SMS od MBA

2. mar 2023

Dobrý deň, vcera mi prisla takáto SMS. Normalne mi najskor napadlo že to je nieco seriózne keďže ma oslovili menom, potom mi vsak cvaklo že to bude urcite podvod. Prišlo to aj vám?

andrea_82
2. mar 2023

podľa googla je toto vymáhačská spoločnosť. Nedlhuješ niekomu niečo, napr. aj poistné sociálnej poisťovni alebo zdravotke? Určite by som tam radšej zavolala a spýtala sa na to. Ak máš reálny záväzok, tak ti nabiehajú úroky. Nespoliehaj sa na to, že to je podvod.

autor
2. mar 2023

@andrea_82 nie vobec ziadne podlžnosti mi nenapádajú

andrea_82
2. mar 2023

Toto sú ich klienti na SR, pre ktorých vymáhajú, máš s niektorým zmluvy? Aj telefónne číslo je ich reálne. Určite neplať nič len tak bezhlavo, ale prever si to.

simca06022011
2. mar 2023

@andrea_82 sociálna, zdravotky nevymahaju dlhy cez tieto pofiderne spoločnosti. A určite nie v prvej rade, XY upozornený by jej prišlo.

andrea_82
2. mar 2023

@simca06022011 mám v rodine reálnu skúsenosť, že sociálka to postúpila inej spoločnosti.

simca06022011
2. mar 2023

× upozornení

simca06022011
2. mar 2023

@andrea_82 sociálna, du - štátne institucie... priamo exekútor to dostáva. Idu len upomienky a potom ti to stiahnu z účtu.

skusihu
2. mar 2023

Od nejakej spoločnosti mi tiež prišla takáto sms. Keď som im volala, zistili, že nesedí meno ani dlh. Niekto nadiktoval moje cislo ako kontaktné omylom alebo schválne. Ak by to bolo niečo dôležité, pošlú doporučený list.

zuzkaa1991
2. mar 2023

Skusila by som tam zavolat na to číslo alebo vyhladat cislo na mba consulting nevyzera to na podvod kedze neziada vas vas kliknut na link su tam platobne informácie pre vas ale urcite zavolat ;) mohol niekto zle naditkovat cislo alebo pracovník zle napisal.cislo do systemu atd ;)

slovenka753
2. mar 2023

Určite to nie je podvod. Je to firma ktorá sa venuje vymáhaní dlhov. Tie podliehajú kontrole, nie je Takéto malé sumy sú často poistky, ktoré ani nevieš ze sa zabudla uhradiť. Pokojne tam zavolaj. Je možné že majú zle číslo, pripadne sa to vysvetli inak.

tykat
2. mar 2023

Odpisala by som "Kontaktujte ma prosim na mail xxx s podrobnymi informaciami k tejto SMS" a pockala si na mail. Tj. neignorujes ale chces podrobne informacie o co ide. A nebudes vyvolavat na nejake cislo na zaklade neurcitej SMSky, ved ani netusis o co ide.

slovenka753
2. mar 2023

@tykat ak tak by som im napísala mail. Na sms ti nikto nebude reagovať.

mk22
2. mar 2023

Neignorovať, zavolať.
Zistíš o aký dlh sa jedna, môže to byť čokoľvek, nejaká zabudnutá neuhradena fa.

janetinka27
2. mar 2023

skôr si pomylili cislo

qetka
2. mar 2023

@janetinka27 aj meno?

janetinka27
2. mar 2023

@qetka myslis, ze to P.T... je meno? lebo mne to meno nepripominalo. ale ak je to meno, tak potom na tom nieco bude.

qetka
2. mar 2023

@janetinka27 je to meno, pise, ze ju oslovili menom
Ale teda samozrejme kombinaciu meno a cislo nie je problem zohnat.

janetinka27
2. mar 2023

@qetka tak to uz potom nebude nahoda ani zamena cisla

lalenka33
2. mar 2023

Mne takto chodili sms od známeho exekútora Krutého, bez oslovenia ale, denne mi vyvolávali. Vždy iba zaplatte svoj dlh xy €. Nakoniec som mu zavolala a zistila, že on volá niekomu úplne inému. Kúpila som novú sim kartu v telekome a očividne niekto pred tým to číslo používal.

lila1988
2. mar 2023

Ved tam máš cislo, prečo tam nezavolas? Keď baby pisu, že je to vymáhačská spolocnost, tak moze sa jednat o nejakú pohľadávku. Ja som človek, ktorý všetko plati na čas, má všetky zalezitosti v poriadku, ale tiež som mala takéto motky. Zrusila som poistné v kooperative na auto, oni mi poistku nezrusili! Napisali mi výzvu na zaplatenie, na ktorú som im napisala, že som poistku zrusila a mám potvrdenie výpovede o jej podaní na pobočke a oni miesto toho, aby mi odpísali, moju pohľadávku predali vymáhačskej spolocnosti. Bola to mala čiastka, ale uhradila som im to, aj keď na tie peniaze vôbec nárok nemali, len som vtedy nevedela, ako to riesit, lebo poistka bola vedená na rodica a nechcela som, aby mal problemy, zablokovany ucet, alebo niečo iné. Takze určite tam volaj a ries to.

mk22
2. mar 2023

@lila1988 ja to isté zrušila som internet a posl faktúru som vraj neuhradila.. Mala som doklad ze áno.. A ani ma neinformovali, posunuli ma takejto spoločnosti a tiež takouto suchou sms ma vyzývali k úhrade.. Treba si zavolať zistiť.. Je tam pl a spoločnosť existuje..

liusa82
2. mar 2023

len si to dobre prever či to nie je aj niečo premlčané alebo také čo si už raz aj uhradila a pýtajú to znovu.Tieto akože vymáhačské firmičky sú niekedy riadny hajzlici.Ja som tiež mala s podobnými opletačky už ani neviem ako sa volali tušim intrum .Dobre som na nich nahučala že ja nijaký dlh nemám že to vymáhajú neprávom že ak neprestanú podám na nich trestné oznámenie nech si ich preklepnú a ostalo ticho.No už je tomu hádam aj 6 rokov a odvtedy je klud.Netreba sa báť ozvať.Lebo ludia sa zlaknú už len slova exekútor alebo vymáhačská firma a už cáltujú ani nevedia riadne za čo

autor
2. mar 2023

Dakujem vám za komentáre tak som tam nakoniec zavolala a zistila som že priatel neuhradil našu spoločnú poistku, ktorá je písaná na mna. Už je to vyriešené.

mk22
2. mar 2023

Jasne, treba si zavolať, overiť.. Nie ignorovať..

tykat
2. mar 2023

@slovenka753 oni napisali SMS
Ale uz to vyriesila 👍

slovenka753
2. mar 2023

@tykat lenže sms posiela stroj cez pevnú linku. Tam nevieš poslať sms 👌... To len tak na okraj.

lila1988
3. mar 2023

@mk22 moja sms bola stavnatejsia, ja som v nej tuším mala, že ak to do 7 dni neuhradim, tak bude podaný návrh na začatie exekúcie. Toho sa normálny človek zľakne a uhradí to, aj keď nárok na tie peniaze nemajú. Takze od vtedy Kooperatíva pre mna ako poisťovňa neexistuje. Fakt má to zarazilo, cakala som, že mi odpovedia na moje odvolanie a uznajú dôkazy o podaní výpovede a oni evidentne ani nečakali na moju odpoved a za par korún to predali im, lebo vedeli, že oni sa nedomozu penazi, na ktoré nárok nemali

netopier19
Autor odpoveď zmazal
Zobraz