Som v rade a chcem pomôcť

magnus020
30. okt 2020

Ahojte,
pripajam link k zajtrajsku, ktori sa idete testovat, aby ste vedeli kolko cca ludi je pred Vami :
https://www.somvrade.sk/?fbclid=IwAR1K3v5KwH8Bs...

dudka121
30. okt 2020

@magnus020 a prosim funguje to vraj to nejde :-ň

hettinka
30. okt 2020

@magnus020 to, že sa budú tvoriť rady, znamená, že organizácia štátneho hromadného podujatia ABSOLÚTNE ZLYHALA!

rusalinka
30. okt 2020

@hettinka ja myslím, že to, že sa budú tvoriť rady, znamená, že o testovanie je obrovský záujem.

hettinka
30. okt 2020

@rusalinka no neviem, z mojich znamych nikto nejde dobrovoľne. Všetci preto, že musia kvôli práci. Možno nakoniec ani natresk nebude.
V našom meste ma byt 11 odberných miest, ešte včera chýbalo 42 zdravotníkov. Neviem, koľko zdravotníkov pripadá na 1 odberné miesto, ale podľa mna im chyba 90% ľudí.
Neexistuje žiadny rozpis, chodiť sa bude živelne... ľudia budú stat v rade v zime a daždi (u nás hľadia max 9 stupnov), čo bude zdraviu nebezpečne. A nie pre covid.
Ja som sa rozhodla, do radu sa nepostavíme.
Hoci som povodne chcela ist, brala som to ako občiansku povinnost. Ale na tomto chaose sa podieľať odmietam. Odmietam riskovať svoje zdravie (som doma a mám negatívny ocr test z minulého týždňa) a zdravie mojej rodiny ;deti na distancnom vzdelávaní sú doma a manžel PN)

rusalinka
30. okt 2020

@hettinka veď v poriadku, je to tvoje rozhodnutie. Ja som sa rozhodla, že pôjdem a ak bude zima a veľa ľudí, tak pôjdem domov a prídem neskôr.

hettinka
30. okt 2020

@rusalinka a či myslíš, že neskôr bude malo ľudí? Možno niekde na dedine. No mesta už teraz hlasia, aj vyzývajú, že kto nemusí, nech nejde, lebo všetkých nestihnú (Galanta, Košice, Nitra a aj dalsi primátori hlasia veľké problémy...)

Nikoho nepresviedčam, každý nech sa zariadi podľa svojej situácie. Ale nič to nemení na tom, že na tento “experiment” nemajú zabezpečené základne zdroje.

Napr moja mama ide, lebo robí v prevádzke sama a museli by zatvoriť.

rusalinka
30. okt 2020

@hettinka čo ja viem? Ja neviem ako to tam bude vyzerať o jednej, tretej, o piatej... tak pôjdem na trikrát, aspoň sa prejdem a nebudem doma sedieť 😀

stanulienkat
30. okt 2020

@hettinka takze aj v obchode,ked sa tvori rada,tak zlyhalo vedenie.😂😂😂 Nie preto,ze je vacsi dopyt. Ake jednoduche zmyslanie. Rady sa tvoria vtedy,ked je velky zaujem.

simca06022011
30. okt 2020

@hettinka existuje rozpis, nechodi sa zivelne.. aspon u nas je den rozdeleny podla abecedy +- sa rata, ze pridu ludia pomimo... neda sa to lepsie naplanovat.. abecedu prisposobili, kedze na obci vedia kolko maju akych mien, niektore interval maju vyslovene iba na to svoje jedno pismeno :D
Ja voci tejto aplikacii mam taku vyhradu..a k niekto napise, ze teraz nie ej u nas rad.. je prazno a zrazu sa zdvihne 50ludi a pojde tam, tak ako? 🙂 Lebo my mame fb stranku nasej "casti" a tieto infosky tam iste budu lietat, tak ako cez napr. volby (mozno blbe prirovnanie,ale proste ine taketo hromadne zalezitosti som asi nezazila)

alexk12
30. okt 2020

@hettinka kto nemusí nech nejde to je super tak načo potom vykrikuje že "povinné všetci" už teraz je organizácia na hovno ja tiež nemienim niekde stát bohvie koľko jak taki....

hettinka
30. okt 2020

@simca06022011 u nás v meste zatiaľ nedali žiadny rozpis, každý má ísť kedy chce na "najbližšie miesto", čo napr ja mam na výber hned dve a môžem si hodiť mincou, kde bude menší rad.

