Sms namiesto žlteho lístku

5. sep 2024

Ahojte..asi pred 2 tyzdnami som si davala ziadost aby mi chodila sms miesto zlteho listku. Samozrejme som si to bola aj overit na poste podla instrukcii, vsetko v poriadku aj pani na poste ze vsetko vybavene. Vcera mi volala mama ze mam źty listok v schránke este u nasich doma. Sms nikde…načo. Stalo sa vám to? Človek si poruší veľa vecí aby si mohol vyčkať dlhé rady na pošte a aj tak zbytočne..Vytočilo ma to

simca06022011
5. sep 2024

nech ti mama posle podacie cislo z listka a chod si rovno po to na postu, nemusis sa trepat po listok

janocka
5. sep 2024

Oznam je v aplikácii a nie v sms (aspoň u mňa teda). Roky to funguje super - už keď je len zásielka na ceste viem z appky, že mi niečo bude doručované a potom mám oznam, že uložené na pošte.

doriiis
5. sep 2024

🙂...v dnešnej dobe,keď je už všetko elektronicky a kuriéri sú lacnejší ako pošta, by ma zaujímalo, kde sa ešte čaká na pošte v takých radoch,že si kvôli tomu treba voľno vyberať.

simca06022011
5. sep 2024

@doriiis ona asi mysli na to, ze si to vybavovala a vyckavala tam .. a aj tak to nefunguje :D

autor
5. sep 2024

@janocka v aplikacii nemam nic samozrejme,inak by som nezakladala tuto temu

autor
5. sep 2024

@doriiis no veru čudovala by si sa

tanyan
5. sep 2024

Nevzťahuje sa to iba na tvoju aktuálnu adresu? Inak by ti chodila sms pre všetkých s rovnakým menom...

maranco
5. sep 2024

Mne chodí SMS aj email už 8 rokov ako som si to zapol. Ale stalo sa, že bol žltý lístok, tak som sa ozval a bolo to vtedy keď niekto zastupoval doručovateľku.
Nemali to automatizovane ale ona mala zošit kde mala zapísaných ľudí komu má poslať mail/SMS a ráno keď triedila listy tak rozosielala.

petik22
5. sep 2024

@doriiis u nás v obci zrušili poštu, spádovú máme vo vedľajšej obci... samozrejme tam upravili otváracie hodiny. čiže, ak by som si chcela vybrať doporučený list, musím si zobrať voľno, lebo pracujem ca 35km odtiaľ 🙈 Proste nestíham poštu ani ráno, ani po práci. takže do vlastných rúk nepreberám a poštu využívam len čo hodí poštárka do schránky.

maranco
5. sep 2024

@petik22 môžeš si zapnúť schránku slovensko.sk a tam vyberať úradné listy, nemusíš chodiť na poštu

petik22
5. sep 2024

@maranco aj nad tým som rozmýšalala, ale mám OP bez čipu. idem teraz meniť, chcem sa na to popýtať, či to už automaticky dávajú alebo musím žiadať

maranco
5. sep 2024

@petik22 čítačku už zadarmo nedávajú, buď si kúpiš alebo stačí ísť k niekomu kto už má čítačku a tam si aktivuješ v mobile aplikáciu https://ep.slovensko.sk

potom sa tou aplikáciou prihlasuješ do schránky slovensko.sk, čítaš/píšeš listy vieš otvoriť zdravotnú knižku https://www.npz.sk ale s aplikáciu nevieš podpisovať, robiť splnomocnenia, prepísať auto, zmeniť trvalý pobyt, na to potrebuješ vložiť OP do čítačky

nevenka
5. sep 2024

@doriiis no caka sa, uplne v pohode 🙃. A teraz sme na dedine, ale takej vacsej, tak mame luxus, posta je do 15:00 otvorena.