Som zlá mama?

24. feb 2020

Som zlá mama, keď ma láska k dieťaťu nenapĺňa dostatočne na to, aby som bola šťastná? Chýba mi partner. Nemám sa o koho oprieť. Som zo všetkého nervózna a podráždená. Nič ma nebaví. Mám obdobia, keď takmer každý deň myslím na to, čo by bolo, keby som zomrela. Ako by na to reagovalo okolie, komu by som chýbala. Asi som zrelá na prášky.

rebekamarcusko
24. feb 2020

Ak máš takéto myšlienky, mala by si navštíviť odborníka, lebo toto už vyzerá na to, že máš depresie. A keď ich nebudeš riešiť, nemusí to dopadnúť dobre ani pre teba a hlavne pre tvoje dieťa, ktoré ťa potrebuje.

deti95060810
24. feb 2020

smer odborný lekár...

katkabg
24. feb 2020

Odborny lekar....ja mam jedno dieta a teda viem bez chlapa mozem existovat ale bez mojej dcerky NIE

mahulienao
24. feb 2020

chod si pokecat s psychologom, naozaj ti to pomôže, trápiš sa a bude sa to odzrkadľovať neskôr aj na dieťati. kym nebudes vyrovnaná sama tak to ublíži obom.

betulinka1
24. feb 2020

áno si, lebo tvoje dieťa to cíti. Bola som od 3 mesiaca tehotenstva sama a nikdy som nad tým neplakala. Skôr som plakala, keď ma nemal kto vystriedať po nociach a dňoch plných kolík, nie preto, že som sama bez partnera ale preto, že som bola unavená na smrť. Prosím ťa z vlastnej skúsenosti vyhľadaj pomoc, choď za psychologičkou a ona ťa navedie ako ďalej. Popros o pomoc rodinu, kamarátky môžeš byť iba unavená. Z času na čas aby ti pomohli a mohla si ísť napr. na masáž, na kávu, na welnes. Daj tvojmu dieťaťu šťastnú mamu. Šťastie je v tebe samej a šťastie nie je v tom, či máš partnera alebo nie. Skús motivačné knihy, napr. šlabikár šťastia a pod. je ich kopec. Začni niečím ľahším. Druhý človek ťa šťastnou neurobí!!! Tvoje šťastie a spokojnosť je v tebe.

autor
24. feb 2020

@betulinka1 Mamu nechcem zaťažovať, brat sa začal správať ako nadradená rasa, už sa nemáme veľmi o čom rozprávať. Kamarátky sa tvária, že majú veľa vlastných starostí, aj keď už majú odrastené deti. Ja som ako naprogramovaný robot, ktorý manuálne robí všetko dookola. Samé starosti, žiadne radosti. Áno, som unavená.

gab1sol
24. feb 2020

Nie, nie si zlá matka, ak okrem dieťaťa cítiš potrebu mať pri sebe partnera. Láska k dieťaťu a láska k partnerovi, to je úplne niečo iné. Ale určite by som na tvojom mieste riešila tie myšlienky o smrti. To určite nie je dobré. A ak nemáš vo svojom okolí nikoho, komu by si sa mohla vyrozprávať, obráť sa na odborníka. Keď už nie pre seba, aspoň kvôli dieťaťu. To mamu potrebuje.

janickacrazy
24. feb 2020

píšeš, že mamu nechceš zaťažovať, chápem ťa, že ti je možno blbé požiadať o pomoc, ja som tiež bola taká hlúpa, tiež som si radšej všetko sama odtrpela a čakala som, že možno sa niekto ponúkne, že mi dieťa aspon povozí na 2 hodiny v kočíku, no jasné, že nikomu to nedošlo, nikto ti do hlavy nevidí, nehanbi sa požiadať mamu o pomoc, určite ťa pochopí, mojej mame to došlo až ked som skolabovala od únavy a došla pre mna sanitka, potom sa už postarať musela, nenechaj to zájsť tak daleko

