Sms: Your Messenger verification code is G...

bloger
4. sep 2023

Prišla mi sms s týmto texrom: Your Messenger verification code is G........ a nejaké čísla. Odosielateľ je Google. Prišlo to tiež niekomu?

ivkav5
4. sep 2023

@bloger chodí to keď sa snažíš prihlásiť do messengeru a overuje sa to cez sms…

bloger
autor
4. sep 2023

@ivkav5 Ale ja som sa nikde neprihlasoval. Dakujem.

persephina
4. sep 2023

Mozno sa niekto snazil prihlasit do tvojho uctu. Sms prisla na tvoje cislo, tym padom sa dotycny nevedel prihlasit, aj ked vedel heslo.

cocolino234
4. sep 2023

@bloger toto je verifikačný kód pre prihlásenie sa do účtu. Ak si to nebol ty, snaží sa to urobiť niekto iný. Odporúčam hneď zmeniť heslo na random vygenerované. Dvojstupňové overenie očividne máš ale niekto pravdepodobne pozná heslo.

hiro
4. sep 2023

Nie nie. To nie je ze vedel/zistil heslo. To je to ze nevedel heslo a dal ho resetovat (teda pride resetovaci kod na SMS - ak je nastavene tel.cislo - alebo to vie prist na email):
"Ak ste si do účtu pridali telefónne číslo na obnovenie účtu, Google vám môže poslať SMS s kódom. Tento kód vám môže pomôcť obnoviť heslo a vrátiť sa späť."

cocolino234
4. sep 2023

@hiro mám v mobile plno takýchto sms, keď som sa prihlasovala na iné zariadenie ale nemala som to ako potvrdiť online (dvojstupňové overenie), tak mi prišla rovnaká sms. Naopak pri resetovaní si to odomňa pýta zadať moje tel. č., ktoré je uvedené v účte. Takže ten, kto sa pokúša prihlásiť by musel poznať dané tel. č., aby ho vedel doplniť a tým spôsobom odoslať overovací kód.

moonlight1210
4. sep 2023

Najskor to urobil daky bot.

Mne takto nedavno skusil niekto zresetovat heslo na FB. Prisla mi mailova sprava, ci som to ja, kto to resetuje. Myslim, ze to bol stroj a moj ucet bol len jeden v poradi, ktory skusil systematicky naburat. Nebabral sa s tym daky clovek osobne.
A nie raz mi prislo, ze take a onake zariadenie z takej a onakej krajiny sa pokusa prihlasit do mojho FB uctu, ci som to ja.

Ale kedysi velmi davno som sa pobavila, ked som na yahoo (tusim tam to bolo) otvorila schranku a mala ju plnu mailov s prilohami. Cez sto mailov. Jednu prilohu som otvorila a pochopila, ze je to najskor zoznam cisiel na pracovnikov Bieleho domu (predvolby boli USA a podla par mien, co som si narychlo stihla vtedy zapamatat som si neskor dohladala, ze su to naozaj ludia robiaci v Bielom dome. Biely dom zverejnuje zoznam zamestnancov.) . Hned som to vtedy zavrela a odhlasila sa. Vzapati mi doslo, ze je to asi pekna blbost, a tak som sa hned prihlasila naspat, ze si dake cisla opisem a skusim zo srandy zavolat. A vsetky tie maily boli prec. Ani stopy po nich.
Mozno moje mailove konto posluzilo ako "prestupna stanica" pri kradezi dakych dat. Ktovie.
Alebo len niekto blbol.

hiro
4. sep 2023

@cocolino234 Moze byt. Vsak niekto ukradne databazu Skype, WhatsApp ci inu kde je sparovany email s telefonnym cislom. Takze ma oba udaje potrebne pre resetovanie hesla.