Snažím sa naučiť variť, už som zúfalá

26. jan 2020

Baby prosim poradte mi lebo som uz ozaj zufala. Snazim sa naucit varit ale vsetky moje pokusy su jedna katastrofa. Moj priatel je z toho na nervy a povedal mi ze mi da poslednu sancu sa to naucit inak si najde inu co mu bude varit jedla. Problem je ze zaklad urobit viem ale neviem to dochutit. Ja som technicky typ ja mam rada vsetko podla navodu a vobec nemam predstavivost vo vareni je mi uz do placu. Myslela som,ze ked zacnem varit pojde mi to odruky miesto toho varim uplne gebuziny.
Som zufala nechcem ho stratit no neviem ako sa rychlo naucit dobre varit. Moja mamina mi ukaze ako to robi ale ja to vzdy dovrzem... dievcence radte len nie tym stylom,ze sa mam zbavit priatela. Dakujem

merkelica
26. jan 2020

tak si najdi priatela, ktory bude varit a je vybavene.. kazdy sme v niecom inom dobry

hennyinnsbruck
26. jan 2020

Kúp si Thermomix🤷‍♀️..stojí kolo 1000e-1200e

Alebo chod na kurz varenia...

Ale kebyže mam chlapa co mi povieš ze si nájde inu lebo neviem variť tak ho pošlem kade ľahšie...

janinah
26. jan 2020

Frajer si ťa najal ako slúžku a kuchárku?nesplňaš jeho predstavy,tak ťa prepustí? a čo tak ,aby sa v tej kuchyni činil aj on?

pribinak
26. jan 2020

Mladý pánko hľadá mamičku a gazdinku?

Tak toto keby mi povedal chlap, tak mu som mu tak uvarila, že by sral na hajzli 3 dni. Kúp preháňalo a hotovo. Aspoň bude sranda a budeš mat na čo spomínať.
Teraz vážne. Pozri si videá napr kuchyňa Lidla. Nauč sa teda dochucovať, ale aby si bola ty spokojná.

Mimochodom, on variť vie?

heln
26. jan 2020

Ahoj, tak to potom nie je bezpodmienecna laska. Ani ja nevarim nejak extra a moj by mi to nikdy nepovedal. A ked sa mu nepacilo, tak som mu povedala nech navari on. A navaril a uplne perfektne take veci ako svieckovu. Ked si technicky typ tak neexperimentuj, pozri si na nete je kopec podrobnych receptov, videi a drz sa ich. Ked kupis nejaku koreniacu zmes v ktorej namarinadujes maso a osmazis, tak nemas co pokazit.

janinah
26. jan 2020

Moje dve dospelé dcéry ak sú u nás a varia,tak im v kuchyni pomáhajú aj ich chlapi,kebyže tí chlapi sedia pri tv a čakajú,kedy sa obed /sám?/ uvarí,tak by som ich hnala kadeľahšie,či sa nahanbia.
Na nete máš množstvo vídeoreceptov,takže lebń skúšaj a skúšaj,raz sa to naučíš...kvôli sebe,nie kvôli chlapovi.

katennka
26. jan 2020

Tak a ani tebe to nechuti? Lebo mozno panko je nauceny na inu kuch. ktoru mu neda kazda, ale je to o kompromisoch. Skusaj chutnat uz pocas pripravy. Menej je viac, sol si vies pridat aj po tom aj korenie. Ak to prezenies je to horsie. Ale ja sama ficim na lidl receptoch obcas dam od kauflandu nejaky.

benit
26. jan 2020

On si hlada kucharku? Nemas ine prednosti? Preco si s tebou zacal? Co ma na tebe rad? Nech skusi varit on. Mozno mu to pojde lepsie. A ked nie, vymen ho😂

mpg
26. jan 2020

Variť sa naučiť dá, len tomu treba venovať pozornosť a ak sa raz nepodarí, na druhýkrát si to vylepšiť. Ja som tiež začínala variť, až keď som sa vydala, predtým len niečo som si občas pripravila, ale teraz som rada, že si viem uvariť a upiecť, čo chcem jesť, je to veľké plus a oplatí sa tomu venovať trochu času. Zato by ste sa nemali rozchádzať, niekedy aj muži rýchlo pochopia varenie, ale ženy by mali vedieť navariť (aj pre seba, dieťa), ak muž chodí napr. aj na týždňovky, tak to im treba robiť pre seba a deti.

koniarova
26. jan 2020

Milostivému nechutí? Tak nech navarí on.

katarinka89
26. jan 2020

Ale co ti ine poradit? Zivot nieje o vareni ale o laske a dovere. Varit sa neda naucit zo dna na den 😉 normalny teda nie je ked si koli tomu chce najst inu a dava ti este sancu.....mal by mat pri sebe dokonalu- lebo inak ich bude striedat ako ponozky😂😂😂

daniella30
26. jan 2020

Skus varit presne podla receptu alebo videoreceptu. A ja tiez neviem varit dokonale, ale moj manzel mi vsetko vzdy pochvali.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
26. jan 2020

Keď pôjdeš podľa video návodu neexistuje, aby si nenavarila.Co Ti nejde uvariť?tiež som nevedela variť, keď som sa odsťahovala a naučila som sa.Daj typ čo chces uvariť poradíme😀aj tak každá žena vari jedno jedlo úplne inakšie moja sviečková ma vždy inú chuť záleží od sladkostí mrkvy a pod....
Začni ľahšími vecami mäso na šťave je úplne lahke, tak var minútky kuracie, karé k tomu volské oko, hrášok ...čo chce chlap jesť?
Brala by som to ako urážku, ak vie on variť nech Ťa zaučí a nebrble

hankm
26. jan 2020

Jemu jasne povedat, ze to chce cas. A ty citat, pozerat videa, oslovit kamosky ktore vedia varit nech ta ucia. A v neposlednim rade, zamysliet sa, co si robila celu pubertu....

margaretka_
26. jan 2020

Prajem ti, aby si v zivote stretla cloveka, ktory ta bude milovat rovnako aj ked pokasles veceru 🙂

evalin88
26. jan 2020

Treba iba skusat, ja napr. robim jednoduche recepty, najradsej neake hrncekove, co si najdem na nete, ten moj ale neni narocny stravnik. Ked varis treba hlavne vela ochutnavat, ked si si nie ista mnozstvom neakeho korenia prip bylinky, tak pridavaj po troskach ( napr. medzi prsty) a zakazdym ochutnaj. A pred varenim kludne ovonaj, cim viac je bylinka aromaticka tym menej jej treba. Pripadne nech raz cez vikend navari chlap a podla toho nadstav latku... mna ten moj raz pozval na obed. Uvaril cestoviny, zohrial spenatovy pretlak, vylial ho na a navrch vytlacil studene bambino a ani to neosolil... a ked som sa zatvarila, ze fakt to mam zjest?? Odpoved bola: A co si cakala, interhotel?? 😂😂😂😂 Ked mi obcas nieco nevyjde, tu hlasku pouzivam na svoju obranu.

eliska13
26. jan 2020

Nejaké pečené kura či francúzske zemiaky musíš zvládnuť.Ci pečené mäso nakrájané na kocky k tomu kapustu ja kupujem už ochutenu v sáčku červenú z Billy a knedľu.Tiez neviem domácu knedľu či parené buchty, kysnuté cesto je tiež problém, ale ostatné obstojne.Radsej varím ako pečiem.Upiect viem možno 4 veci nebaví ma to.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dejka77
26. jan 2020

Ja sa sice varenia nebojim, ale tiez mam problem s dochucovanim. Jedlo je normalne uvarene, ale chut nic moc. Aj ked sa to netyka nastastie vsetkych jedal. Asi by som ti poradila davat viac korenia. Ja dam vacsinou menej, aby som to nepokazila. Alebo ako tu niekto spomenul marinovane maso. Ja na to stale zabudnem, ale je to dobry sposob, priprav si to dopredu a potom ked to uvaris, urcite to bude dobre chutit.
A inac aj moj manzel vie varit.

ada309
26. jan 2020

No bud nech ti zaplatí nejaký kurz varenia(predpokladám však, ze ten bude marny, lebo aj tak nikdy neuvaris ako jeho mamicka) alebo nech ta variť naučí on.. Nech ti teda ukáže ako to ma vyzerat. Inak, dúfam, ze on je zručný vo vsetkom (dokáže v domácnosti všetko opraviť, zastat) inak by som mu to na oplátku tiež dala pocítiť.. A vôbec, chápem, ze sa potrebuje najesť, ale môže to teda rozhodne povedať empaticky... To je, ako by si mu ty povedala, ak neopravis do zajtra tu pracku, zbal si kufre

jamika27
26. jan 2020

no tak potajme objednávaj jedlo z reštiky a tvár sa, že si ho uvarila ... nech si udržíš debilka ... nebudem ti predsa radiť aby si sa ho zbavila. Je to super chlap, je úžasný milý, miluje ťa, dal by ti všetko ... len ak ešte raz uvaríš gebuzinu nájde si inú .... ehm ehm hmmm