korra
24. feb 2020

Nie, niesi zla mama. Moze byt vela dovodov, preco sa takto citis. Od nedostatku melatoninu (teraz to ma mnoho ludi), nedostatok, alebo nedobry spanok, vie tiez s clovekom zamavat. Myslienky o smrti nie vzdy znamenaju, ze si hned samovrah. Su prirodzenejsie, mozno nie kazdy o tom rozprava, nemusi nutne znamenat, ze je to diagnoza depresia. Taketo myslienky mam aj ja, akurat sa vzdy viazu k PMS. Skus sa zamysliet, ze kedy ta napadaju, co tomu mohlo predchadzat? Si citliva na poznamky okolia, je pre teba dolezite, co si myslia o tebe druhi, resp vie ta to rozhodit? Mozno je problem v tom ako vnimas samu seba, ci sa citis hodnotne? Zmena (akekolvek vybocenie zo stereotypu) vie ta nadchnut, alebo mas obavy? Mat partnera je urcite fajn, lenze... Partner nemusi splnit tvoje ocakavanie... Nemusi nutne znamenat "stastie". Chcem tym povedat, ze ocakavanie, ze ta niekto spravi stastnou je z mojho pohladu mylne. Stastie ma kazdy sam v sebe, ale moze ho zdielat s druhymi. Ak citime sklamanie, je to preto, ze nase ocakavania sa nestretli s realitou (toto mozes aplikovat na partnerske vztahy, aj na vztahy k detom). To ze citis, ze ti chyba partner, skusila by som to rozmenit "na drobne", co konkretne chyba? Rozhovory, intimna blizkost, financna podpora, rada? A na kazdu odpoved by som hladala alternativu, ako by to slo sanovat po dobu, kym ten partner nieje. Ak nemas vhodnu blizku osobu (rodina, kamaratky), skus kludne aj toho psychologa. Instantne riesenie ti neponukne, ale navedie ta na odpovede, navedie aj iny uhol pohladu... Zelam ti, aby si to slniecko vo svojej dusi objavila 😉

mogaa
24. feb 2020

Nie si zlá mama, len máš depku😉 Neviem aké staré máš dieťa, ale občas ho dať starým rodičom a vypadnúť si zacvičiť, s kamoškou vybehnúť na pohár vína, či len ísť do kina😉skratka vypadnúť z domu a rutiny - domácnosť a dieťa😉

matapo
24. feb 2020

...ja mam tri male deti a som na ne sama, su mojim svetom, koli detom sa oplati zit a zit co najlepsie, jedine chlap ta stastnou nespravi, treba sa tesit z toho co mas...

autor
24. feb 2020

@korra Keď ja mám pocit, že som šťastná len vtedy, keď som zaľúbená. Chýba mi intímna blízkosť. Ale s mužom, s ktorým budem bývať pod jednou strechou. Nie sex raz za mesiac. Mala som milenca a aj ten ma opustil z dôvodu, že som sa zmenila a správam sa inak ako dakedy. Lebo som si uvedomila, že to nie je to, čo som chcela.

alexandraalexandrova
24. feb 2020

presne ako pises, si zrela na prasky. Bez srandy...proste mas depresiu a tu treba liecit u psychiatra aj psychologa. Uvidis ako sa ti ulavi po nasadeni liekov a zacati terapie...nie si zla mama..iba potrebujes pomoc

betulinka1
24. feb 2020

Ano ano vieme ako sa to neda aj s vlastnej skusenosti. Skus prist na to ako sa to da. Tak za cas dve tri hodky sa to da. Aj babka aj stryko sa potesia. Len treba o tom hovorit a hrdost na bok. Tiez som vedela ako sa to neda a teraz riesim vyhoretie a tetaniu. Teraz budem rada, ak sa dam do poriadku. Pisem ti len z vlastnej skusenosti. Uz si viem vypytat pomoc aj delegujem veci na deda, maminu nemam.

stela01
24. feb 2020

Nájdi si partnera a vec vyriešená

Dieťa má aký vek ?

autor
24. feb 2020

@stela01 Prepáč, ale to znie ako: choď do obchodu a kúp si blúzku.

modrykoniicek
25. feb 2020

Dieťa nenahradí lásku partnerstva.
Láska k dieťaťu a partnerovy sú 2 rozdielne veci.
Tak isto láska k rodičom je úplne iná.

