Snaha zmeniť sa

mey8
8. mar 2022

Ahojte. Ak sa niekto niekedy snažil zmeniť, v správaní, v reakciách na veci, ludi... proste taka osobnostna zmena, ako ste sa o to pokúšali? Vydržalo vám to? A co ste robili v ťažkých situáciách? Keď sa aj napriek vašej snahe podarilo niekomu vás vytočiť a ublížil vám.? Ja si už fakt neviem rady a príde mi to ako neustály kolotoč...točím sa v kruhu.... a neviem ako z toho von... zmením svoje chovanie, reakcie, atď. A niekto ako keby naschvál sa snaží ma nalomit a bohužiaľ sa to občas aj podarí a ja som zas na seba naštvaná.... a fakt netuším ako sa stať splachpvaciou a nereagovať na podryvanie... teraz keď tak nad tým uvažujem tak neviem dostatočne rýchlo vyhodnotiť kam dane situácie smerujú, že smerujú k hádke. A neviem to dostatočné rýchlo stopnúť...poznáte to? Ako v takých situáciách reagujete? Co myslite, dá sa naučiť alebo natrenovat vlastné reakcie...?

1sally12
8. mar 2022

Snažila, ale vždy keď to vyzeralo že už sa to bude dať, vždy prišlo nejaké rýpanie, ironické komentáre a vybuchla som 🙄 aj keď som si v tých napätých situáciach vravela, že nie nebudem reagovať, kľud, nádych, výdych,😄 pár krát sa mi to podarilo a potom to už išlo. Asi je to preto, lebo v sebe človek hromadí to "nie nebudem naňho reagovať" hoci reagovať chce, teda to potláča a na konci sa to nahromadí no...🤷‍♀️ alebo keď človek robí stále to isté zle, hoci ho x-krát požiadaš, nech to robí inak (napr.v práci) tak to na ani nedá nevybuchnúť.

oli2782
8. mar 2022

Nestačí chcieť zmeniť niečo štýlom “budem kašlať nato” , treba zmeniť zmýšľanie. Reálne sa prestavit na myslenie, - a veriť tomu - že to nemá cenu riešiť lebo …(každý si doplní podľa seba). Napríklad ľudia, ktorí veria v karmu. Skutočne v nej veria a preto konajú tak ako konajú, lebo sú tak nastavení mysľou i vierou. To, že si povieš “Karma to vyrieši.” ti ešte nezaručí, že ťa to nebude trápiť.

majlo1234
8. mar 2022

Ja som byvala velmi vztahovacna a moj muz extremne vyryva, vacsinou zo zartu. Ale v zaciatkoch vztahu sme sa kvoli tomu vedeli dohadat na smrt, ked ma zastihol v zlej nalade a zacal s poznamkami😀 ale casom som sa naucila( po viacerych extempore, ked sme sa dovadili a potom som prerevala hodiny a hodiny, a on v embryonalnej polohe trucoval niekde) na tychto neprijemnych skusenostiach reagovat laxne a nwvsimat si to vobec. Na druhej strane, som nervak a chcela by som sa naucit byt kludnejsia, ale to sa mi vobec nedari.

mey8
autor
8. mar 2022

@majlo1234 presne🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ ja som tiež riadny nervak... a strašne rýchlo explodujem keď sa veci na hromadia, a navyše som extrémista v každom smere... všetko robím naplno... takže keď ma niekto naberie tak som ako smršť. Idem a demolujem z kraja... takže viem ze je na čase a namieste s tým niečo robiť... a s manželom mi to ide. Lebo on je sranda sta, neberie sa vážne. Vie brat veci z nadhľadom... ale s mojou rodinou. Rodičmi a súrodencami je to iný zabijak... aj pred nimi ( keď rozprávam na malého, tak hovorím niečo takéto...) mama sa snaží byť lepším človekom, mama už nebude nervacit, nebude na veci reagovať, začala od seba... a vydržalo mi to tak 3 dní a potom ma vytočil do extrému a po.par dňoch ma to prešlo,(hnev) zas som sa začala snažiť vydržalo mi to 2 dní a zas... proste jednom kole... a občas mám pocit že ma vytrácajú naschvál... ako keby v dome.nemohol byť pokoj....

mey8
autor
8. mar 2022

@oli2782 práveže sa nesnažím kašľať na nič... len sa naučiť na niektoré veci nereagovať...lebo nie ku všetkému sa musím vyjadriť atď... proste žijem medzi ľuďmi splachovacimi a tiež by som sa to chcela naučiť...

mey8
autor
8. mar 2022

@1sally12 presne... akoby to ty ľudia robili naschvál nie???

1sally12
9. mar 2022

@mey8 presne! Mne sa to stalo včera v práci.😠keď sme sa už dotyčným dohodli, že to budeme robiť tak a tak(pritom on navrhol prac.postup) /vydržalo to pár týždňov/ tak zase včera on si išiel po starom, teda po svojom😠 to sa ani nedá inak nazvať než naschvál🤐a potom že nezúr

roja01
9. mar 2022

Keby clovek vedel, ze vedomie je system mimo nas a snazi sa ovladat osobnost cloveka, aby sa jeho emociami mohol krmit (udrzat vo funkcnom stave), tak by sa vedel kontrolovat. Viem znie to ako fantasmagoria, ale je to tak. Je x relacii v ktorych je vysvetlene, ako funguje clovek. Kedysi to ludia vedeli, ale dnes v "modernej dobe" sme s vedomostami o vedomi, o strukture, o dualite atd. cloveka na tom horsie, ako kedysi davno, ked spolocnost este nebola tak technicky vyspela.

https://www.youtube.com/watch?v=TMdi2Ofzi0Q


https://www.youtube.com/watch?v=0OsscSAgQf4
panipanka
9. mar 2022

u mna to prislo postupne, vekom skusenostami a hlavne snahou nieco zmenit, pokial mne samej nieco na sebe vadilo.