Inak, ešte bohvie, ako to dopadne ... už aj pani prezidentka mala teraz zasa TB a vyzerá to všeliako.

hettinka
30. okt 2020

@stanulienkat ani do obchodu, kde sa tvorí rad, nevojdem za súčasnej situácie. Chodím do malých potravín, pozriem z vonku, ked tam skoro nikto nie je, vojdem. A aktuálne som bola včera na nákup po 13 dnoch, a zasa dalšie dobré 2 týždne nemusím ani do obchodu. Maximálne tu do maličkých potravín, kde vovnútri môže byť maximálne 4 ludia ( a mam odsledované, že o 6:00 alebo po 16:00 tam nie je nikto) na nejaké pečivo.

hettinka
30. okt 2020

@rusalinka stále platí zákaz vychádznia a zbytočne sa prechádzať hore-dolu na 3x hoci aj na testovanie, naozaj nie je zodpovedné.

malinoismum
30. okt 2020

@hettinka Myslim ze rusalinka vie najlepsie co je zodpovedne 🙂 a zbytocne sa prechadzat isto nebude....

simca06022011
30. okt 2020

@hettinka neviem, nesledujem, musim pracovat a malej zabezpecit zabavku, ekdze doma sme. Ja som povedala, ze zajtra rano si precitam ake su pokyny a co... vobec sa nubudem vzrusovat. Nam rozpis zverejnili vcera. Myslim, na obecnej stranke aj tom FB co mame :D moj chlap chce ist az v nedelu, lebo dufa, ze nikomu sa bude v nedelu chcciet a vela ludi pojde zajtra nech maju pokoj :D no neviem ci sa da na to spoliehat.

rusalinka
30. okt 2020

@hettinka takto... snažím sa hľadať možnosti a nie dopredu hejtovať akciu, kvôli ktorej sa namáhajú stovky ľudí, robia všetko, čo je v ich silách - či už zdravotníci, armáda, dobrovoľníci, primátori miest a starostovia obcí, aby akcia, ktorá nemá obdoby, dopadla čo najlepšie.
Osobne si myslím, že minister Naď už dva týždne ani nespal, premiér sa nevyspal poriadne od marca (preto občas vytreske niečo, z čoho som aj ja udivená, napriek tomu, že mu fandím).

Na jar by sme sa za takouto možnosťou - bezplatné otestovanie, išli potrhať, teraz to bojkotujeme ako sa len dá. Prečo? Ako u mnohých čítam a počúvam - len a len preto lebo cirkus, lebo pokus, lebo ľudské práva, lebo Matovič, lebo povinné, lebo ústava atď atď.

Ale ten, čo vykrikuje, že nejde, lebo nejaký dôvod - pomáha nejako, aby to prebehlo podľa jeho predstáv? Či len sedí, sťažuje sa a ukazuje prstom - toto nie je dobre, toto nie je dobre - ale neurobí absolútne nič, aby to dobre bolo?
Ja sa priznávam, nerobím nič - nie som zdravotník, nie som dobrovoľník, nie som policajt, nerobím nič. Mojou jedinou úlohou je - ísť tam, možno si nejakú hodinu postáť v rade, nechať si strčiť paličku do nosa, počkať na výsledok a ísť domov. Toto je celá moja úloha. A úloha ostatných. Ak sa nedá splniť na prvýkrát, pôjdem to skúsiť druhýkrát. Alebo tretíkrát.

Fakt mám toto vnímať ako nejakú násilnosť na mne? Ako porušenie mojej slobody a práv?

