Šošovičky u dieťaťa

ollynka
26. apr 2018

Dcérka má 5 rokov a začali sa jej vyhadzovať vo veľkom šošovičky, ale vo veľkom. Dá sa tomu predísť? Nie je biela, ľahko sa opáli a opaľuje sa hneď do hneda.

rusalinka
27. apr 2018

Možno kožný lekár by vedel poradiť...

lubik87
27. apr 2018

@ollynka nedá ,aj my sme tak na tom ..pýtala som sa je to geneticky dané....my s tatom sme obdarený znamienkami 🙂 treba len chrániť pokozku kremovat a nosiť aj cez leto voľné dlhé nohavice a biele košele lahunke....to bola odpoveď ako predchádzať aspoň trochu od.mojej koznej

ollynka
autor
2. máj 2018

@lubik87 myslela som či neaký beta karotén by nepomohol užívať, šošovica je vlastne nahromadený pigment. Tak nechať 5 ročné dieťa behať v lete s dlhým rukávom ,..??!!.

lubik87
2. máj 2018

@ollynka betakarotén pomáha rovnomerne opáliť..no je to o držku ale ja som si dala usit z celkom lahunkej látky košele aj nohavice ..ani nevieš že máš niečo na sebe a dokonca ti nieje tak teplo lebo slnko nejde priamo na kožu..malý je spokojnejší ako ked má krátke ..a zasa keď sme na krátko použijem košeľu v spreji ..čiže opaľovací krém 50++ :D ale hovby nám to.pomaha všetko ..jemu sa rodia tie znamienka aj keď slnko vidí v telke 🙂