Som introvertný človek

vivien684
6. apr 2023

Dobrý deň!Mám jeden problém- a to že vôbec nerozprávam pred ľudmi.O dva týždne mám ísť do inej krajiny kde budem musieť rozprávať.Zaživám šikanu čo ma ešte viac donútila byť tichšia.Neviem,čo mám robiť aby som na ľudí mala lepší dojem,byť viac ukecaná?

danalop
6. apr 2023

Toto treba vedieť proste nejaký spôsobom len prekusnúť, preniesť sa. Tiež som bola rovnaká, ale to sa proste všetko dá naučiť. Žila som v Anglicku, kde som bola jednoducho donútená komunikovať. Zvykneš si na to, neboj sa.

pribinak
6. apr 2023

Neviem či je toto akurát že introvert, skôr nejaká sociálna úzkosť či fobia

lelelienka
6. apr 2023

Ja som introvert, nemam rada bavit sa s cudzimi ludmi, ale som aj strasne ukecana pri blizkych. A napodiv nemam problem s prezentovanim, lebo to sa da naucit. Cim viac si to natrenujes, tym menej sa budes bat. Neviem ci v tej inej krajine budes musiet len bezne komunikovat, alebo nieco pracovne prezentovat. Ak tam budes sama, bude to o to lepsie, ze proste nebudes mat na vyber a budes nutena s ludmi komunikovat. Mozes si davat take male cvicenia small talkov s ludmi vo vytahu, na zastavke, opytas sa trebars len na spravny spoj, aj ked to vies, v obchode sa opytaj na nejaky produkt , jednoducho oslov ludi a komunikuj, nehanbi sa mozno ich uz nikdy viac nestretnes. Je mozne ze casom ti to pride prirodzene. Ak budes prezentovat, nacvic si to doma pred neviditelnym publikom. V praci sa pytaj kolegov, rad sa s nimi, pochval obed v kantine, cokolvek kde si nutena ku komunikacii a takto po troskach mozes ziskat taku otukanost. Netvrdim ze to 100% vyriesi tvoj problem, ale za pokus to mozno stoji.

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz