Sny o mŕtvych

30. nov 2022

Čaute,
chcem sa Vás spýtať na jednu vec. Viem, že každému z nás sa občas sníva o niekom, kto zomrel a vždy som to brala a vlastne to stále beriem triezvo a realisticky, že náš mozog spracováva pocity, zážitky, spomienky a tak sa nám proste sníva.
Ale pre mňa je zvláštna jedna vec a to, že pred 20 rokmi, keď som mala 20 rokov mi zomrela moja babička, ktorá s nami bývala, dožila sa vysokého veku v celkom dobrej kondícii, bola to zlatá žena. Mala som s ňou dobrý vzťah a keď zomrela, párkrát sa mi o nej snívalo, nie každú noc, ale v priebehu pol roka možno 6x a tie sny boli strašné. V tom sne na mňa volala menom, ale strašidelným nepríjemným hlasom, vždy som sa zobudila úplne vystrašená, vydesená a to som už bola dospelá. Časom tie sny prestali, ale v tom období som sa bála chodiť spať, lebo to bolo naozaj mimoriadne nepríjemné.
A teraz presne opačná situácia, pred 3 rokmi mi zomrela teta, dcéra mojej babičky a vzťahy sme mali nie vyslovene zlé, skôr také vlažné, ale nebola zlý človek. A ona keď zomrela, snívalo sa mi o nej 3x a tie sny boli zvláštne v tom, že v nich bola mladá, šťastná, smiala sa a ja som sa budila s hrejivým pocitom.
Tak ma zaujíma, prečo sú s jedným človekom tie sny také desivé a s druhým presne naopak? Zomreli nám v rodine v priebehu 20 rokov ešte ďalší dvaja ľudia a o nich sa mi nesnívalo vôbec.

arabbella
30. nov 2022

Mne keď pred 12 rokmi zomrel starký, po jeho smrti som mala každú noc s ním sen.... už si nepamätám ci boli dobre alebo zle. Ale už ma to nebavilo....Povedala som o tom mamke. A ta mi poradila ze ak sa mi bude zasa so starkym snívať a zobudím sa mam sa pomodliť za neho odpočinúť večne. A potom to prestalo.
Hovorí sa ze keď sa mŕtvy sníva, tak ze si pýta modlitbu.
Ci je to pravda neviem . Ale od vtedy co mi mamka poradila, ak sa mi snívalo sen v ktorom je človek ktorý nežije vždy sa za neho pomodlim 🙂

miadi
1. dec 2022

Tie sny nie su o tych konkretnych ludoch. Ale o tebe a tvojom vnimani smrti. V 20 sa ti mohla smrt zdat strasna -Preto sny s babickou boli negativne. 20r neskor sa ti mohol zmenit pohlad na vec .a ked umrela teta sny su pozitivne Lebo uz smrt ako taku beries podvedome ako prirodzenu sucast zivota.

laurikalalinka
1. dec 2022

Skus ist do kostola a dat za nich omšu,nemusíš tam byt len nech farár to urobí,ak ta volala možno že ti chcela niečo povedať alebo na niečo upozorniť,netreba mať strach,po smrti to už nieje ona,ak veríš na život po smrti,čiže to nieje tvoja babka,ale niekto iný....

som_realistka
1. dec 2022

Trosku na odľahčenie, mája mama hovorí, že keď sa s mŕtvym sníva, bude pršať, a zatiaľ sa mi to vždy splnilo 😀.

lulupulu
13. nov 2023

Autorka Presne teraz toto prežívam úplne ako keby som to ja písala 🤐