Dievčatá ako si zdvihnúť sebavedomie?
Nech robím čo robím, nedarí sa aj keď si uvedomujem svoje prednosti. Mojou prednosťou sú veľké oči a dlhé vlasy.
Lenže ja sa neustále pozorujem, nenávidím svoju postavu, som vysoká a štíhla, lenže mám širšie boky a trošku bruško. Neznášam svoj nos, malé prsia, zuby lebo mám predkus, inak sú našťastie zdravé, ale najviac zo všetkého svoj hlas. Riešim svoje nohy, raz mi niekto povedal, že mám silnejšie lýtka...
Zdá sa mi, že čím viac samu seba neznášam, tým viac stretávam ľudí ktorí mi to potvrdzujú. Akoby som to vyžarovala, tú svoju nespokojnosť so sebou samou.
Neustále sa fotím a som na rôznych zoznamkach, nie preto, že hľadám chlapa, ale obdiv..
si povrchna, v tom je tvoj problem
urcite na tie zoznamky, nedavas realne fotky, takze ani ten obdiv nie je vlastne uprimny
@leuchtturm Ja som narážala na to fyzické.
@liz_lemon Dávam tam iba svoje fotky, reálne, žiadne upravované vo photoshope. Nerozumiem Tvojej nepriateľskej reakcii.
tak asi nemas az take nizke sebavedomie
Problem s postavou vyriesis stravou a fitkom..a nos, prsia a zuby to sa da tiez a za peniazky
@liz_lemon Mám stále, aj napriek tomu.
@amelia000 To by stálo veľmi veľa peňazí... A pod nôž nechcem. Ale na zúbky šetrím.
Odpovedala si si, keďže si nespokojná, aj to vyžarujes do okolia. Keď budeš niekomu stále opakovať, som škaredá, mam krivé nohy, veľký nos a široké boky, tak tomu obaja po čase uveríte. Skus opačne poradie, postav sa pred zrkadlom a povedz si, som vysoká stihla, mam zdravé zuby, mam pekne oči, mam pestované nechty, atď. Zubár ti poradí s pred kusom, aj dospelí nosia zubné strojčeky, vôbec nič hrozné to nie je. S hlasom nič neurobíš, ale zase koľko spevákov ma trebárs hlbší hlas, alebo naopak soprán a sú slávni 🙂. Všetko začína od teba, môže byt aj žena trebárs menej pekná, aj keď krása je relatívna, ale keď je hrdá na seba,sebavedomá a váži si seba, tak je až neodolateľná kráska. A naopak....
Ni stalo a nato sa v pohode da zarobit. No tak potom tie veci nezmenis ak nechces pod noz tak sa s tym nekasli 🙂 alebo skus psychologa ten je lacnejsi 😁
Pracovať sa dá so všetkým. Áno, aj s hlasom. Na to, ako znie hlas, má vplyv aj držanie tela, aj emocionálny stav a obe tieto veci zas vplývajú jedna na druhú, aj to, ako sa naučíš používať dýchanie a hrudník, ktorý je okrem iného našou "ozvučnicou". Naše telá sú rôzne, módne a iné ideály krásy sú len dočasné a nepodstatné kritéria, ktoré vymýšľajú ľudia, ktorí nemajú nič užitočnejšie na práci. Ak si zdravá a telo ti dobre funguje, máš viac, než dosť. Stačí si to začať pravidelne pripomínať. Sebavedomie prichádza cez sebalásku, sebaprijatie a vďačnosť za všetko, čo si dostala do daru. Celé tvoje telo je dar. Dostala si ho zdarma, je len tvoje a je len na tebe, ako s ním naložíš. Židne iné pre tento život nedostaneš. Môžeš ho nenávidieť a kaziť a môžeš ho milovať a zušľachťovať. Je to len otázka voľby. Aj keby si si dala urobiť milión plastík, tvoj vzťah k nemu to nevylieči. Skôr naopak. Pozri sa na emocionálne vyšinuté ženy, z ktorých sa napriek ich takmer dokonalej prirodzenej kráse stali neurotické trosky viď A.Jolie. Váž si čo máš a pracuj s tým, čo máš.
