Šoférovanie služobného vozidla

klaudi555
12. sep 2023

Ahojte zienky, prosim o radu. Bola som prijata na admin.miesto do statnej spravy, nastupit by som mala v oktobri. V inzerate ani na pohovore nepadlo ani slovo o tom ze by som mala soferovat sluzobne auto. Dnes mi zaslal osobny urad nejake papiere, aj lekarsky posudok potrebujem a az tam som ai vsimla ze sa ma posudit praca so zob. jednotkami (pocitac) a je tam aj zakon o cestnej premavke. Hoci vodicsky preukaz mam, nie som velmi aktivny vodic a v BA som este ani nesoferovala. Neviem, co teraz robit, ci im zajtra zavolat a ocakavat ze ani nepride k podpisu zmluvy alebo to nechat tak...len ak mi daju do zmluvy aj sluzobne auto, tak potom neviem ci to podpisem

bluka2
12. sep 2023

Podpis to a predtým nič nespominaj. Však v skúšobnej dobe môžeš aj tak ukončiť pp pri najhoršom, ale myslím, že to bude možno skor benefit ako povinnosť

maris5
12. sep 2023

@klaudi555 zatial vzdy ked bolo na prac. pozicii potrebne soferovat auto, bolo uvedene v inzerate poziadavka na vodicky preukaz a na pohovore sa pytali ako aktivny vodic som.

nyusika
12. sep 2023

@klaudi555 prosím ťa, keď aj budeš musieť jazdiť, pár týždňov budeš mať stres, potom budeš ďakovať Bohu za služobné auto 😂

klaudi555
autor
12. sep 2023

@maris5 presne ja som tiez na to bola tak zvyknuta ze uz v inzerate taka info bola a na pohovore sa pytali...ale tuto ma to prekvapilo

klaudi555
autor
12. sep 2023

@nyusika len vies tym ze fakt nie som aktivna soferka nechcela by som sposobit nehodu a mat preblemy

bluka2
12. sep 2023

Ešte si môžeš kúpiť taký balíček 5 kondicnych jázd. To som v Bratislave raz robila po 12 r. bez šoférovania a úplne to stačilo

klaudi555
autor
12. sep 2023

@bluka2 rozmyslala som nad tym

nyusika
12. sep 2023

@klaudi555 nikto nebol od začiatku aktívny šofér, to je snáď jasné.
A na šoférovanie nepotrebujete žiadny talent - iba prax.

bu1bu
12. sep 2023

Pred par rokmi som bola prijata do prace, pri podpise pracovnej zmluvy mi ukazali aj nove sluzobne auto a dali kluce, totalne som zbledla, nakolko som roky nesoferovala, vlastne vobec, vodicak hned po vydani skoncil na cca 12 r v sufliku. Pracovnu zmluvu som podpisala, nikomu nic nepovedala a este v ten den s velkym prosikom sla do autoskoly na kondicne jazdy. Vysvetlila im situaciu a velmi prosila nech ma co najskor zoberu. Pri nastupe na miesto som mala za sebou mesiac kondicnych jazd, dnes uz šoferujem a mam aj vlastne auto. A uzatvorila som poistenie zo zodpovednosti za skodu sposobenu zamestnavatelovi zamestnancom😂.

klaudi555
autor
12. sep 2023

@nyusika to ano, lenze ak by som vedela ze chcu soferovanie, tak sa tam asi ani nehlasim...lenze takto ked uz som tam prijata, mi je to luto ze to ani na pohovore nepovedali

nyusika
12. sep 2023

@bu1bu ja presne tak isto 🙈🙈
Akurát som nešla do autoškoly, ale so služobným autom na najväčšie parkovisko v okolí a komplet cely deň jazdila. Jednotka - dvojka - zastaviť

1-2-3-zastavit.

Akože úplne komplet celý deň 😂
potom úplne priposrata do premávky, dva týždne má pred každou jazdou prehnalo😂. A potom som si zvykla.
Jazdím 30 rokov, spôsobila som jednu menšiu dopravnú nehodu - minulý rok na jar (tukla som do auta predo mnou, ani senzory nestihli zapípať 😂😂 ale to sme šli v kolóne takmer krokom, čiže škody nulové.

nyusika
12. sep 2023

@klaudi555 prestaň, takto to má byť.
Čo robíš drámu kvôli takejto sprostosti, keď bude treba, rozjazdis sa 🙂

klaudi555
autor
12. sep 2023

@nyusika takze myslite ze by som to mala nateraz nechat tak? Mozno ak to bude v zmluve spomenut ze nie som aktivny vodic?!...lebo akoze ani ta napln prace nevyzaduje podla mna soferovanie, vobec neviem kde mimo urad by som chodila

muchotrafka298
12. sep 2023

@klaudi555 potvrdenia si vybav, nikomu nic zatial nehovor, podpis papiere. Nasledne ked nastupis uvidis, aka bude situacia, ako budes pouzivat auto a ci vobec s nim budes chodit denne "od rana do vecera" alebo pojdes obrazne povedane raz mesacne zaniest papier niekam na iny urad.Mam kamosku, ktora je statny zamestnanec, ma firemne auto zaparkovane na dvore uradu s tym, ze 1 x tyzdenne na nom chodi na nejake stretnutie. Nemoze si ho brat na sukromne ucely, to uz vobec neprichadza do uvahy.

