Ahoj,
rada by som si prečítala príbehy ľudí, alebo vaše skúsenosti s ľuďmi z okolia, ktorí sa odrazu dali na duchovnú cestu. Že napríklad sa pridali do nejakej cirkvi, alebo začali meditovať, cvičiť rôzne cvičenia, veriť v Boha, prehnane sa zaujímať o sebarozvoj, prípadne zmenili jedálniček z duchovných dôvodov (napr. potraviny na harmonizovanie čakier)... Také tie prípady, keď to dotyčný myslí vážne a venuje tomu mnoho času a úsilia a úplne ho to pohltí v snahe duchovne sa dostať niekde vyššie...
Ako to s tými ľuďmi dopadlo? Prekusli to ich polovičky, alebo sa k nim pridali? Alebo sa im vzťahy rozpadli? Čo na to deti, chápu to? Ako to vníma okolie? Snažili ste sa tým ľuďom dohovoriť, že to preháňajú, alebo nechávate to na dotyčnom (ak je vám blízky), že je to jeho život, jeho rozhodnutie?
Vďaka
Pripajam sa k nazoru vyssie, nezazila som ziadne prepisknutie. Avsak pri duchovnom raste sa vztahy naozaj rozpadavaju, nie vsak preto, ze to neprijme polovicka, ale preto, ze ten, ktory rastie, si uvedomi, ze v takom vztahu nechce zotrvavat a hlada niekoho k sebe. Stalo sa mi to, ale teraz mam chlapa, s ktorym je to krasne. Komunikujeme, pocuvame sa navzajom a hlavne neopakujeme chyby, ktore by druhemu ublizovali.
No ja ti neviem. Robiť toto takto prehnane môj partner, kašlem na jeho duchovno a hodím riadny rozhovor, nech sa spamätá. Odtiaľ, potiaľ.
Snaha duchovne sa niekam dostat silou mocou je v urcitych fazach vyvoja duse pre pozorovatela otravna. Duchovny vyvoj by mal idealne prist prirodzene a bez tych ceremonii okolo, ale niektori ludia si musia odzit aj taketo zalezitosti.
Ja v okoli nemam ziadne taketo pary, nikto sa kvoli tomu nerozchadzal, nejak to ustali.
Mam v okoli cloveka co ide len extemy, ked sa pre nieco nadchne tak tym zije, mele o tom, presviedca nas, naposledy mi uslo ze by mal ist k psychologovi ze to nie je normalne , nuz a dostala som info ze ano chodi a tam som skoncila. Pre okolie je to otravne najma ak ziju normalny spokojny zivot q zrazu zazije cloveka co ide na 220% a obycajnych ma za cudakov.
Je to choré, sekty sú nebezpečné. Vymývanie mozgov.
@eeffka ak ma potrebu presviedcat ostatnych o svojej pravde, tak sa asi v tom duchovnom raste daleko nedostal...
poznam, jedneho dali do blazninca a potom rozvod, s ktorym on nesuhlasil
Čo chceš byť jehovistka? Od tých na míle ďaleko.
Áno, žiaľ, poznám, viacerých, v extrémnom nastavení a fáze je to úplne nekompatibilné s akýmkoľvek zdravým vzťahom.
kamoškin brat nebol ani pokrsteny (kazdy z rodicov inej viery, ani jednu nepraktizovali). Ked sa zoznamil s terajsiu manzelkou (ona krestanka), tak s nou zacal chodit do kostola, zanedlho sa dal pokrstit, mal prijimanie a birmovku a svadbu v kostole. Do kostola chodia dodnes, uz maju2 deticky, vychovavaju ich vo viere. On sa od detstva velmi zmenil, bol to taky nenapadny grazlik (trava, diskoteky, o 1 kradezi viem keď ho prichytili).
Mám vo svojom okolí a sama k nim patrím ľudí, ktorí sa snažia "duchovne rásť", ale ja som nezažila žiaden extrém, ako píšeš ty v príspevku. Niektorým sa vzťahy rozpadli, niektorým nie. Akceptujem životnú cestu každého človeka, tak ako druhí akceptujú tu moju.