Ahojte, pomaly to idu byt tri roky, co mi zomrel moj milovany otecko, mal rakovinu a zomieral doma, starala som sa o neho do poslednej chvile. Aj sme sa stihli rozlucit pekne, zaspominat na spolocne chvilky a tak. Jasne, ze ma to stale stve, ze preco musel ochoriet a zomriet a ze si neuzil vnucata, mojho druheho syna ani nestretol.
Uz sa mi s nim sniva menej casto, ale ked ano, vzdy je to sen na rovnaky sposob.
Otec je v nemocnici viac dni a ja si nanho spomeniem az po nejakom case (tyzden, mesiac, proste niekolko dni), ze som sa mu dlho neozvala a co ma nove. Tak mu zavolam alebo v niektorych snoch idem rovno za nim do nemocnice a zacnem sa vypytovat ako sa ma, co vravia lekari, ci sa nador zmensuje a pod. A on mi vzdy povie, ze uz mu je dobre, ze je vylieceny. A ja nechapem, ved uz umieral, posledne stadium a zrazu je vyliecenny a zije a vyzera dobre, zdravo.
Myslite, ze to nieco znamena, ze mam nejaku vnutornu vycitku sama na seba?
Pritom ked byval v nemocnici, chodila som za nim stale, v case korony nechceli moc pustat navstevy, tak hocikedy sme sa len cez okno rozpravali (onkooddelenie je na prizemi) alebo ked som nemohla prist, tak som mu volala. A v tom sne nanho zabudnem, ze v tej nemocnici je a neozyvam sa mu.
Ci je to len hlupy sen a nic skratka neznamena? Co myslite?
Tak ty si ukážkový človek srdca. Sny sú spracovávaním mozgu-od emócií až po fyzické opravy. Myslím, že niekde hlboko nemáš spracované, že tvoj ocko odišiel a že sa "bičuješ" za to, že si preňho neurobila dosť. Je to hlúposť, si na seba prísna a potláčaš to do úzadia, asi nevedome a preto sa to vyplaví počas snívania, pretože mozog tú "odloženú vec" potrebuje upratať.
Ahoj, ja som to mala s mojim otcom velmi podobne, ale on umrel uz pred 10 rokmi. Nestihol ani jedno svoje vnuca, co je ale zaujimave, prvorodenej dcere vyratali datum narodenia presne na jeho narodeniny. Tiez bol onko, starala som sa o neho doma a tam aj skonal. Mavam doteraz velmi podobne sny ako ty. Ze uz bol na umretie, uplne vychudnuty, zle vysledky a potom zrazu normalne zdravy clovek, zil dalej, pribral, nabral silu. Ale v tych snoch akoby ta choroba ani nebola primarnou temou, to len ja sa potom vzdy cudujem, ze sa z toho dostal. Ale presne ako ty mam tieto sny vzdy velmi obdobne, nikdy nezomrie, vzdy je tam chory, ale dostane sa z toho. Tiez by ma zaujimalo, co to znamena. Ja si myslim, ze som s jeho smrtou vysporiadana, dokonca som mu ju uz sama vymodlila, pretoze ku koncu to bolo naozaj tazke a mal ukrutne bolesti. Ani nemam pocit, ze si nieco ohladom toho vycitam, robila som vsetko, co bolo v mojich silach. Podla mna to skor znamena len to, ze mi chyba a ze su proste momenty, kedy by som ho stale potrebovala.
Je to odkaz,je mu dobre,je " vylieceny" a ty máš na neho "zabudnut".teda netrapit sa pre niečo,čo Boh/ osud zariadil inak./ že on už má miesto inde/.
Bol otec veriaci? Ak áno daj za neho odslúžiť svätú omšu, to by vysvetľovalo, že si naňho v tom sne zabudla, bola za neho vôbec od jeho smrti slúžená svätá omša... U nás sa hovorí, že: "pýta na omšu..."
chapem to tak, ze teraz uz mu je dobre....