Nie si zlá matka.Si človek ktorý tak isto potrebuje byť milovaný.A aj keď máš dieťa ktoré ťa určite ľúbi tak ti chýba láska od muža ktorý by si ťa chránil a bol ti oporou.

Jednoducho máš stav prázdnoty.

Ja byť na tvojom mieste tiež by som nebola šťastná.

Keď som bola sama bez muža ...Môj život bol len taký o prežívaní.Nemala som sa na čo tešiť.Láska k môjmu mužovy mi dáva zmysel tešiť sa na zajtrajšok.Tiež som človek ktorý bol bez partnera v úzkostiach a depresiách.Proste to, že ma muž objíme je pre mňa neopísateľne krásne.A pre mňa naozaj potrebné.

jeliz59
25. feb 2020

@katkabg presne....trefne....🤗🤗🤗to tvrdím aj ja

autor
25. feb 2020

@modrykoniicek presne tak
čítala som jeden článok o výchove detí... že keď dieťa neposlúcha a donekonečna diskutuje, vyžaduje si pozornosť a všetko sa krúti okolo neho, je v roli poloboha, "stáva sa zlodejom energie"... potrebujem niekoho, kto mi tú energiu dá

modrykoniicek
25. feb 2020

Žena ktorá sa stane matkou je stále žena.

Len niektorým udrelo mlieko do hlavy a už sú len mamou a nie ženou tak sú spokojné.
Ale normálne zmýšľajúca žena má svoje potreby a neupne sa len na dieťa.

To dieťa raz vyrastie a bude z neho dospelý človek.

To čo si teraz napísala je pravda.A máloktorá žena si to prizná, že potrebuje aj niečo iné len než starať sa o dieťa.

Neviem na čo sa všetky hrajú ale normálnu zdravú ženu neuspokojí len starostlivosť o dieťa.

Nebyť môjho muža tak dieťa ani nechcem.Uspokojuje ma ten celok nie kus z toho.A hlavnou podstatou šťastia je môj muž.Konverzácie s dieťaťom sú úplné iné ako s dospelou osobou niekedy až vyčerpavajúce a keby som mala len dieťa tak som viacmenej nešťastná.

Ja som nastavená tak, že môjho muža k šťastiu potrebujem a nedokázalo by ho nahradiť ani dieťa pretože to je iná láska.

Tvrdiť, že dieťa je náš svet a chlapa nepotrebujem...

Toto mi príde také rozprávkové a nepravdivé.

Xy žien má deti a teda ich život sa netočí len okolo nich lebo by sa zbláznili.Človek by nemal zabúdať na seba.To, že sa niekto stane rodičom neznamená, že naše šťastie je druhoradé.

natalka1qqq
26. feb 2020

Ahojky chápem vašu situáciu tiež som mala podobne niečo s rozdielom že vlastne počas pôrodu mi volala partnerova milenka a hneď ako som došla z pôrodnice som sa s ním rozišla a zostala som sama bola som skoro vygunovana a na nič som sa poriadne ani sústrediť nedokázala .....potrebujete niekoho komu sa môžete zveriť a vyrozprávať sa pretože vás to upokojí odľahčí vám to a budete pokojnejšia a dieťatko tiež nakoľko ste nervózna a trpíte depresiou tak to dieťa to cíti tiež a tiež je nervózne pokoje mi napíšte rada vás vypočujem 😊😊😊

natalka1qqq
26. feb 2020

@modrykoniicek a ďalšia vec je že také keci ako ísť k odborníkovi a pod.je to hlúposť vy potrebujete len odbremeniť a trochu vypočuť to bude v poho 😊😊😊😊