Dievčatá, dnes sa nemá m akým porozprávať, tak to idem napísať sem. Dnes Som bola na Katastri. A nevedela som ako to tam funguje...bola som tam prvý krát, tak sedela tam taká ženská, asi 40 ročná mladá. Noalne slušné sa jej pýtam Dobrý deň, prosím Vás čakáte do dverí číslo 2? Aby som niekoho neprebehla, alebo sa tu dávajú lístky? Ona pozrela na mňa a povedala mi a čo som ja informátor?Ja pozerám na ňu a že slušne som sa opýtala, tak som čakala aj slušnú odpoveď, ale asi som veľa Chcela. Proste neviem či už mám tehotenské hormóny rozhádzané, ale došlo mi to ľúto že aký sú ľudia na seba zlý tak ja len toľko.
Mam podobnú skúsenosť z potravín a rozhodilo ma to asi tak ako Teba dnes na katastri. V dedinskom maloobchode som slušne poprosila predavačku, aby mi poradila, ktorá knedľa je najlepšia (mali od 3 výrobcov). Jej odpoveď bola "nie, nepoviem Vám." Nechápala som, malú som držala na rukách, trochu sme boli aj zmoknuté, videla na mne, že mam toho dosť. Pýtam sa jej "a to už prečo mi nechcete poradiť?" Prosím pekne vraj kvôli tomu, že raz poradila konkrétnu knedľu a iná zákaznícka, ktorá to počula, tak sa sťažovala vedúcej ako je možné, že si dovolia uprednostňovať jedného výrobcu. Rok a pol som doma a nestíham sa čudovať, kam sa svet pohol. 😳
Neboj sa, zial je to vsade a chapem tvoje rozcarovanie ( ani nie som tehotna) ... na skolskom messangeri zacali rozoberat den pred nastupom do skoly testovanie (vsetci sme pre deti vyfasovali testy, no hold, este som sa k nim nedostala tak som sa len spytala ci sa teda v ten den maju testovat deti doma.... odpoved od premotivovaneho otecka.... Zajtra idu do skoly, nie? tak asi hej...
Ako sory, ja nie som retardovana, stacilo by povedat, ze ano je to v tom tlacive co k testom davali... a pozrela by som sa...
Dalsia ma rozcarovala znama (myslela som ze aj kamoska). V piatok mi vola rano o 9.45 (nase deti su prvaci a mali len 2 hodiny, ona svojho vzala, moj ostal v druzine). Ci mi uz moj povedal co urobi? No nie, este chudak nestihol ani vstupit do domu, pride o 15tej... vraj si sadol na miesto jej syna... no ja som normalne mala pocit ze moj prvak vzal zrejme noz do skoly a minimalne s nim sibrinkoval pred jej synom ze z toho robi take halo....
Odvtedy trpnem ci ju stretnem... ucitelka sa normalne cudovala aku velku senzaciu z toho urobila... a mne je smutno ze to za kazdu kravinu/pohyb/slovo si tu maju mamicky bonzovat? Hlavne ked ani jej syn nie je svaty ... ale mamicke povie len svoju pravdu.
@fineta podla mna to nebola vhodna otazka predavacku
Mne sa to isté stalo včera na úrade, išla som sa spýtať do akých dverí mám ísť lebo sa tu neorientujem a tá ženská, že čo sa mňa pýtate, odkiaľ to mám vedieť? Akože nechápala som, veď som sa slušne spýtala. Ľudia sú čoraz arogantnejší, drzejší, vnímam to už dlhšie.
@gina17 vela ludi sa tvari neskutocne dolezito len zato ze oni v tych dverach sedia... akoby clovek denne vybavoval vsetko a vsetko vedel.. smutne
Mne to pripomenulo víkendovú skúsenosť zase na prechode. Na niektorých prechodoch majú aj chodci zelenú a aj autá. A rozhodne nepatrím k ľuďom, čo sa vrhajú pred auto, kľudne počkám atd.. Ale teraz nejaký uponáhľaný vodič rýchlo vbehol na prechod (ja som doňho vchádzala, tak som stihla uskočiť) a ešte na mňa vytrúboval. Hoci som chybu neurobila.
@tehulka2011
@cocolino234 to naozaj?? Vôbec som si to neuvedomila, že nevhodná otázka. Asi keď poradím a pomôžem vždy keď mozem, tak som ostala ako obarena. Fakt som sa s niečím takým nestretla v obchode na dedine.. Zrejme som inak nastavená. 😁
@katkaseiner Ja už to dlhšie vnímam toto arogantné, drzé správanie, neviem prečo je taký problém byť slušný, slušne odpovedať, veď nemôžeme vedieť všetci všetko. Je to v ľuďoch. A je to o ľuďoch.