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yanni
26. jan 2020

Nechuti len jemu alebo aj tebe? Tak ked sa pankovi nepaci, nech navari on. Nech ti ukaze ako sa to ma🙈

vilma7
26. jan 2020

My ked sme sa s manželom brali, ani jeden nevedel variť. Varíme podla receptov, dochutime a hotovo. Zatiaľ nič oknom neletelo. Ak má tvoj priateľ špeciálne chute, chod sa učiť variť k jeho mame. A keď je taký mudrlant, nech ťa to naučí on.

lenullla
26. jan 2020

Moj názor: skusat,skusat,skusat. Nájdi si niekoho,kto bude mat na teba cas a vie varit. Nech ta necha varit a pomaha ti pri tom.Pravidelne. Nech ta to učia ako dieta. Ochutnávaj,pridavaj dochucovadla/koreniny postupne v mensich mnozstvach. Ak nemas ten talent varit prirodzene,nic sa nedeje. Takych sa najde 😊 chytit zosit,opisat recept na jedlo a zapisovat kazducky jeden krok,mnozstvo ingrediencii/objem/velkost hrnca..proste vsetko. Niekto to potrebuje mat dopodrobna spisane a ver mi,nie je to ziadna hanba nevediet varit. Hlavne si to treba prenastavit v hlave a neist do toho varenia ci pecenia s odporom a odsúdiť to vopred na neuspech 😊 Vsetko sa da naucit a hlavne si treba verit. Niekto na to potrebuje viac casu/vela praxe.
Teraz vsak napisem nieco,co asi nechces citat,ale...Chápem,ze mas priatela, ktorého lubis a nechces citat rady a nazory o tom,ze ho mas poslať k vode. Ibaze keby je nejaka tvoja kamoska v tvojej kozi a priateľ jej toto povie,co by si si pomyslela o nom? Prepac,ale vyhrazat sa niekomu rozchodom kvoli vareniu? To mu za viac nestojis,iba za porcie jedla? Do buducnosti ak prídu dalsie problemy,zakazdym sa ti bude vyhrazat rozchodom? Bez ohladu na to, kolko mas rokov a ako dlho ste spolu,by mi tato situacia dala obrovsky podnet k premyslaniu nad buducnostou vztahu..
Kazdopadne zelam vsetko dobre a vela zdaru vo vareni 😊

dopolbokaodrata
26. jan 2020

Ale ved ten dilino si na tebe nič iné neváži, aby neprežil to, že nevieš variť? A ani snahu neocení a bude ti dávať posledné šance? Takého by som hnala ako psa a just tu poslednú šancu posrala ešte naschvál. Predpokladám, že inak je všetko super, miluješ ho a bla bla..

1gabriela13
26. jan 2020

To ze by mi dával muž take ultimátum že keď sa nenaučím variť tak si nájde inú🤣ved to je už čo? Porozmýšľaj ci je s tebou fakt z lásky. Lebo láska je práve o tom ze toho druhého prijmeme spolu aj s nedostatkami a netlačíme ho do kútika len kvôli tomu ze nám sa to nepáči. Dúfam že aj on ovláda všetky mužské práce okolo domu, inak ho opustí radšej. 😅

1gabriela13
26. jan 2020

Inak ma napadlo ze keď sme s mužom bývali spolu v rodinnom dome kde bol obrovský pozemok a on nevedel normálne zmiešať benzín s olejom v pomere aby pokosil tak som to robila radšej ja lebo sa mi už nechcelo kupovať tretiu kosačku🤣ale stále sa snažil, chudák vstal aj nadránom len aby pokosil 😂tak to som ho mala asi fakt nechať 🤣🤣ale nejak ma to nikdy nenapadlo. Zasmiala som sa na tom ze bol totálne ľavý a poslala som ho upratať dom kým som ja kosila😅

dilino
26. jan 2020

@pribinak SUPER MEGA TOP srať 3 dni no pobavila si ma 👍