Som stresujúci človek a chcem si urobiť vodičský

mimimiruska
11. jún 2024

Ahojte ospravedlňujem sa za češtinu a slovenčinu predem..
No idem s dotazom... som šialené stresujici človek keď ide na dannu vec inak som šikovná s porozumením ze pochopím ale nemám rada stresové situácie som s toho v panike ze doslova zmatkuji a robím chyby noooo tu začína môj problém... na starý kolená si chcem spraviť vodicak... môže byť aj motorka aj auto... ale tu je otázka ci je niekdo taky kdo sa s tím tiež pasoval a predem povedal na skúškach ci ako to vlastne funguje? .. tohle je asi pro mne najťažšie co idem robiť... ďakujem za rozumné komentáre a tak 🙂

oli18
11. jún 2024

Ak si sama uvedomujes, aka si, vodicak by si robit nemala. Sama vidis, ake prehustene su cesty a clovek.musi rozmyslat nielen za seba, ale aj predvidat za inych. Je to stresujuce aj pre skusenych vodicov. Ja jazdim nepretrzite 42 rokov a ked stojim na vypadovke na zastavke mhd sa divim, ze este mam odvahu sadnut za volant a vhupnut do tej hustej premavky.

30katrusa40
11. jún 2024

@mimimiruska nerob si radšej vodičák. Vďaka ľuďom čo stresuju na cestách je toľko nehôd a kolízii. Ja by zaviedla povinné psychotesty každému. Či je schopný reagovať na cestách ako treba

domi2425
11. jún 2024

@mimimiruska ak ti nebude luto penazi za autoskolu ktore mozu byt vyhodene, ze bud nespravis skusky alebo nebudes v buducnosti jazdit😄tak by som to minimalne skusila.. nemozes vediet ako budes reagovat a mozno prekvapis aj samu seba ale ako uz bolo spomenute vyssie, treba byt aj sebakriticky a uznat si ze toto mi nejde

babulkomale
11. jún 2024

@mimimiruska jazdím dlhé roky a doslova to milujem, mám viac vodičákov. V tvojom pripade nevidim v tom zmysel...mozes ublizit sebe aj inym na cestach.

majka36912
11. jún 2024

Je to na zvazenie. Ak si stresman len v situaciach, ktore su pre teba nove a ked do nich postupne nabehnes, uz prechadza stres, panika a zmatkovanie a riesis potom aj tazsie situacie s kludom, potom by som povedala, ze skus, bud ti to vyjde alebo ak sa nebudes pocas kurzu citit konfortne, mozes ho kedykolvek ukoncit. Ale ak ta chyti zmatkovanie aj v situaciach, ktore su ti dobre zname, si v nich zabehnuta a napriek tomu mavas paniku, tak to velmi neodporucam. Za volantom je dobre mat chladnu hlavu, udrziavat klud, lebo velakrat nespravis chybu ty, ale moze ju spravit auto iduce za tebou, vedla teba, pred tebou... Mne uz sa postavalo ak take, ze mi nedali prednost tam, kde som ju mala mat. A na to je dobre nielen vediet predvidat, ale snazit sa byt v klude.

janinah
11. jún 2024

Šoférujem cez 40 rokov.ale čo teraz vidím na cestách....včera som prešla celé Slovensko...ozaj to zvaž....nemusí byť každý vodič.aby dá dostal kam potrebuje

mimimiruska
autor
11. jún 2024

@30katrusa40 niesom stresujici človek keď som sama ... ale keď je niekdo vedle mňa ako napríklad inštruktor nebo vedúci dajme tomu nebo aj príklad môj brat co ma učí... áno... sama to inak zvládam... to je môj zlý príklad s tohto s čoho mám strach

mimimiruska
autor
11. jún 2024

@janinah no len bydlim tam kde je teraz co viac potrebné auto ... ako pre mňa tak pre dieťa ktoré nonstop voziť nieje to rozhodnutí iba len tak ale celkom dlho zvazene

minenkak
11. jún 2024

@mimimiruska vodičský buď spravíš alebo nie,in je úplne jedno,že ty niečo nezvladas a malo by byť na vlastnom uvazeni,či to naozaj zvládneš,lebo to nielen,že ty budeš zrazená ale ty mozes v strede nezvladnut situáciu a zabiť viac ľudí.Tak porozmýšľaj

minenkak
11. jún 2024

@mimimiruska a motorku už vôbec nie

mimimiruska
autor
11. jún 2024

@oli18 ako som odpovedala slečne dole ... ja mam strach a stres iba s toho ze je niekdo vedle mňa a tak konkrétne nebudem aktívni vodič... iba potrebný vodič keby náhodou lebo situácia si to vyžaduje...

mimimiruska
autor
11. jún 2024

@domi2425 to viem sama som dosť sebe kritická

mimimiruska
autor
11. jún 2024

@majka36912 ďakujem

mimimiruska
autor
11. jún 2024

@30katrusa40 nebojte beriem všetky riziká nechcem byť aktívni ridic len keby náhodou lebo tam kam se sťahujeme atď si situácia vyžaduje aj to abych bola schopná aj ja .... nechcem dráždiť silnice a tak len proste keby náhodou príde na vec tak viem ze ten ridicak u sebe mam a nesekne ma niekdo na ulici ze nemám... jazdiť samozrejmne trocha trocha viem

oli18
11. jún 2024

@mimimiruska v uvodnom prispevku pises uplne nieco ine, ako v dalsich prispevkoch. Este chvilu popis a zistime, ze vobec nie si stresujuci typ 🤣

