Som skoro 30 ročná matka a cítim sa divne

nika2006
23. apr 2012

ahojte, som mamina 5r. dcery, a blizi sa mi k 30-ke, citim sa blbo , ako nechcela som verit ze budem mat tie blbe pocity staroby (vrasky, velke brucho , bez nalady) ako to riesite vy co mate pred 30kou alebo uz rovnych 30 rokov ? lebo ja uz si neviem ani na seba vybrat oblecenie , vsetko je premna take kriklave ako pre pubertiacky a tak uz sa zrovna necitim . pridate sa k diskusii, precitam si vsetko hlavne nejake rady , dakujem 🙂

xlucia
23. apr 2012

@nika2006 podavam si stebou ruky 😀

michaela.g
23. apr 2012

@nika2006 😀 si ma pobavila, cele to je len jarna unava. Bez von prebehni sa s malou...

Ja mam 32, ale cele to je len o tom ako sa citis. Ked treba tak stvornozkujem spolu s dcerkou a jasime sa az sa od smiechu valame, na moj vek nemam cas ani mysliet

eeffka
23. apr 2012

Na vrasky si kup krem,zacni cvicit zmizne brucho a najdi si hobby,budes mat lepsiu naladu. 🙂 Prestan nakupovat v cinakoch ale napr v orsay,moje oblubene. Mam 35tento rok. Nemas ziaden problem,ci by sa nedal riesit.

nika2006
autor
23. apr 2012

@michaela.g rada by som sa presla s dcerou po vonku , len nemam vodicak a okolo bytoviek kde byvam su len role a aj to same blato 😒 a bytovkari s a nechcu zlozit na nejake detske male ihrisko ... tak ona aspom do skolky chodi kde s a zabavi ..

nika2006
autor
23. apr 2012

@eeffka super, krem teda ten by som rada , ale pomaha to - nejaky dobry ? tak na ten orsay sa kuknem co to zac , prvy krat to pocujem 😀

privrelka
23. apr 2012

Wou baby, pobavili ste ma 🙂 ,ked som ja mala 30,tak som bola slobodna, bez zavazkov, s lienkami vo vlasoch (to neprehanam,to je fakt),ucila som sa jazyky, hlava v oblakoch a a a ,teraz mam skoro 38,2 male deturence,25 kg naviac, moje IQ sa pohybuje v ich rozmedzi , ale je mi perfektne 🙂 🙂,ziadne nahanacky, uzivam si detsky svet,prechadzky, atd. Takze na zlu naladu ( a nielen na nu) je dobry pohyb, co tak svihadlo alebo trampolina 😉 A veci, ak si trufas na kriklave farby,nevidim v tom problem, skor to chce nejaky dobry strih oblecenia. A co sa tyka vrasok, najkrajsie su od smiechu 🙂 🙂 a v 30 ich urcite neries!!!, skus zmenu ucesu, chod na pedikuru,manikuru atd., niekde som citala,ze sebavedomie zeny zdihne kvalitne spodne pradlo, skus pa

pink_lady
23. apr 2012

v 18 som si myslela aka som uz staraaaa...28 sa mi narodil syn, citila som sa ako dieta, mladaAA,.,,,desila som sa 30 ze to uz aka stara budem ... 😀 o mesiac budem mat 31 a ja sa citim take decko 😀 😀 ono to neni o tom kolko mas rokov ale ako sa citis...a fakt, 30 ...druha puberta? 😀

monhla
23. apr 2012

To je jarná únava. Choď von, začni cvičiť, jedz viac ovocia a zeleniny a bude všetko o.k. Ja mám 31 a kedže už konečne pominuli ranné nevoľnosti - cítim sa skvele 😀 😀 😀 A s tým oblečením mi nehovor - už 3 mesiace neoblečiem nič iné ako tepláky 😀 😀 😀 Užívaj si život a hlavne skús ísť von do prírody. Najlepšie s dcérkou a robte blbosti ako deti - uvidíš, že aj pubertiačky si potom budú pri Tebe pripadať staré 🙂

