Som nespoločenská

10. júl 2022

Odkedy som na materskej stala som sa dosť nespoločenská a zacina ma to štvať. Som mladá mamina, otehotnela som ešte na škole čiže som už 6ty rok len doma. Mam pocit že sa neviem baviť o ničom inom ako o materstve, keď sa s mužom ideme niekde baviť a sme s jeho priateľmi (ktorých poznam aj ja) vacsinou som len ticho a usmievam sa na nich. Vypadne zo mna za cely vecer mozno 10 viet. Nikdy som taka nebola, nemala som problem baviť sa s hocikym ale teraz sa zo mna stáva introvert ktorý nejak nevie o čom sa rozpravat. Pridem si dosť “nezaujimava”, nemam čo povedat a tak som radšej ticho. Ako to riešiť? Som z toho celkom smutna

slovenka753
10. júl 2022

Osobne nie som na materskej ale úplne všetky moje kamošky už deti majú. Takže keď sa stretneme len sedím a usmievam sa ako ty 😅. Holt no nemám veľmi cim prispieť do rozhovoru keď deti nemám. Možno aj u teba je to tak, si len doma tvoj život sa točí okolo deti a nemáš veľmi čím iným prispieť. Možno ak by si mala nejaky zaujímavý koníček to by ti pomohlo rozprúdi rozhovor.

autor
10. júl 2022

Celkovo som sa aj dosť uzavrela do seba, mam pomaly problem rozpravat aj s (vzdialenou) rodinou. Nedokážem nájsť spoločnú temu, skoro vždy musí začínať druha osoba a aj to rychlo skonci, lebo poviem pár viet k tomu a zas nemam čo povedat. Som taka ticha myska, vždy som taka bola ale nie takto extrémne. Mozno je tu niekto komu sa toto deje po celej kovidovej situacii a pomohol by mi?

spadnutaslivka
10. júl 2022

Ja zas nemám rada vkuse debaty len o plienkach, príkrmoch, zúbkoch a bobkoch. Zbožňujem svoje deti, ale potrebujem hovoriť aj i inom.

0silvia0
10. júl 2022

To sa rozbehne, ked pojdes do prace, neboj. Novi ludia, nove temy, nove prostredie, pojde to samo.

autor
10. júl 2022

@spadnutaslivka samozrejme, aj ja by som chcela vypnúť ale nejak to nedokazem. Celkom mam aj strach že čo bude v praci.

zuzuliatko18
10. júl 2022

Aj ja na sebe citim tie dva roky doma. Vzdy som bola introvert, no byt doma pocas korony - to bol uz uplny koniec. Teraz SA mi uz ani nikam nechce. A na ihrisku nienwom ten typ, ze.pridem za niekym pokecat, prip. Vela mamiciek tam chodi v skupinach a bavia sa medzi sebou. Tiez spekulujem, co s tym. Teraz som aspon maleho zacala tahat na vylety, sadneme na MHD a ideme.

autor
10. júl 2022

@zuzuliatko18 ja zas na ihrisku nemam problem, vacsinou teda začnú vždy oni ale debatu o deťoch zvládam. Ale mimo mamickovskeho sveta som v debatach úplne stratena. Pred deťmi by som bola najradsej každú chvíľu niekde mimo domu, teraz sa neviem dokopat niekam ist, veľmi nerada opustam dom😃

zuzitko74
10. júl 2022

V spoločenských debatách treba využiť fakt, že väčšina ľudí rada rozpráva o sebe. Čiže aj ten rozhovor treba smerovať otázkami tak, aby väčšinou hovoril ten druhý.

ivangeline
10. júl 2022

Pytaj sa otazky a zivo sa zaujimaj o druhych,temy pridu aj same. Na materskej sa stava,ze sa zahlbime do seba..

veve_bety
25. sep 2024

Známej sa to stalo ale zlepšilo sa to keď zas začala pracovať.