30katrusa40
11. jún 2024

@mimimiruska no ešte horšie sviatočný šoféri to je hrôza cez každé veľké sviatky.

domi2425
11. jún 2024

@mimimiruska pokial nemas v plane soferovat aktivne tak to je asi naozaj zbytocne, soferovanie je hlavne o skusenosti nie len karticka🤷🏻‍♀️

30katrusa40
11. jún 2024

@mimimiruska na učenie šoférovania slúži autoškola nie príbuzný. Každý šofér má dáky zlozvyk. A keď sa snaží učiť niekoho iného tie zlozvyky sa posúvajú. Žiadne učenie od iného. Treba len v autoškole a hotovo. A to akože jazdíte aj sama ? Bez vodičáku ? Ak áno tak nie že stresujete ešte ste aj nezodpovedná

minenkak
11. jún 2024

@30katrusa40 presne u nás v rodine sa cez veľkú noc ani nesada do auta,nikomu tie nervy nestoja za to

30katrusa40
11. jún 2024

@minenkak a ešte predvianočný čas. To je zážitok. Ja musím jazdiť stále kôli synovi , chodí ďaleko do škôlky ,do mesta. To presne človek vidí sviatočný šofér a kruháči to je skúška trpezlivosti.

andreatytler
12. jún 2024

@mimimiruska Najdi si dobreho instruktora a nauc sa vsetky ukony jazdy presne krok po kroku podla pravidiel a potom ked budes soferovat a pride na teba stres, tak si kazdy ukon rozdel do jednotlivych krokov a ries vzdy len ten konkretny krok. Nerob ziadne improvizacie. Tie dokazu len velmi skuseni a chladnokrvni vodici. Ty musis vzdy jazdit podla knihy. To je jedinne bezpecie. Budu na teba trubit, lebo budes pomalsia, ale radsej pomalsia ako naburana.
Napriklad odbocenie dolava bude vyzerat nejako takto:
1. krok. Mozem vojst bezpecne do krizovatky? Ak nie, zastavim pred krizovatkou
2. krok. Mam kam odbocit? Ak nie, cakam v krizovatke.
3, krok. Mam dobry vyhlad na auta co idu v protismere. Ak nie, cakaj kym to auto co ti blokuje vyhlad odide.
3, krok. Priebezne sleduj ci este stale idu auta, chodci, cyklisti a ci mas stale zelenu. Potom zase pozri ci idu auta, chodci, ci mas zelenu. Kym nebudes mat idealne podmienky, nepohni sa z tej krizovatky.
To nie je dobry napad byt potrebny vodic. Takto budes stresujuci vodic cely zivot. Jedine praxou ziskas istotu.

slovenka753
12. jún 2024

zvaz kde budes jazdit. v malom meste podla mna ok. po bratislave si tak ci tak netrufnes, takze tam by som si vodicak nerobila ...

mimimiruska
autor
12. jún 2024

@andreatytler ďakujem konečne dobrá odpoveď🙂

mimimiruska
autor
12. jún 2024

@slovenka753 to je iba dedina ale proste viem ze žiaľ vsici majú auta ale partner stále v robote potrebujem sa tam spoľahnúť aj na seba keby náhodou niečo a ja musím proste a nemám inú možnosť... ďakujem

andreatytler
12. jún 2024

@mimimiruska Mna tak ucil instruktor, ze ak budes nasledovat vsetky kroky presne ako z ucebnice a nepripustis ziadne improvizacie, mas velmi velke sance ze budes na ceste v bezpeci a mne sa toto pravidlo potvrdilo uz velakrat co jazdim.
Tiez som si vedoma svojich nedostatkov a prisposobujem tomu svoju jazdu.
Napriklad nejdem na velku dialnicu s velkou premavkou, alebo mam problem odhadnut rychlost a bezpecnu vzdialenost prichadzajucich vozidiel, ked vchadzam napriklad z parkoviska na cestu a tak je pre mna ovela tazsie vchadat na cestu odbocenim dolava, lebo musim zohladnit premavku v oboch smeroch. A tak skoro vzdy vchadzam odbocenim doprava.... aj vtedy ak potrebujem ist dolava. Potom najdem sposob ako sa otocit, alebo obidem cely blok.

mimimiruska
autor
16. jún 2024

@andreatytler neskutočná vďaka🙂

mimimiruska
autor
16. jún 2024

Inak vám aby ste asi pochopili neviem ako to správne povedať už to mám od školy dám príklad stala som pred tabuľou učiteľ sa pýtal nedostal ze mňa nič lebo som bola v neskutočnej panike .... ale jak mi dal test tak dopadlo na výbornú a to sa somnou vlece celý život idem.na pohovor do roboty nepipne ani slovo ale jakmile pracujem ide videt robota a zatiaľ spokojnosť... bojujem s tím ze mňa panika berie v týchto ohľadoch... pro ty co sa mi tu posmievali

miska1997
16. jún 2024

@mimimiruska Nepočúvaj hlúposti ako nerob si vodičák.. Koľko ľudí fetuje, pije a sadajú za volant .. Časom sa z toho stresu dostaneš a pôjde to všetko od ruky. Vyskúšaj uvidíš ako to budes zvládať. Možno po pár jazdách sa budeš čudovať čoho si sa tak bála/stresovala. Ja stresujem tiež ale šoférovanie milujem. Vodičský mám pár mesiacov a jazdím lepšie ako niektorí čo majú vodičák roky. Držím palce

mimimiruska
autor
16. jún 2024

@miska1997 ďakujem krásne