☹ normalne som stoho sklamana ako podaktore matky ale aj nematky reaguju na jednu otazku ci vobec je mozne....a hned som neviem aka.neviem naco tato stranka existuje ked sa tu nemozem s nikym normalne porozpravat!!je to tu uplne vsetko nahovno 😒
@lucka1303 ak narážaš na tému ohľadne umelého oplodnenia, len aby si mala dvojičky, tak ti poviem len toľko - aká otázka, taká odpoveď... a myslím, že báb na normálnu debatu je tu viac než dosť, ale tak ako v reálnom živote, ani tu si "nesadneš" s každým, takže treba nájsť niekoho, s kým si na rovnakej vlne...
@lucka1303 aaaaaale, ju tu fajn..ked sa naucis tu moc neriesit inych, naucis sa obcas nieco preskocit..bude sa ti tu pacit..je normalne, ze kazda/ý mame na vec iny nazor..tak je to ok..nieco si s toho môzes zobrat, pri niecom sa usmejes, pri niecom si môzes aj poklopkat po cele..ved ta pri tom nikto nevidi 😀 😉 ..neber si vsetko tak k srdcu, popozeraj temy, najdi si tu kamosky a uvidis, ze to co si teraz napisala uz nebude platit..
@lucka1303 ja sa tym babam co ti odpovedali tak ako ti odpovedali ani necudujem. Radsej si z nich vezmi poucenie, naozaj si nastuduj co obnasa UO pre telo zeny (pichanie hormonov, rizika) a potom skus polozit otazku. Ak nemas zdravotnu indikaciu, tak poistovna ti tento vykon ani neschvali. Mozes to skusit ako samoplatca, ale kedze mas exekuciu na ucte, tak neviem ci mas zbytocnych cca 3000 eur na "vyskusanie"..
@lucka1303 ja by som to povedala tak ze si si tu otazku mala urobit ako temu. a keby Ti napisali do temy ze naco Ti dvojcata, ze co vymyslas jednoducho by si im odpisala preco tak chces a nemusela by si byt teraz sklamana. ale cudujem sa Ti ze chces dvojcata uz len z jedneho dovodu, ze si neuzijes ani jedno poriadne. ak chces deti len rovnako obliekat tak na to nepotrebujes dvojcata. my sme boli dve dievcata a chlapec a mama nas vsetkych troch obliekala rovnako. usila nam rovnake sukne a bratovi kratasy. a ze reaguju na Tvoj vek sa necuduj. ja som na 21rokov ani na deti nemyslela a nie este na 4. ak mozem poradit nekaz si zdravie a nechaj vsetko prirodzenej ceste.
@lucka1303 a kvoli comu vlastne chces teraz tie dvojcata?
@lucka1303 nebud sklamaná,lebo naozaj umelé oplodnenie nieje len tak,tie hormony čo do teba napchajú ked si zdravá tak ti môžu uplne rozhádzať cyklus,stalo sa to kamarátke ktora mala ako tak menzes apotom jej po umelom zahaprovval tak ,že ho nemala vvôbec,oni tam mali aj zo strany manžela nejaké zdravotné ťažkosti.
jasne ja vas chapem.ja som sa chcela len opitat ci je to vobec mozne.ja som nepisala ze tuzim ale ze by som to privitala.a chcela som vediet co vsetko to obnasa a kolko to asi stoji.ja mam velmi dobre deti.nemam preco banovat alebo sa bat.mam manzela ktory je velmi sikovny a mame aj peniaze.a neznamena ze ked mam ja bloknuty ucet ze nemam na nic.ten ucet je bloknuty nepravom lebo maju bordel na zdravotke.chybaju im niake papiere ohladom druhej dcery tak preto mi exekutor stopol ucet.peniaze sa mi vratia naspet.a to ze sa niekomu nepaci ze mam 21 rokov a mam dve deti a chcela by som dvojicky tak nech vobec neraguje na moju otazku.niesom zvedava na podaktore kravy ktore zacnu cloveka len urazat,poucovat a dovsetkeho len tlacit peniaze.nieje vsetko len o peniazoch 😒 prednedavnom som tu tiez dala otaku lebo som potrebovala sa len opitat co to moze byt.a dostala som take odpovede ze som bola normalne znechutena pristupom niektorych matiek.ako napr.miesto toho vysedavania za pc chod k lekarovi. 😠 no normalne zasnem.a to som sa opitala len na sprosty ekzem,. ☹ tak to je vse.a moj nazor na tuto stranku.