Podľa mna sebavedomie máš vysoké až až .. skôr túžiš po dokonalosti
@kikaaa444 Môže byť. .
Na čo dávaš na zoznamku svoje fotky keď nehľadáš chlapa? Potrebuješ aby nad tebou niekto ochkal aká si nádherná, alebo aby ti niekto napísal, aké máš malé prsia? Nerozumiem... túžiš len po fyzickej kráse a tá je pominuteľná. Priveľmi sa riešiš a keď to takto každému predhodiš, len ho upozorníš na svoje nedokonalosti, pritom každý má nejaké, len múdry ľudia na ne neupozorňujú.
Ak ti na zdvihnutie sebavedomia stačí obdiv okolia alebo fyzická krása, tak máš oveľa väčší problém a ním sú hodnoty. Treba to v hlavičke trochu usporiadať a nehovoriť o vlasoch a očiach ako o prednostiach.
Ono je to niekedy úplne jednoduché. Ja som si jeden deň povedala, že som krásna, tak odvtedy som krásna a basta 🙂) na ostatných sa môžem vykašľať, no 🙂)
Pride mi to, ako by to pisala nejaka nevyzreta nevyrovnana zena. Nejaka nastrocna, ktora sa este uci vyrovnavat so zivotom a prijimat sa a mat sa rada taku, aka je. A to neurazam. Je dolezite zmenit si hodnoty v hlave a nie pisat povrchne zvasty na net, ktore nikoho nezaujimaju. Zivot je o niecom inom, draha. Nikdy nebudes stastna, ked budes riesit LEN svoj vzhlad. Takisto ludi si neziskas len vdaka svojim vlasom, ale napr. tym, ako sa spravas, zmyslas a co ti vyjde z ust. Nieco viac nez povrchne prazdne reci o nicom, vid tvoj cely prispevok. Ci im mas co ponuknut, alebo ako pomoct. Ci to, co povies, niekomu aj nieco da/ pomoze/ zaujme... pouvazuj skor na svojom vnutri nez zovnajsku a ked budes mat upratanu hlavicku (hodnoty), pojde to ruka v ruke so psychikou a budes sa nielen citit pekna, ale bude spokojnost z teba aj vyzarovat... Inak prinos pre okolie nula bodov. Pride mi to ako dalsi nonsens z klavesnice cokolada_876, co ty na to @veronikaszabova?
@heidi4 no samozrejme je to nejaka nastrocna dievcina. To nevadi, aj ja som mala kus komplexy ked som bola mladsia. Mozno kazda, ale to vekom prejde.
Cokolada to isto nebude, lebo by sme tu mali uz 3-4te tehotenstvo..8 diagnoz atd 😂😂
Napadla ma hrajka....ale ona sa nikdy nerozpisovala, ona dala jednu otazku..dve max a bolo dost..toto je niekto iny 🙂
Ak raz stratíš to, čo máš, až potom zistíš, aké zbytočnosti si riešila. Ale ešte musíš veľa kaše spapkať kým prídeš na to, čo je ozajstná krása.
Ak je to pokus trolla, chcelo by to šokantnejší príspevok :D
Podla mňa je pozitívne, že si to všetko uvedomujes a dokážeš si priznat, že máš komplexy a túžiš po obdive.. to si niektoré aj s vysokým sebavedomím priznať nevedia..
Z niečoho musí pramenit to, že riešiš len vzhlad a si na neho tak zameraná - skúsila by som psychologa, ktorý by ti pomohol v pátraní - možno rodičia boli príliš zamerani na výzor, ktovie.. no a keď si uvedomis prečo sa na toto tak fixujes, je možné že si začneš uvedomovať svoje prednosti (aj iné ako fyzické) a začneš sa mať viac rada..