mirka285
23. apr 2012

fiha,no tak ja mam pomaly 36 a citim sa skvelo 😕 milujem prave tie kriklave farby oblecenia,mimochodom tuto sezonu su in,mam rada ruzovu,cvicim,snazim sa zdravo jest,co najviac som s malou vonku,obcas si vyhodim s kamoskami z kopytka,no krasny zivot...
@nika2006 chodis do prace,mas kamaratky?treba viest spolocensky zivot,udrziavat kontakty nazivo nie len cez FB 😔 a hlavne treba pozitivne mysliet,zajst si na kozmeticku,ku kadernicke,nalakovat si nechty a hned sa ti bude zdat vsetko krajsie 😉

petkave
23. apr 2012

@nika2006 Skús pozrieť aj túto tému: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/nechcem-starnut/

Inak, pozerám, že sme rovnako staré... Tiež sa mi nepáči, že už nemám také pekné ploché brucho ako voľakedy, že mi prsia po 14 mesiacoch kojena ovisli a zmenšili sa a pomaličky sa mi objavujú aj prvé vrásky. Ale s oblečením si starosti nerobím. Momentálne som na MD a obliekam sa hlavne pohodlne. Ale zase, viem sa aj "vykočkovať". Krikľavé farby tiež nemusím, ale nosím to, čo je teraz in a pristane mi: čiernu, bielu, šedú, fialovú či slabučko ružovú - vždy v kombinácii s niečím. Milujem balerínky, rifle a legíny a tričká pod zadok, aby mi zakryli nejaké tie nedostatky. S obliekaním fakt problém nemám, iba s peniazmi, ktoré by sa mi na nové kúsky veru zišli 😀

vulka
23. apr 2012

Uf, tak to som sa pobavila. Ja mám 39 a v postielke 7 mes dcéru. Zavše som uťahaná a najlepšie sa cítim v šedivých vyťahaných teplákoch, ale starobu si nepripúšťam. Daj si na tvár dobrý krémik, vtiahni brucho alebo aspoň vytrč hruď a tvár sa, že máš 25. pestré tričko je samozrejmosť. Široké sukne a šatočku na hlavu si ešte odlož 🙂

michaelka5
23. apr 2012

@nika2006 mala som podobne pocity, mam po 30tke...ale stihla som co som chcela, takze som na seba hrda, priviedla som na svet dve krasne deticky, a i ked mi nechali par chybyciek krasy na mojom tele, moju dušu omladili🙂, hram sa a spievam si s nimi ako male dieta...jasne ze mi chyba aj normalna komunikacia rovnocennej osoby, ale zase mam MK 🙂 tak si tu pokecam ked chcem a stihnem...oblečenie neriešim nejako zufalo, sice sa do nicoho svojho nevmestim, ale kupila som par kuskov v tescu, nohavice, dlhsie tricka, balerinky...je to pohodlne, a mladistve. farby milujem, takze tento rok risknem aj nejaku tu kriklavu🙂 ale s mierou. akoze snurky v teniskach mi ostanu cierne...a zacala som si lakovat nechty, vyrazne cervenou al. ruzovou, a tesim s z toho🙂, vyskusaj.

veonka
24. apr 2012

Ahoj, ja mám toľko rokov čo ty, doteraz som chodila len do školy- základná, stredná, prvá vysoká, druhá vysoká, doktorandské ... takže mám 28 rokov, žiadne deti, žiadna prax, nič len škola... cítim sa stará, mám pocit že mi všetko utieklo, že už nič nestihnem... hlavne tie deti, tak ako by som chcela. Ešte sa o ne len začíname snažiť... a to by som chcela mať aspoň 3-4 deti, lenže ešte nemám ani to jedno a som vkuse unavená, zničená, vystresovaná, nič nestíham, na nič nevládzem. Teš sa z toho že máš dieťa, si mamička, máš už kopec toho za sebou, máš nárok na nejakú tú vrásku a väčšie bruško, veď si mama, nie si už dievča. Každý vek ženy má niečo do seba, aj každá rola, tak buď na seba hrdá a uvedom si, čo všetko má už tvoje telo za sebou. Čo sa oblečenia týka treba si nájsť svoj štýl v ktorom sa budeš cítiť dobre a primerane... ak sa cítiš "blbo a staro" svieže farby ťa môžu práve rozžiariť a omladiť, aj nabudiť tvoj vnútorný pocit... podľa seba viem, že na farbu oblečenia treba mať náladu, ja napr. mám málokedy chuť obliecť si niečo červené, alebo veľmi krikľavé. Orsay je dobrý obchod, krásne veci, ženské strihy, nádherné farebné kombinácie, vzory, materiály... trošku drahší obchodík, ale dá sa vybrať aj z akciového tovaru.

