Som v ubytovni, mám menzes a ušpinila som plachtu

28. sep 2024

Dobrý deň (noc) stala sa mi teraz taká vec, som ubytovaná v jednej ubytovni v hotelovej časti, a dostala som veľmi silnú menštruáciu a pretiekla som na postel- na plachtu. Hanbím sa za to, musím to niekomu ráno ísť nahlásiť? Na vrátnici väčšinou je muž, a to mi je strašne trápne :(.

stellariaaquatica
28. sep 2024

Nevieš to preprať ten kúsok v umyvadle ručne?

stellariaaquatica
28. sep 2024

Podľa mňa teoreticky môžeš to povedať nejakej upratovačke alebo ak nie neviem kedy odchádzaš ale oni aj tak dávajú po hostoch prať..

hopsas
28. sep 2024

Nie si prvá ktorej sa to stalo, ja som bežne sama prala v rukách ale akože málokedy sa mi to podarilo oprať úplne docista ale aspoň nebol ten fľak taký výrazný

tramtada31
28. sep 2024

Mozes to skúsiť oprat, vysušiť fenom a rano vyzlec periny, vankuse, poskladaj to, akože si chcela pomôcť upratovačke a hotovo, nemusis to nikde hlásiť. Nemyslím, že to treba riešiš. Určite sa im to stava bezne

dragon29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blondinka95
28. sep 2024

Ja som naposledy vyliala kolu v posteli. 🥲🫣😂Vyzeralo to všelijako ale neriešila som, stane sa no. Ja by som to nechala tak lebo keď sa krv zaperie ide tazsie dole, myslim ze majú svoje postupy a určite si s tým poradia v pracovni.

liusa82
28. sep 2024

Tak záleží kedy odchádzaš.Ak tam budeš dlhšie hádam na tom nechceš spať. Odchytila by som zajtra upratovačku či kto to tam má na starosti nech tí dá novú plachtu

dragon29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yosi
28. sep 2024

Nerozumiem prečo sa ženy za to tak hanbia. Veď je to prirodzená vec. Ja, hoci muž, by som to vôbec neriešil a ani by som sa nad tým nepozastavoval. Trápne je sa napríklad posrať do postele

liusa82
28. sep 2024

Teraz to iba vydrhni na mieste bars aj mydlovou vodou a vysuš fenom nech na tom dozajtra nespiš

dragon29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lalenka33
28. sep 2024

@yosi a ja, ako žena nepochopím, prečo sa k tomu vyjadrujú chlapi, ktorí to nikdy nezažili a nevedia, aký je to pocit. A môj rozum absolútne neberie potrebu normalneho chlapa vôbec otvoriť takúto tému a nie to sa k nej ešte vyjadrovať.

lalenka33
28. sep 2024

Namoč uterák do studenej vody a prešúchaj, vyfénuj. Upratovačka plachtu vymení. Až tam budeš dlhšie, daj si pod seba poskladaný uterák. Nech nezašpiníš opäť plachtu a hlavne madrac. Stáva sa.

yosi
28. sep 2024

@lalenka33 Lebo som sa chcel zabaviť ako hneď začnete riešiť tento skutočne "závažný" a tajomný problém ľudstva.

dragon29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yosi
28. sep 2024

@dragon29 Som rok býval na hoteli. Ráno som šiel do práce a keď som sa vrátil, vždy bolo upratané ale, že komplet všetko. Ešte aj osobné veci. Zo začiatku mi to aj bolo trochu blbé, ale faktom je, že ja som tú upratovačku v živote nestretol ani nevidel. Tomu hovorím diskrétny servis!

vkatush
28. sep 2024

Pamätám si ako dieťa, tuším to bola moja druhá menštruácia a pretiekla som nad ránom na dovolenke. Nechcela som nikoho budiť a ešte som sa aj hanbila. Tak som to preprala v sprche v rukách s mydlom a zavesila na balkón cez zábradlie.
Jednak svietila tá plachta na celej budove a jednak aj ten fľak, ktorý som evidentne nevyprala 😂😂 niekto dáva vlajky, niekto krvavé plachty (bola som ako princezná v stredoveku, ktorej kontrolujú plachtu, či je panna 😂)

dragon29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
28. sep 2024

Nerozumiem za čo sa hanbíš snáď si nevieš vybrať koľko z teba vytečie či áno? Plachtu daj dole preper v studenej vode a nechaj vysušiť.

