Ahojte, zachytila som niečo ohľadom SMSiek, že si robili srandu že sa budú posielať SMS Krajčimu či môžme ísť von. Vôbec nie som v obraze, prosím vysvetlite mi to?
Zatiaľ to bol len návrh riešenia ktoré fungovalo v Grécku, ešte sa o tom ani nerokovalo a už vôbec to nie je schválené......a na 99% to ani schválené nebude, takže zbytočná debata
Chodime tu s papiermi, ze sme boli nehativne testovani ani len toto nedokazali digitalizovat.. by som chcela vidiet ako by tento stat nieco take dokazal realizovat.. 😅
@mirola Ale ako vtip je to v týchto ťažkých časoch dobré 😂
Co nas caka, tak to nas neminie...
Ale akože stále nechápem :D to budeme posielať niekomu SMS že ideme von?
asi nejakemu operacnemu stredisku,kde by mali zhodnotit ci tvoja ziadost o udelenie vynimky ma opodstatnenie a nasledne dostanes bud povolenie alebo nie a ak ta zastavi policia mala by ti skontrolovat ci mas v mobile sms s povolenim.....chudtaka stari ludia co maju pevne linky
a samozrejme ze vyhodnocovat a udelovat vynimky bude nejaky system a nie ludia,to je predsa nemyslitelne...takze system zhodnoti podla nejakej predvolenej funkcie ci ano a ci nie,ak bude ziadost nejako nejasne formulovana neviem co dostaneme.
@simsalabim kriste hadam nejdeme cerpat info z noveho casu
Treba si pockat na oficialne vyjadrenie. Nerozumiem preco toto novinari robia. Vypustia polovicnu info,pockaju si,kym to ludia rozoberu z kzdej strany a ked su uz ludia dostatocne rozculeni,tak doplnia dalsi kusok,ktore je aj tak len polovicna pravda a takto rozduchavaju vasne medzi ludmi.
@marca12 neviem, co sa ti nepaci... autorke som dala najjednoduchsie citanie. Ani to nemusi hladat, je to na titulke. Bol to taky naznak toho, ze je jednoduchsie citat noviny, ako sa pytat tu na konovi... Niekedy zasnem nad tym, co vsetko ludia chcu, aby im ini povedali - hoci je to verejne dostupna informacia. PS Darmo jej budem davat link na Hospodarske noviny - predpokladam, ze nie je predplatitelkou. Naschval som sa pozrela ci - a co - ten NC pise. A tu pisu k veci. Schvalne, porovnaj si to s doveryhodnejsimi novinami.
Neplas sa, nic nebudes posielat
@viestta ale to nie je digitalizacia ako taka, keby bol funkcny system tak ty ziadnu sms, mail ani papier nepotrebujes a oni na zaklade tvojho cisla, ktore ma byt ako nahodny cisleny kod vedia dane informacie. A zas povedze si rovno bola som testovana 20teho, naco mi ten papier stale je? Ved uz nema ziadnu vypovednu hodnotu.
Teraz budem za zlu ale preco nedaju 3tyzdnovy zakaz vychadzania bez vynimiek a ne tieto napady a 300vynimiek s ktorymi sa dostanes vsade. Proste na 3tyzdne vsetci doma... nam zomieraju znamy vcelku mladi, za tyzden sme prisli o 45rocneho kamarata a 51rocnu kamaratku.
Nemajú tak na Cypre? Niečo som zachytila v jednej diskusii na FB, kde paní písala, že býva na Cypre a tam sa posielajú 2 smsky denne - t. j. dvakrát môžeš ísť von, vrátane vynesenia smetia. Ak ona klamala, tak teraz klamem aj ja :D Ja si myslím, že skôr sa dočkáme konca epidémie, ako realizácie tejto smsky. A vážne nechápem, načo to bolo dobré vypustiť do éteru, keď o tom niekto v noci len rozmýšľal, lebo aj keď všetky noviny napísali, že ešte sa o tom bude možno len rozhodovať, diskusie a sociálne siete už zaplavili "spravodlivo rozhorčení" ľudia. Nemyslím teraz teba, autorka, ty sa len pýtaš, ale mám na mysli tie krivdy za neexistujúce smsky, čo už viacerí stihli zdielať so svetom.
Ďalšia vec, u nás bol a je lockdown iba na papieri, ja som len z fleku narátala cca 20 výnimiek. Keď niekoho náááááhodou zastavia, tak jeho najväčším problémom je, ktorú si vybrať.
@viestta Súhlas, pochvala pre Košice, aj včera, aj predtým týždeň v Košiciach rýchlovka, sms mi došla, ako som prišla domov (cca 20 minút).
Nasi politici rano vypustia do medii o com sa im v noci snivalo, bez toho, aby sa poradili vo vlade alebo s odbornikmi a potom takto milion ludi je nahnevanych a dalsi milion zmatenych 🙂 treba pockat na konecny verdikt, kym by sa toto zrealizovalo tak aj korona odide a ak by aj nie tak typicky slovensky spadne nejaky system z tolkych sms, ze by to mozno aj tak nefungovalo :D nechajme sa prekvapit ako to dopadne
@lianka123 u mna niesibzazlu,,suhlas,,bud total ozaj zamknut vsetkych doma a poriadna kontrola a jasne pravidla,,alebo to nechat tak..toto je moc zdlhave a matuce a viac na skodu ako na uzitok
Krajcimu nie... otvor online noviny, pisu v kazdych. Asi najviac clankov ma k tomu Novy cas.