Som v 12. týždni a býva mi moc zle. Čo s robotou?

luckaajanko
2. júl 2017

Tak znova vas idem prosit o radu ...teras som.zistila ze som v 12tt.3tyzdne som marodovala a zajtra mam nastupit do roboty na nocnu.problem je v tom ze mi byva neskutocne zle .vraciam aj 10krat za den a mam silne krce zajtra chcem ist k doktorovi.pracu mam tazku .robim v automobilke kde sa stale skrcam a dviham tazke diely.samozrejme robim na 3zmeny co ma vycerpava.ale prejdem k tomu podstatnemu.robim tam uz 10mesiacov ale to som bola pod agenturov.este pred tym som.robila.3mesiace v inej firme.teras ma dali priamo.pod firmu od 1.6.2017.u koho si zistim ci mam narok na matersku?na socialnej poistovni??a 3mesiace mam skusobnu dobu do 1. septembra to.znamena ze ma mozu vyhodit .lebo tehotne v tej firme drzat nechcu .ja vsak neviem co.robit .mozu ma vyhodit aj ked sa dam na pn?ci pocas pn ma nemozu?alebo co mam robit ..zaniest tam papier ze som tehotna?to ma aj tak vyrazia dovod si najdu hoc aky.a ja potrebujem aky taky prijem aspom tu pn.keby ma vyhodili a som pn tak by som tu pn nemala platenu vsak?prosim o kazdu radu dakujem zienky

evittam
2. júl 2017

@luckaajanko Zalezi ci splnas hlavnu podmienku naroku na MD a tou je 270dni NP za posledne dva roky pred porodom. Ak si uz pisomne oznamila,ze si tehotna tak ta kvoli tehotenstvu prepustiť nemozu ale jasne chapem,ze dôvod si najdu. Ak si v skúšobnej dobe mozu ta prepustit aj pocas PN. PN budes mat normalne platenu.

evittam
2. júl 2017

@luckaajanko Podla toho co píšeš nárok ti vznikne-tych 270dni mas, dalej ak ta prepustia budes v ochrannej lehote.

luckaajanko
autor
2. júl 2017

Neoznamila.som.to este .myslela.som ze vydrzim.domseptembra..tak pn budem mat platenu aj keby som uz bola on do decembra .do konca?aj keby ma prepustili???

luckaajanko
autor
2. júl 2017

@evittam
@evittam
@evittam
@evittam
@evittam
@evittam
@evittam
Tak to.znamena ked ma prepustia a som v tej ochrannej tak mozem byt na pn a bude normalne ta pn platena??

luckaajanko
autor
2. júl 2017

Evitka dakujem.za kazdu odpoved lebo ja som uz fakt zufala.a neviem co mam robit

evittam
2. júl 2017

@luckaajanko Ano presne tak.

luckaajanko
autor
2. júl 2017

A co im mam povedat ked mi budu volat z roboty?mam si zatial vymysliet ze marodujem napriklad z krizami?alebo to budu vediet diagnozu z tej pn ky .a este sa chcem opytat ak by mi nedal gynekolog pn lebo on nechce davat pokial neni rizikove a nekrvacam .mam skusit stastie u obvodnej?

evittam
2. júl 2017

@luckaajanko No to už je na tebe co im povies. No ak ti neda gynekolog tak potom obvodna.

luckaajanko
autor
2. júl 2017

Dakujem moc za kazdu radu evi🙂dam vediet zajtra ako som dopadla u gynekologa..kazdopadne bojim sa ist makat do roboty ked mam tazku pracu az nepotratim:(

evittam
2. júl 2017

@luckaajanko Len skusobna doba sa predlžuje o dobu,ktoru si na PN...

evittam
2. júl 2017

@luckaajanko Tak pokial im neoznamis tehotenstvo tak nemozes byt brana ako tehotna. Ak oznamis tak zo ZP vyplyva, že nesmieš vykonavat urcite druhy prace.

luckaajanko
autor
2. júl 2017

Oki dakujem uvidim co mi povie gynekolog

tatinka
2. júl 2017

@luckaajanko ako pisali kocky pn budes mat platenu, nie som si ista ale sa mi zda ze nocnu vykonavat tehotne zeny nesmu,,,ked som nastupovala do prace v ktorej som teraz musela som ist na vstupnu prehliadku k obvodnej a hned sa ma pytala ci som tehotna a ci budu aj nocne lebo ze v pripade tehotnosti mi nocnu nepovoli robit,,,ale to bolo este v roku 2015 tak neviem ci sa to nezmenilo,,,inak podla mna ked povies lekarovi ze mas tazku pracu spojenu s tym co pises tak pokial je normlany mal by ta dat na pn, este je moznost ze ta zamestnavatel moze preradit na lahsiu pracu ktoru moze robit aj tehulka,,,pekny vecer prajem 🙂

evittam
2. júl 2017

@tatinka Ved to som aj ja napisala. Len najskor musi pisomne oznamit,ze je tehotna....😉