butterflyeffect
28. sep 2024

Pracovala som v hoteli a taka vec sa stava bezne, vobec neries… nikdy to hosti nehlasia, normalne chyzna stiahne a prezlecie plachtu a hotovo, ak by to preslo, tak sa meni aj chranic matraca… jedine co neviem aky standard ma ubytovna/hotel(ako casto menia pri ubytovani), tak ak ostavas dalej ubytovana mozes poziadat o prezlecenie.

vkatush
28. sep 2024

@dragon29 nepochopil si asi narážku o stredovekom dokazovaní panenstva. Nevadí.😐

dragon29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vkatush
28. sep 2024

@dragon29 ja nie som, ale mám kamošku historičku a tá za vyžíva v týchto historických skvostoch 😁 jej drastický opis, ako ženy využívali listy, kvety a kúsky látok ako vložky ma hlboko zasiahol a ostal v pamäti 😂
Ale viac sa zameriava na kuchyňu, dokonca aj varia po hradoch stredoveké jedlá, odporúčam vyskúšať.

yosi
29. sep 2024

@vkatush Len aby sme boli v obraze čo sa týka vystavovania krvavej plachty. Tento zvyk nemal nič spoločné s dokazovaním panenstva, a ani sa neobmedzoval na šľachtu. Tento zvyk je spojený so svadobnou nocou a bol potvrdením pre verejnosť, že došlo k naplneniu manželstva (vtedy bolo ešte normálne, že nevesta bola až do svadobnej noci pannou). Toto sa praktizovalo aj u nás ešte v pomerne nedávnej dobe. Dodnes sa s touto tradíciou môžeme stretnúť napríklad v Indii či arabských krajinách.

Toľko historické okienko s dochtorom Yosim. Nabudúce si preberieme bizarné zákony ktoré dodnes platia v krajinách celého sveta.

osky
29. sep 2024

V akom si hoteli?
Nerobia upratovanie izby kazdy den?
Ak ano,nechapem co riesis.
Nechaj praveze plachtu odhlenu tak,aby to
chyzna hned videla-ona plachtu vymeni.
Nechaj jej tam 5 Eur na postelia je to vybavene/prip.ak ju uvidis osobne a dohovoris sa,tak jej vysvetli.../
Je to normalne,ze sa to moze stat a ony su zvyknute na vselico.
Preto je korektne nechat jej tam aspon par drobnych.../keby aj nie,je to jej praca..ale tak,patri sa/

Ak izbu neupratuju kazdy den to je ine.
Poziadaj na recepcii o vymenu plachty.
Proste si mala nehodu a treba ju vymenit.
Detaily nemusis hovorit.
Mozno to bude za daky poplatok.
Urcite by som nic neprala a pod.

vkatush
29. sep 2024

@yosi už sa teším na ďalšiu lekciu 😁

kiki68
29. sep 2024

Studena voda a mas the flak za par minut dole

mnamko
30. sep 2024

Robila som na hotely,neper to ,oni su zvyknutý akurat ked pôjdeš preč a stretneš upratovačku z vozikom môžeš jej povedať čo sa stalo,na izbe nechaj 2€
Ak si tam na viac dni oni ti plachtu vymenia alebo si vypitaj čistú,že si prezlecies sama

katulienkax
30. sep 2024

@mnamko toto je moja nocna mora, zeby som to dostala na hoteli, ale si ma ukludnila, ak su s tym OK, ja si vzdy oddalujem kramy kvoli tomu. Ale co je horsie, moja dcera to ua ma a ked pojdeme na dovolenku a sa jej to stane v hoteli, koniec sveta

katulienkax
30. sep 2024

@osky a co ked sa to stane v egypte, tam su chyzni chlapi 😨