Som introvert

26. feb 2023

Potrebujem sa vyliať. 🙄Ja som sa s tým už zmierila ale je to hrozne čo to somnou robí keď som v blízkosti ľudí ktorí proste mi nesedia . Som dosť empatická. Viac dávam zo seba a aj keď cítim že zbytočne, no som to ja - je to také moje . Som zvláštna ale viem sa pochopiť že iná nebudem.
Ale aj preto prosím o radu .
Vyhýbať sa ľuďom? Alebo práveže ísť tam kde sú a zapadať medzi nich postupne.
Niekomu sa to možno zdá smiešne , pre mňa ťažké od mala.
Dá sa povedať že preto som ani nič extra nedosiahla v živote.
Pracovala som ako predavačka a to je tak môj strop. Veľa veciam akosi nerozumiem🤷🙋

buberova
26. feb 2023

Hlavne si nezabúdaj nachádzať čas keď si dobiješ baterky.. možno o samote v tichu, čo ti vyhovuje.. aby si si nabila "sociálne baterky". Aspoň mne to pomáha a potom mám viac energie byť s ľuďmi.. a veľmi mi pomohli pochopiť to knihy alebo rozhovory s psychológmi o vysoko citlivých ľuďoch.. možno sa v tom nájdeš 🙂

0silvia0
26. feb 2023

Co pocitujes v blizkosti inych ludi?

marca12
26. feb 2023

Urcite sa nevyhybaj ludom. Na zivote je krasna prave ta roznorodost ludi a tym sa ucime akceptovat rozne nazory a viest diskusie. Tiez som intovert s vysokou empatiou. Mne zvyknu ludia vyciciavat energiu. Preto potrebujem aj svoj klud a ticho,ak som s niekym,kto mi nesedi. No nevyhybam sa ludom. Pokial ti ten clovek nesadol,snaz sa ho brat takeho,aky je. Pokial to nie je vyslovene zly a neprajny clovek,dala by som mu sancu. Nemusis s nim chodit kavickovat a nasilu udrziavat priatelsky vztah,ale ak sa uz niekde vyskytne,nevyhybaj sa mu.

reanda
26. feb 2023

nemusis sa vyhybat ludom, len tym, ktori ti nesedia 🙂 .. takisto nemusis davat nic zo seba, ked citis, ze je to zbytocne - preco by to malo byt 'take to tvoje', ked je to nieco, co ti neosozi? ze ina nebudes, nie je pravda.. zalezi len na tom, co si sama vyberies.. ked si vyberas, ze ina nebudes, tak nebudes, ale kludne si mozes vybrat, ze budes..
a comu nerozumies? ak je ti nieco cudzie, ani tomu rozumiet nepotrebujes..
dolezite je, aby si zila podla toho, co citis, ze je pre teba spravne, dobre, co ti stoji za to a neposudzovala sa podla ziadnych vonkajsich kriterii.. vtedy si ozaj sama sebou a je ti so sebou dobre, nie je to na urovni - zmierila som sa s tym, aka som

caroline_
26. feb 2023

Som rovnaka. Aj ked sa budes skusat nasilu zapadnut,nezapadnes,tak to nefunguje,vlastna skusenost :D

slovakboy
26. feb 2023

Introvert nie je diagnóza. Sociálna fóbia je diagnóza. Treba prijat samého seba a mat sa rád taký aký som - teda introvert. Píšeš, že je hrozne čo to s tebou robí keď si v blízkosti ľudí, ktorí ti nesedia. To už ma znepokojuje. Za to nemôže tvoj introvertizmus. Pokus sa nesúdiť tých ľudí a nekomentovat v duchu ktorý je dobrý a ktorý nie. Nezrkadli seba do extrovertov. Ja som introvert a dlho som sa vyhýbal extrovertom. Teraz mám jedného takého najlepšieho kamaráta. Beriem ho takého aký je a on mna tiež. Nemusím mat okolo seba len ľudí môjho temperamentu. Ber to ako pestrosť.

ivangeline
27. feb 2023

Clovek podla mna prirodzene vie,co,kedy,ako,kolko...tak sa zacni pocuvat a skumat..

autor
27. feb 2023

@0silvia0 stres

autor
27. feb 2023

@slovakboy hm ale ja nesúdim skôr tí ľudia súdia mňa a ja o Tom akoby viem

miriter
Odpoveď bola odstránená
Zobraz