dana33
24. apr 2012

@nika2006 suhlasim so všetkymi kočkami... 😀 ....a pridavam pre niku radu odomňa navyše...odporúčam, 😉 večer si otvorit flašu vinka s manželom a ,a,a,.....všetky komplexy a zla nalada razom pominu,drž sa Nika,a vyskušaj 😉

viera27
24. apr 2012

@nika2006 nemaj strach a sprav si vodicak. Hned sa ti otvori uuuplne iny svet a zaroven sa aj zabavis a odreagujes. Sama mam 31 a vodicak som si spravila cca 4-5 rokov dozadu. Mi trvalo kym som sa k tomu dokopala.
A co sa tyka starnutia, si stara ako sa citis. Vyskusaj aj v obliekani nieco nove, skus sa omladit, nie je to tazke. Rada sa bavim napriklad s tymto, obliekacie babiky pre dospelych 😀 . http://www.polyvore.com/cgi/app
A mrkni aj sem, coho sa vyvarovat www.modnipeklo.cz

Ako ti tu uz niekto radil, zabudni na cinanov. A ja pridavam, zabudni aj na pubertalnu kozmetiku. Si zena v najlepsom veku, je nacase dopriat si kvalitku. A ta teda vobec nemusi byt draha, ked vies kde ju zohnat.

ematko29
24. apr 2012

akde nakupujete,mamičky?lebo ja mam tiež pocit ,že na seba nič nemôžem zohnať

silvik1
24. apr 2012

@ematko29 ahojky. v lete budem mať 34 a nakupujem v s.Oliver, v Peeku a chodievame aj do Parndorfu 🙂

ematko29
24. apr 2012

@silvik1 diki 🙂

fuska
24. apr 2012

@nika2006 Ja som sa nikdy necitila lepsie. Mam super manzela, krasne zdrave babatko, vlastne byvanie, auto, krasne vlasy, nechty a plet odkedy som bola tehotna, dva mesiace po porode som sa zmestila do svojich siat zo stuzkovej... 😀 Mam vela casu na prechadzky, budovanie si rodinnych a kamaratskych vztahov... Myslim, ze do takej 50-ky sa budem citit rovnako skvelo. 😉 A potom pridu zase ine radosti.

silvik1
24. apr 2012

@ematko29 za málo 😀

adkoalauri
24. apr 2012

@nika2006 ja mám tento rok 31, nakupujem v Maďarsku v Gyori a tam si vždy vyberem niečo pekné. S manželom chodíme raz do týždňa tancovať kuba salsu a keď je vonku dobré počasie a cítim v sebe napätie, odovzdám syna (má 1 rok) a idem do mesta na nákupy/sadnem si na kávu, pozerám sa po obchodoch, ľuďoch a len tak som. Po hodine, dvoch som max. unavená a šťastná, že idem domov. Cez zimu som chodila aj na plaváreň.

adkoalauri
24. apr 2012

@veonka ty sa tiež neboj, aj ja som chcela mať vždy 3 deti, teraz mi stačí už aj syn 😀 😀 takže stíhaš ešte všetko. 🙂

zeleny_cajik
24. apr 2012

hore hlavu, po 30ke su najkrajsie roky! Ja by som nechcela mat zas 18 ani za svet 😀