nyusika
12. sep 2023

@klaudi555 jasné.
A začni jazdiť, je to neskutočne zjednodušenie života 🙂

bu1bu
12. sep 2023

Ber to ako prilezitost zacat jazdit. Ja som dnes s odstupom casu nesmierne vdacna za to ako to vtedy bolo.. ak by v inzerate pisali poziadavku ohladom aktivneho jazdenia, nikdy by som na pohovor nesla… situacia ma donutila a dnes jazdim, vozim deti, prestala som byt zavisla na manzelovi a bonus je praca.
Zavolaj do autoskoly, vybav si kondicne a nevzdavaj to, mozno nakoniec vobec sluzibnym hazdit nebudes, ale nebude zivot lahsi ak zacnes jazdit?!

alex49
12. sep 2023

Ak ti nepovedali na pohovore, že budeš mať aj služobné auto, tak budeš možno jazdiť raz za mesiac a možno vôbec. Na niektorých úradoch sa jazdí často a niekde minimálne.

klaudi555
autor
12. sep 2023

@alex49 nepovedali vobec, ani v inzerate to nebolo len ma to zarazilo ze to dali do toho lekarskeho posudku, a obavam sa ze to daju aj do zmluvy

barborachors
12. sep 2023

nic nehovor, mozno je to len pro forma a nebudeš vobec jazdiť alebo budete chodit dvaja a šoférovať bude kolega, kolegyna. Co hned stresujes, okrem toho, konecne mas príležitosť na jazdenie, ber to ako bonus. Ak si z toho nervózna, zaplať si kondičné jazdy a budes ai aspon istejšia za volantom.

nikasmile
12. sep 2023

@klaudi555 vieš kde sa najlepšie naučíš šoférovať? V Bratislave 😄

klaudi555
autor
12. sep 2023

@nikasmile ano toto som pocula uz vela raz😀

klaudi555
autor
12. sep 2023

@barborachors tak ak by som bola aktivna vodicka tak mi je to jedno, ale takto ma clovek respekt a samozrejme nechcem stratit robotu hned v uvode za nieco o com som ani nevedela 😀

zuzanka.zuzu
12. sep 2023

a už nie sú za šoférovanie príplatky? lebo u nás bolo auto za odmenu za odpracované roky !

k_a_j_k_a
12. sep 2023

Vieš ako sa hovorí? Najlepšie rally auto je služobné 😁 A to, že máš v tlačive na LP začiarknuté aj vedenie vozidla neznamená, že budeš aktívne niekam chodiť. Je jednoduchšie dať Ti LP hneď na začiatku "keby náhodou", ako to potom v rýchlosti naháňať a platiť dvojmo. Plus na vedenie služ. vozidla musíš mať školenie atď.
Osobne by som nestresovala. Prvé jazdy budú stresové, potom to už pôjde. Ja som tiež na začiatku aktívneho šoférovania stresovala, celú cestu som musela mať v duchu prejdenú, všetky križovatky, značky. Teraz nemám problém sadnúť do akéhokoľvek auta a odšoférovať ho kdekoľvek.

simonah73
12. sep 2023

ved ak mas realny zaujem o tu pracu, nemyslim si, ze hned po podpise Ti odovzdaju kluce od auta, takze stale mas moznost, zakupit si v nejakej autoskole zopar kondicnych jazd.

klaudi555
autor
12. sep 2023

@zuzanka.zuzu no bodaj by to bolo za tie odpracovane roky😃😃😃

ikisaka999
13. sep 2023

@klaudi555 sluzobne auto je brutalny benefit. To mas ako 3 stovky mesacne ku vyplate (ked zapocitas amortizaciu, poistky, dialnicnu, prezuvanie...). Ak ho nahodou dostanes, tak presne ako ti pisu vyssie... sprav si nejake kondicne jazdy a raduj sa z toho 🙂

bu1bu
13. sep 2023

@ikisaka999 no neviem ake mas info o vyuzivani sluzobnych aut v statnej sprave, mozno tak top statni manazeri to mozu brat ako benefit. Radovi statni zamestnanci dostavaju len minimalny priplatok za vedenie sluzobneho vozidla, baziruju na kazdom prejdenim km, kazdom narankovanom litre paliva.Hovorim to ako byvaly statny zamestnanec, kolegovia vzdy radsej brali ruky prec od sluzobneho auta…U nas to bola strasna buzeracia…

nyusika
13. sep 2023

@ikisaka999 ja tvrdim, ze je to patsto eur kplatu, vazne - tri stovky mam len PHM

ljzozv
13. sep 2023

@nyusika to máte dobré.... ja v okolí 0,60 eur za hodinu jazdy. Reálnu hodinu jazdy na papieri. Darmo to auto má zamestnanec na celý deň a zodpovedá zaň a aj za ľudí čo vezie. Reálne mozno zarobí tých 0,60 eura. 🤷