@maznacik007 ja som sa len chcela opitat ci je to vobec mozne kedze normalne mozem otehotniet ale chcela by som dvojicky.neboj nejde tu o peniaze!! 🙂
@lucka1303 sak sme ti odpisali
v prvom rade musis mat porieseneho exekutora zo zdravotky lebo za tychto okolnosti nemas narok ani na zakladne gyn. vysetrenie len na neodkladnu zdravotnu starostlivost
v druhom rade si treba odlozit z rozpoctu cca 3000 EUR na jeden pokus, ktory nemusi byt uspesny a vziat na vedomie ze sucastou cyklu je aj odoberanie oocytov v narkoze... plus hormonalna stimulacia, v pripade ze mate v rodine rakovinu prsnika napr. u tety a pod tak je tam zvysene riziko ze sa prejavi aj tebe vplyvom hormonov ...
aj keby ti vlozili dve embrya tak kludne moze prist k samovolnemu potratu riziko pri UO je vyssie, resp. sa uchyti len jedno embryo ...
ako ci ide ci nejde o peniaze tak neviem ako to myslis ci v tom zmysle ze pri dvojkach dostanes dva krat porodne aj ked o jedno bude stvrte a vyssi RP ci materske ci myslis na naklady ale ono to je dost nakladne... resp. mne osobne by sa zdalo dost dat 3000 EUR ak viem otehotniet prirodzene a este so zdravotnymi rizikami
ked su tu normalne otazky, pridu aj normalne odpovede... rozpor ale nastava v tom, ze hranica "normalnosti" je u niekoho posadena velmi nizko.... forum je zaplavovane stupidnostami az mam pocit ze toto nie je stranka pre skutocne dospele zeny/matky/cakatelky/ ale pre mládez co uz nevie co so sebou a pytaju sa na veci, na ktore by pri troske zdraveho rozumu prisli aj same pomocou dostupnych medii.
@lucka1303 pozri, toto je verejne forum, tak musis ocakavat, ze je tu tolko zien, ze jednoducho nie je mozne, aby vsetky zdielali tvoj nazor a tvoje pocity...a prepac, ale ked zalozis otazku alebo diskusiu a velka vacsina zien ma opacny nazor, ako ty, je namieste sa zamysliet nad tym, ci je problem vo vacsine, alebo v jednom cloveku 😉 ked nie si pripravena na to, ze kazdy ma svoj nazor a ma pravo ho prezentovat, nezapajaj sa do verejnych diskusii, ale si najdi par kamosiek, ktore ti budu na vsetko pritakavat a tym ti pohladia tvoje ego...
ono je aj veľmi dôležité uvedomiť si,že na položenú otázku budú prichádzať aj odpovede, s ktorými pýtajúca sa nebude súhlasiť 😉 ....takže to treba prijať=prečítať a vybrať si z toho to podstatné ....vieš ako sa hovorí 100 ľudí =100 chutí
Stavím sa , že ty tie chyby robíš naschvál 🙂
@lucka1303 prosim pytat pis....
pisat pitat , strasne top bije do oci, vyzera to ze provokujes.. urobit hrubku sa podari kazdemu opakovat ju pravidelne nieco hovori....
teraz ku tvojej dileme je to verejne forum bohuzila su zeny ktore maju iny nazor ako ty, riziko diskusie.... 😉
Ach jaj, budem jedna z tych milsich, ale prosim ta - opitat sa pise opytat!
@lucka1303 evidentne potrebujes...a evidentne si hodne hasteriva, takze teba to tu vlastne bavi 😉 a stavim sa, ze vzdy musis mat posledne slovo 😀
a to, ze sa clovek opyta je normalne, ale nenormalne je zalozit dalsiu temu, len preto, ze sa ti v predoslej nepacili odpovede...myslis, ze teraz sa nieco zmeni?
@erikasadek
@vonicka bože vy ste ale iné chytrane 😠 normálne sa bavím na Vás 🙂 😀 čo??škodí Vám tehotenstvo a materstvo na hlavu?? 🙂
Nevravím, že som neomylná ale skutočne to bije do očí a chcela som Ťa len upozorniť... vidím, že si to nepochopila...nevadí... 😉
ja som to moc dobre pochopila.!!ale bavime sa tu o inej veci a vy tu vytahujete gramaticke chyby 😝 normalne nechapem.
opýtať 😉