@jana_eyre_2 Možno preto, lebo mi bolo vždy vyhadzované na oči, že nie som dosť dobrá, tak sa snažím byť. Nie som so sebou spokojná a viem, že vzhľad nie je to najdôležitejšie, napriek tomu ho stále riešim a chcem vyzerať perfektne... Neviem prečo je tomu tak. Ten psychológ je možno dobrý nápad.
Ale ved krása není všetko a oči a vlasy nejsú prednosti(aspoň podľa mňa) tak ako si sa opísala tak podobne vyzerám ja mam vlasy po zadok a tak tiež mam predkus a som vysoká a štíhla a mam maličké prsia ale nikdy som to nejako neriešila alebo aspoň som moje dlhé vlasy nedávala ako moju prednosť... Tvoja prednosť není krása je to tvoje vystupovanie vyjadrovanie celkovo to aká si zvnútra pretože môžeš byť dokonalá ako Kardashianky ale keď budeš mat v hlave '' nasrate'' tak ta normálny chlap nebude chcieť aj keby si zo zlata tvoja prednosť je to aká si!!!! A to či si pekná je len bonus pre chlapa ale ja si myslím že chlap ktorý sa zamiluje do tvojej duše bude milovať aj tvoju fyzickú krásu nech je aká je
@sara_1 Malo by to tak byť, ale muži sú bohužiaľ zaťažení na vonkajšiu krásu než na dušu, aspoň také mám skúsenosti s mužmi. A viacerí to aj priznali.
Vieš ako som vyriešila svoj krivý nos pre ktorú som mala komplexy celú školu ? Dala som si do neho piercing 😂 a odvtedy som prestala myslieť na to že mám škaredý nos a nikdy to už nikto predo mnou nespomenul 🙂 a malé prsia mám tiež a čo ? Odkojila som dve detičky mám nárok mať ich zničené a nesúhlasím s plastikami a zásahmi do tela .. kto má ma ľúbiť bude ma ľúbiť pre moje srdce nie pre moje prsia. Ak chceš napíš mala som celé roky nulové sebavedomie 🙂
Krása jedného dňa pominie. Ukáž mi jednu 80rocnu babku ktorá je krásna ako typická modelka. Vo vyššom veku je človek krásny pre niečo iné ❤️
Môžem sa ta spýtať na tvoj vek? Lebo ak si dospelá vyzretá žena tak nebudes riešiť takéto blbosti čo sa komu páči niekomu sa páčia veľké prsia iným malé ale veď to je úplne jedno nájdi si chlapa s rozumom a nie debila... Ja akože úprimne ani nemám čas riešiť to ako vyzerám zabav sa niečím inym ja mam rodinný dom kde treba každý deň niečo robiť a hneď mi všetky sprostosti vyjdú von z hlavy alebo mamičky ktoré majú deti myslíš že sú nádherné keď majú celý deň čo robiť a večer si ľahnú a idú spať myslím že ani neriešime či sme pekne alebo nie... Úprimne podľa mňa riešiš strašne kraviny keby mi chlap povie ze ma nechce kvôli mojim prsiam vyrazím s nim dvere raz budeš stará vráskavá čo budeš preboha potom riešiť obesíš sa lebo už nebudeš príťažlivá pre mužov
Tým som chcela povedať že krása fyzická pominie ale krása srdca ostane až po hrob 🙂 hlavu hore
@sunny8 To je pravda 🙂
Pretni zacarovany kruh obdivu/nepacenia sa sama sebe tak, ze nebudes ten obdiv vyhladavat. Daj si za ciel nestat sa trofejou, ale najst si kamarata, kamaratov. S ktorymi mozes aj na kraj sveta a je im sum a fuk, ci si ako z katalogu. Ocenia tvoju povahu a pritomnost. To je zivot, to je zitie zivota, putovat s prijemnymi ludmi a tesit sa z tej cesty. Ake mas konicky? Hladaj ludi s podobnymi konickqmi...
Ked su tvojou prednostou len velke oci a dlhe vlasy, tak si asi nikdy nezdvihnes sebavedomie. To totiz zacina v hlave.