horana
24. apr 2012

@nika2006
Podla mna je problem aj v tom byvani. Pises ze okole len role a blato. Poznam viac ludi co ziju v nezaujimavom prostredi na ktore si nevedia ani za dlho zvyknut. Doslova nic tam nie je, ani zaujimava priroda, ani vyzitie, moznosti, nic. Neviem ako dlho uz takto zijete, nakolko si zvyknuta. Lebo dost mladych rodin za cenu nizsich nakladov sa stahuje do satelitnych mesteciek, dediniek uprostred poli a pod. a potom je z toho len noclaharen, na materskej im z toho zahrabava.
My sme napr. isli radsej do mensej nehnutelnsoti (resp. za vyssiu cenu kvoli relativnej atraktivite okolia) ale okolo je les aj vyzitie, obchody aj kino v dosahu peso, a aj spojenie s mestom mhd vcelku fajn. Vela to vyuzivam.
Kedze stahovanie asi v moznostiach aktualne u vas nebude, radim vrhnut sa na ten vodicak, hlava nehlava, zabavis sa pri uceni a otvoris si cestu aj niekam VON 😎

anika11
24. apr 2012

nechcela by si druhe babo? 😉 pri detoch sa mladne 🙂

briketa
24. apr 2012

Ked 28-rocna zena napise, ze sa citi staro, nehnevate sa na mna ale jedina vec co cloveka napadne je, ze si este nezrela.... 😀
Si zober ze mas poviem priklad 96 rokov zivota a Ty sa uz v 28 citis stara??? Co preboha chces robit cely zivot? Nemas ziadne ciele? Kariera, rodina, cestovanie, konicky, dobrovolnictvo? Co chces asi tak v zivote dosiahnut? Ved Ty si este ani nezacala. Dieta Ti uz pojde do skoly a Ty sa zacni realizovat.

ladywitch26
24. apr 2012

@nika2006 jeeezis, asi sa doma nudis, ked mas cas mysliet na vrasky a velke brucho. 😀 ja mam dve deti, pracujem na ciastocny uvazok a este aj rozbieham vlastny biznis. niekedy rano ani nemam cas pozriet sa do zrkadla, takze ani vrasky nemam cas vnimat. 😉 najdi si nejaky konicek, co ta bude bavit. ja kazdu chvilu skusam nieco nove, vsak o tom ten zivot je. uzit si ho naplno. brucho mam tiez vacsie,nez som mala pred deckami, ale ked sa pozriem dookola, ako vypadaju irske zeny a v com vsetkom dokazu vyjst na ulicu, tak sa stale citim skvelo.
inak tu sa chodia kludne do pubov bavit aj 60rocne zeny a nikomu to vobec nepride ako nieco nezvycajne. asi by sa malo take pravidlo zaviest aj na svk, lebo to uz je strasne blbe, ked sa uz aj 30tnicky citia staro 😉

katarinajurikova
24. apr 2012

jeziiiis neni som v tom sama? 😀
presne aj ja sa tak citim ,mlada som uz neni 😀 😀 a dohodok za chvilu 😀
ale nie robim si srandu ,asi kazda mame take dni ,ze sa citime hnusne ,tucne ...atd ....aj ja momentalne....urob si neicim radost kup si neio na seba,daj sa ostrihat ,zmena je zivot

petusko
24. apr 2012

a sakra, mna caka 30 tento rok a mam pocit, ze prave teraz zacinam zit! 😀
vrasky uz tiez nejake mam, kupila som si krem, ktory sice trt zabera, ale mam dobry pocit, ze nieco pre seba robim 🙂 hlavu hore, najlepsie roky nas este len cakaju! 😉

zeleny_cajik
24. apr 2012

A este k tomu obliekaniu... pytali sa Cher, ked mala nejakych 40, co nie je stara na tie celotelove sietovane pancusky a podobne outfity a ona ze "teraz sa citim mlada a pekne, ktovie, co bude za par rokov, co ked si budem moct v 60ke obliect uz len minisuknu?" a podla toho sa aj riadim... jasne, ze nemam postavu ako pred prvym tehotenstvom, ale to neznamena, ze budrm chodit v sivom vreci. Obchody su plne peknych farebnych a cenovo dostupnych handier a na materskej nie je ziaden dress code, tak sa mozem vyblaznit. ved co ak v 60 budem moct nosit uz len cirkusove sapito? 😎