Som tanečné drevo

6. jan 2023

Myslíte si, že je možné sa naučiť tancovať? Len základ polku , valčík? Som fakt drevo, mám 35 rokov. Učil ma otec kedysi ale teda, povedal mi, že skáčem ako zajac. Som pri tanci napätá,, neviem, čo znamená, nechať sa viesť. Rada tancujem, keď ma nikto nevidí. Doma, v kuchyni, hocikde. Kedysi som chodila na aerobik a teda nikdy som nedokázala zladiť nohy l, ruky, vždy som išla mimo všetkých. Tak som tam prestala chodiť. Teraz som sa prihlásila na ľudové tance ale neviem či to dám. Chcela by som vedieť na plese/svadbe aspoň ten základ

zuzahajdulka
6. jan 2023

Zaklad je pocut v hudbe ten zakladny rytmus a vediet do rytmu pochodovat. To zvladas? Polka je jednoducha, len cvalas do kruhu. Valcik neodporucam, je na tri doby, cize je troska zlozitejsie ten rytmus zachytit a drobcit na neho. Inak taka mila pomocka je doma tancovat s metlou. Proste ju uchyt akoze partnera a skusaj, skusaj plavne sa pohybovat po izbe. Uvolni kolena, makko ich odperuj, tym padom nebudes napato skakat. Ludovky su fajn, dobre si si vybrala. Vacsinou tam ruky nic nerobia (respektive su v bok alebo pri tele) takze odpada zladovanie roznych pohybov ruk a noh.

saxana000
6. jan 2023

Tanecna skola..10 hodinovy kurz a mas po probleme skusena lektorka ta nauci zaklady.
Musis sa najprv naucit pocut rytmus tanca take to bum bum na ktory ma noha dupnut alebo dopadnut na podlahu.. da sa to naucit ale niektori ludia to proste sami od seba asi nepocuju.ini sa s tym narodia.ja napriklad aj v konkurzoch na superstar pocujem presne kto spieva falosne a kde netrafi ton a sama pritom nezaspievam ani prsi prsi.🤣

modrava
6. jan 2023

za 50 rokov sa nikomu nepodarilo naucit ma ani polku. proste nezladim nohy s hudbou. pritom sluch mam a spievam dobre. netancujem a da sa s tym zit 😀

deti95060810
6. jan 2023

naučiť sa asi aj dá, len to bude vždy také strojené.... máme v rodine takých , ale z tej druhej strany - otcovej sú to zas temper., ktorí sa nikdy neučili tancovať a tancujú super- patrím medzi nich....

autor
6. jan 2023

Ďakujem všetkým. Hlavne, keď ma na nejakej spoločenskej udalostí pozve niekto tancovať. No, je to bieda. Rytmus mám , hudobný sluch tiež (hrám na 2 hudobné) ale teda nohy nepočúvajú.

terezka1947
6. jan 2023

No buď máš zlého tanečníka alebo príliš sa sústredis.

autor
6. jan 2023

@terezka1947 hmm. Asi to bude v sústredení. Možno už viem, že to neviem a koniec. Môj partner je dobrý tanečník, vie tancovať ale ja sa neviem dať viesť. Je o dosť vyšší odomna, tak sa mi asi s ním aj trochu zle

alanko20
6. jan 2023

Mám rytmus (myslím), kedysi som tancovala aj v páre, aj som viedla, a dnes netancujem už roky a nijak ma to neobmedzuje. Na svadby, našťastie, už nechodím. Nestresovala by som sa tým.

terezka1947
6. jan 2023

No tak to poviem,dobrý tanečník sa pozná podľa toho,že zatancujú si s ním každý. Nie,že on vie tancovať.
Tu nejde o presné dodržiavanie krokov.
Jednoducho obaja chytíte rytmus a kroky prídu.

viestta
7. jan 2023

Vypni hlavu a opri sa o neho. Keď budeš sitit kam sa hýbe on budeš sa hýbať aj ty, a do rytmu aj tam kde treba. Všimni si profesionálne tanečné páry, tam je to telo na telo, nie pol metra od seba.

4stanka4
7. jan 2023

keď sme sa šli s manželom brat tak sme išli na "rychlokurz" do tanečnej školy a ja teda nejako tancovať neviem ale keď ma chytil ten lektor tak to bola radosť...fakt by pri nom ožilo a zatancovalo aj to drevo.

jessx
18. okt 2023

Ja poviem za seba, všetko na svete mi ide viac ako tanec.akoby som nemala na to ,,schopnosť,, . Nikdy som sa nezúčastnila niečoho kde sa tancovalo, ani vencek ani stužková či podobne veci pretože som to brala až tragicky. Nie so srandou ze nejde mi to dobre ale vyslovene som sa cítila ako najhoršia zo všetkých. Keď som si aj doma pustila nejaké video zumba atd nedokazala som toe pohyby napodobnit, jednak som si nepamätala čo robili pred sekundou a telo mi vôbec nespolupracovalo že trebárs Láva ruka ide zaroven s pravou nohou 😃 všetko to umcnoval este pocit ze rodina o mne odmalicka hovorila že som drevo a vo mne to akosi zostalo čiže už ked som mala sa do niečoho pustiť napadlo mi to..aj na telesnej som bola oslobodená kvôli tomu že som nevedela bojovať s pocitom že mi niečo nepojde. Normálne pohyb akoby sa pre mna stal niečim ponižujúcim co nechcem aby niekto bidel.
Teraz som dospela všetky veci školské mám za sebou a snáď má už nič nečaká, už sa cítim ok ked poviem nie.ani na svadbach netancujem kludne ako jediná sedím … neprekonala som to ale ucim sa brat to tak že no a co, moja vec
Ide mi kopu iných veci a vždy má chceli ti naj chlapi 😃😃neutrpela som nic