá sa to stavať. Ihneď informuj kaderníčku čo ti spôsobila. Pýtaj si vrátenie peňazí a odškodné. Mala by sa ti ospravedlniť a všetko ti vrátiť, takéto veci sa žiaľ môžu prihodiť ale ona o tom musí byť informovaná a tebe to odškodniť, lebo ti poškodila zdravie.
Veľa zdravia nech sa to rýchlo zahojí