prosím vás ked si budem brať gregokatolíka musim prejst na ich vieru???Viem ze je to c podstate to iste ale zvyk je zvyk....
Nemusíš prejsť na ich vieru, ja som rímokatolíčka a manžel je grekokatolík, brali sme sa v greko a deti sme krstili v rímo 🙂
Podla mna nemusis.kamoska je gregokatolicka a jej manzel je katolik,brali sa v grego kostole a chodia a dcerou do katolickeho kostola a aj do grego.. 😉
@mimsy - je to ta ista viera - obaja ste krestania - katolici, ine su len obrady, a pravidla pre knazov, ale podstata a ucenie viery su rovnake 🙂 Netreba suhlasit s vychovou vo viere manzelky, kedze je to to iste a navyse aj sviatosti mozu prijimat obe strany v oboch kostoloch 😉
@nikoletkaa
@jedina30 viete baby my aj kratsie omse mame 😉 noo tak už sa musí len s mojim milým dohodnúť 🙂
@mimsy nie su kratsie 🙂 to zalezi vzdy na fararovi :D a ked omsu nepoznas, zda sa Ti i tak dlha..
ja som krstena greko, ale nebol tu kostol, tak som chodila do rimo, mam tam sviatosti.. teraz chodim roky do greko, muz je rimo, este neviem kde sa budeme brat, ale nikde nic neslubujes 🙂
ach jaj........ rímsko katolíčka a grékokatolik (resp. greckokatolik)....."grego"... to je trochu odveci 😀 😀 ...ale k veci: prestup v ramci krestanstva nie je nutny
v prvom rade to nie je grego ano greko..ale greckokatolík...vôbec nemusíš prechádzať na ich vieru,obaja ste katolíci,obaja patríte "pod Rím" akurát sú v niečom iné obrady...podľa cirk. predpisov je sobáš v kostole nevesty a deti potom majú vieru podľa otca/ale je to samozrejme na vašej dohode,môžete to riešiťaj inak,ak chcete/..som gr.kat. manžel r.kat. chodíme do kostolov oboch,viac do r.kat., deti sú r.kat, nemáme žiadny problém v otázkach viery
mama je greckokatolicka, otec rimskokatolik a my deti sme krsteni v rimskokatolickom kostole lebo sme zili kde sa narodil otec, ale ked sme isli pozriet starych rodicov po mame tak sme tam normalne chodili na omse a prijimanie. Je to ta ista viera, ty stale ostanes rimskokatolicka a manzel greckokatolik.
@mimsy ja som gréckokatolíčka, mm rímskokatolík..brali sme sa v kostole...deti sú pokrstené v kostole...prvé sväté a aj miropomazanie (birmovku) mali v cerkvi, pretože som tam s nimi od začiatku chodila...ty nemusíš prestupovať, aj keď sa ťa na to farár možno opýta (mňa sa pýtal ale odmietla som)....a omše trvajú tak isto 1hod (niekedy aj kratšie keď sa ponáhľa 😀 ), dlhšie sú už len s tými staršími farármi 😉
mam kamaratku, co je rimo a on greko katolik, a brali sa v grekokatolickom kostole s tym ze tam bol aj greko aj rimokatolicky knaz;; cize obrad bol s oboma knazmi, opytaj sa na to. ale neviem ako boli krstene deti
ja mám pravoslavného a...čo ťa trápi?
@mimsy ako sa ma švagrik? 😉
Co ma s tymto problemom dlzka omse?????
Nie dlzka omse ale ci sa navzajom akceptuju rimokatolici a pravoslavny, ci sa mozme zosobasit v rimokatolickom kostole...
@mimsy ja viem, že netreba,,len treba suhlasiť o vychove deti vo viere manzelky