Stačí len jedna jediná vec, ktorá prijme ľudí nebrať to ako porušenie slobody a príkazy - len trolilinku ubrať zo svojho ega a uvedomiť si, že ten vesmír, ktorý tu je, sa netočí len okolo mňa. Ale aj okolo ostatných 😉

hettinka
30. okt 2020

@rusalinka nehejtujem. Písala som, každý nech sa rozhodne podľa seba a svojej situácie. Ja, keď sedíme všetci tak či tak doma, navyse má minuly týždeň testovali, nemám dôvod ist. Hoci som zodpovedný človek a chceli sme ist.
A že akcia je nedobre nepripravená, to je holý fakt, ktorý už potvrdila aj pani prezidentka.

stanulienkat
30. okt 2020

@rusalinka To sú proste ľudia, ktorí vidia vo všetkom len negatívum- ja nebudem ,Ja nechcem, ja nepôjdem, Ja nemusím... To je nastavenie mysle. Proste všetko je zlé už len ráno, keď sa zobudím. Nikto tu nerozmýšľa, že urobím niečo aj pre druhých, pre spoločný cieľ. To sú egoisticky a negatívne naladení ľudia, týmto to nevysvetlíš. A to sú stále dokola tí istí, co hejtuju stále to isté len z princípu.

stanulienkat
30. okt 2020

@hettinka Áno, nie je to dokonale pripravené, ale keď si predstavím, že celú túto akciu zbúchali za dva týždne- klobúk dolu. A to som prekvapená, že mnohé baby z malých okresov písali, že ako je to dobre zorganizované, že žiaden chaos a pekne to odsýpa. Sice ľudia stoja v rade,co je úplne pochopiteľné, ale že to v pohode odsýpa. Tak neviem prečo tu stále všetko neguju ľudia. Je za tým kopa ľudskej práce a snahy a jediné čo od nás chcú, aby sme im venovali trochu svojho času. Neubudne z nás a trochu disciplíny nám tiež nezaškodí

hettinka
30. okt 2020

@stanulienkat ja som napríklad podporila mamu, nech ide. Ona robí v prevádzke, je v kontakte s ľudmi, tak nech vie, na com je.
V situácii aká je, by mali ist na testy takito ľudia, ktorí sú denne v styku s xy ľudmi, chodia do prace niekam. My, čo sme doma a budeme doma (na homeoffice napríklad), im radšej uvoľníme miesto v rade. A ak bude v nedeľu popoludní voľno, rada pôjdem. A nie kvôli tomu, že potrebujem v pondelok ráno behať po obchodoch a kaviarňach.

rusalinka
30. okt 2020

@stanulienkat a mne je to tak ľúto... najmä vtedy, keď sa jedná o mojich blízkych a kamarátov ☹

jana_eyre_2
30. okt 2020

Ja na testovanie idem, aj si pockam, ale plne súhlasím s tým, čo žiada prezidentka.. celé je to zorganizované príliš rýchlo a nedomyslene a obávam sa o to, že na to doplatia zdravotníci..

hettinka
30. okt 2020

Tak aktuálne som sa dozvedela (ak niekomu pomoze), že lekári vás nezoberú bez testu na plánované kontroly. Len akútne prípady. Takze ak máte nejaké objednávky u dr, radšej si to overte.

hettinka
30. okt 2020

Takze po dnešnom obvolávani lekárov sa nakoniec predsa len do toho radu musíme postaviť. Mame tých vyšetrení v budúcom obdobi viac a nemozeme riskovať, že nás niekam nevezmu teraz a všetko sa bude potom posúvať na neurčito (lebo však bohvie, ako na tom bude zdravotníctvo). 😢

hettinka
31. okt 2020

Sme negatívni, všetci styria. A rad ráno ani nebol, asi 20 ľudí v prímestskej časti.

rusalinka
31. okt 2020

@hettinka parada. Ja akurat čakám v rade 🙂

jana_eyre_2
31. okt 2020

aj ja som negativna.. čakala som od 7dmej, o 10urobili odber a pol hodinu som čakala na výsledok (sme satelit za BA).. bolo to zorganizované dobre, ale bola mi hrozna zima asi po dvoch hodinách statia a to som sa naobliekala.. zajtra ide muz, kedze ten nechodí fakt nikam (pracuje z domu už od marca) len s nami do lesa tak nemyslím že by mal iný výsledok ako ja..

rusalinka
31. okt 2020

Inak, aha, ake mam číslo...
30.3. mam narodeniny.
Náhoda??? Nemyslím si!!! 😄

jana_eyre_2
31. okt 2020

@rusalinka 😂 ja som mala 41.. narodená som 16.4... a o 5 rokov budem mať 41.. určite to nie je náhoda 😂

rusalinka
31. okt 2020

@jana_eyre_2 🤯🤯🤯 🤣