@fineta ale zase si to nemozes brat osobne. To, ako reagovala, hovori iba o nej, to nema s tebou nic spolocne.
@tehulka2011 stačí, že máš zrovna deň blbec alebo PMS a zamyslíš sa nad tým viac ako inokedy. 😊 Ale neplakala som kvôli tomu do vankúša, to zas nie. Len som sa nad tým zamyslela a bolo mi to ľúto. To je celé. 😊
Ta žena podľa mňa nebola zlá, bola iba hlúpa.
@cocolino234 😲
podľa mňa tak to bolo vždy v každej dobe boli dobrí aj zlí ľudia... Ja neviem, či mám len šťastie na ľudí ale cca posledné 3roky stretávam viac dobrých ľudí, či už predavačku v obchode, poštárku, pracovníčku v banke/na úrade alebo v osobnom živote a práci....
Ja napisem z ineho sudka. Mame v obci charitu. Jedna mlada mamicka nas oslovila ze by potrebovala veci pre dalsie babo co caka. Tak som pripravila. Viezli domov plne auto. Kocik, vajicko pult, oblecenie. Plny kufor. Ked odchadzali muz ledva take studene dakujem uz ked bol pol telom v aute a pani sa ani neotocila vo vnutri auta ze dakujem dovidenia, či zamavanie ci usmev ako pozdrav a podakovanie. Aj ked sme charita a posuvame zadarmo, ja som prisla domov taka ubita a znechutena. Ako moze potom vychovat svoje deti, ked sama je taka nabubrana a nekomunikativna. Este ked toto pisem som smutna. Niekto si ku nam pride po jednu vec a dakuje a dakuje.
@cocolino234 Čosi, fakt 60- ročná vie ukázať prostredník? Vidíš, mne je to taaaak ľúto toto že niesme ľudia taký milý na seba vies
@vanda323 no, urcite by som si pomyslela, ze ta zena nie je ok. Ale neriesila by som, ja ako sa poznam tak asi by som jej aj daco odvrkla. Su ludia co uplne ostanu sokovani, ak sa im niekto prihovori, nieco sa chce opytat/opyta sa.
A spravaju sa k sebe fakt niektori horsie ako psy, ja som mala koleginu co sa priam vyzivala, ked mohla si "kopnut" do zakaznika, napr. zamknut mu pred dverami este sa aj skodoradostne uskrnula atd :D Ludskost nula bodov, ked som sa jej teda snazila dohovorit, tak mi bolo povedane ze s nou sa tiez nebude niekto ***, nepocka ju ani posta, ani nik a tiez na nu nie su predavaci mily. No povedala som ze sa ani necudujem, karma je zdarma. Mrzuta, zo seba nervozna, co sa vyvrsuje na inych, par jej vystupov so zakaznikmi a hladala si inu pracu, do dnes si ju vsetci stali zakanici pamataju :D navrieskala na nich este len dvere otvarali.
@katkaseiner Hej, chápem ta toto som nie raz zažila tiež. Niektoré premotivovane mamičky, ktoré si myslia že škola stojí len pre ich deti
@unicornlady Ja vždy na prechode zastavím chodcom, ale dnes som prechádzala cez prechod ja, aj s manželom, a vrhla som sa do prechodu alebo ako to nazvať...a manžel na mňa heeeej ty si normálna? A ja že prečo veď som na prechode...A on mi na to že hej lebo si myslíš že každý ti zastane...
Ono toto bol prechod, kde sú aj semafory a svietila zelená. Lenže aj autá zboku mávajú zelenú, len niektoré autá si ako keby nevšimnú, že aj chodci majú zelenú a vrútia sa tam.
Akože stane sa to všade, ale na Slovensku častejšie. Akoby človek normálnou otázkou stúpil na otlak. Som sa minule v kaviarni (nikoho tam nemali) opýtala, či ten obchod vedľa úplne zavreli alebo niekam iba presunuli. Poslala ma s tou otázkou do paže 🤣 dosť chýba to komunitné cítenie, že pomôžeme si, nič ma to nestojí a mám z toho radosť. Choď do takého Nemecka, da tu nozes opytat 100 takych otazok ako na katastri a narazis možno na 1 nevrleho človeka. Tu sa spýtas, kde kúpim mlynček na kávu a odpoveď je, ja mám jeden čo nepotrebujem a môžem vám ho dať.
@vanda323 jasné, tie prechody to úplne tiež poukazuje na to, čo hovorím. Keď človek dlhšie nie je na Slovensku, päsť na oko, možno každý desiaty zastaví na prechode, zvyšok sedlaci, ignoranti, či ako tých vodičov nazvať, čo ešte nepochopili, kto má prednosť, resp. veľmi dobre vedia a aj tak majú na háku. Tiež toto nie je všade, že.