Ahojte,
je tu prosim nejaka cerstva mamicka s malym babatkom (do 1 roka), ktorej zomrela vlastna mama po narodeni (resp. kym dietatko malo len par mesiacov)? Mne totiz nahle zomrela moja maminka, ktora s nami zila, doma mi zostalo male 8 mesacne babatko. Snazim sa zit dalej kvoli malej, ale je to ukrutne tazke, citim strasnu bolest a zial. Bola by som rada ak by sa mi ozvala mamicka, ktora prezila takto stratu vlastnej mamy a ostala s malym babatkom. Neviem ako najst sil ist dalej...
Dakujem.
Mne mamina zomrela 2 mesiace pred porodom ☹ V oktobri to budu 4 roky a stale mi chyba. Hlavne, ked vsetky deti idu k starkym na prazdniny a moje deti nemaju komu ☹
@miroslava_mirka mne moja maminka zomrela 29.3., pochovali sme ju 1.4. A presne o rok 1.4. Sa mi narodil syn, brala som to ako znamenie, ako dar, ze dovtedy sa nedarilo a ked sa podarilo, skoncilo to zle, ako sa vravi, dusa za dusu, boli to stale, chyba mi, o chvilu to bude uz 6 rokov. Moja mamka nikdy nevidela moje deti, nemaju babinu a to mi je za nich velmi luto. Mate dieta, mate pre koho zit, drzim palce
@tayluska aj u nas je to tak....ziaden stary rodic
@terezka1947 je to tazke, hlavne vecer si sem tam poplacem kvoli detom, ze nikdy nezaziju, co su to prazdniny u starkej, dedka. Toto budu prve prazdniny, ked budeme musiet riesit, co a kam dat deti, kedze tolko dovolenky nemame, kolko je prazdnin pocas roka. Ale musime to nejak dat, nic ine nam nezostava, ved su predsa nase a lubime ich z celeho srdca, aj ked nemaju babky a dedkov 🙂
@tayluska veru...my uz treti rok latame,platame s manzelom.prazdniny. a presne,laska babky,dedka...to sa neda nahradit.
A pochopit vie,iba kto zazije. Ja v okoli nemam.nikoho,kto by bol bez rodicov,cize som so.svojimi pocitmi iba sama s manzelom.
Ale tak.....snad my budeme mat ten dar,byt dobrymi starymi rodicmi.
Ale casto je nam s manzelom smutno...
presne Vas chapem. V mojom okoli tiez mamicky s detmi, starymi rodicmi. Nik kto by prezil nieco take ako ja. Ked idem po ulici a vidim ako ide mamicka so starkou na prechadzke s kocikom tak sa mi tlacia slzy do oci, ze moja mamicka sa uz nemoze tesit s nasej malej. Tak velmi ju lubila, bola jej ako druha mama, dala by jej to posledne zo seba. Mala vsak len 7 mesiacov na radost. Viac jej Boh nedoprial. Clovek by sa rad obratil na znamych, priatelov...ale ti ma nechapu, nevedia co je to strata vlastnej mamy.
dobry den, ja som sice neprisla o mamui,ale o sestru, tragicky,takze tiez to bolo tazke, a aj teraz obcas si poviem ,ze idem jej zavolat ako sa malej dari v skole a tak,a potom si spomeniem,ze nie je kam:(( moja mala len dva roky ked som prisla o sestru...takze najhorsie,ze si ich ani pamatat nebudu ti nasi drobci:(drzim vam palce ...urcite dietatko a manzel pomozu...aj mne tak mm povedal,ze treba ist dalej a najst dovod zit kvoli detom....
áno je to tažké a smutné..môj syn mal 15mesiacov ked mi zomrela mama,ale niekedy mám pocit akoby sa cez jeho oči na mňa pozerala,zvláštne ale niekedy sa syn na mňa pozrie jej pohľadom...tiež nevie aké sú to prázdniny u babky a dedka a to si predstavte že zo stany exa je babka,dedko aj prababka a zaujem žiadny,ani od otca.
@miroslava_mirka úprimnú sústrasť celej rodine je mi to strašne ľúto chcem ti vyjadriť podporu držím prsty nech to zvládneš musíš kôli drobcov nabrať síl, viem, že je to ťažké chce to čas veľa času posielam veľa síl 😢🙏🤗♥️
Tretia dcérka sa mi narodila predčasne a keď som prišla domov mamka havarovala.Zomrela keď mala malička 2mesiace.Bolo to strašné.
Ja som to zažila, ale s ocinom. Zomrel len tri mesiace po narodení 1 syna. Je tomu už 20 rokov, ale po jeho odchode sa mi narodili ďalšie 3 deti, z toho druhý syn presne o tri roky neskôr na deň tretieho výročia jeho úmrtia. A dcéra len deň po jeho meninách a najmladší zase v mesiaci, keď mal narodeniny. Takže u mňa také symbolické, ale aj po takom dlhom čase mi chýba a je mi smutno, že sa nedožil svojich vnukov, bol by výborným starkým. Takže viem sa vcítiť do Tvojej kože, to smútenie si však musíš odžiť sama a ako sa hovorí čas vylieči aj Tvoj smútok. Prajem veľa síl.
Mne sa svokrovci obesili 11 mesiacov potom ako som im na svet priviedla prvorodenu vnucku.Zial je tomu uz 10r.a stale tomu neviem uverit 😢😢😢😢 akoby to bolo vcera.
Ja som pochovala mamku na 4. Adventnu nedelu, maly mal 2 mesiace..
@miroslava_mirka buď rada, že máš malú a máš prečo žiť. Sú ženy, ktore nemajú partnera, rodinu, nemôžu mať deti, nemajú nikoho a stratia aj to posledné, čo majú - rodičov. Aj keď to bolí, stále máš prečo žiť, váž si to a sustred sa na to. Su vždy ľudia, ktorí sú na tom horšie ako ty.
A najhoršie sú sviatky,vianoce to len prežívam,každá reklama je tom ako si všetci za jedným stolom,ako sa navštevujú..a skolkarske,skolacke besiedky,babky zastúpené z obidvoch strán,len ja som tam vždy sama sedela..tiež so jediná široko ďaleko ktorá nemá rodičov a muž. Myslela som že to časom pre boli,ale nechce.
Mne maminka zomrela 2 tyzdne pred porodom mojho syna.😔 Mojho prvého dietatka.. Tu strasnu bolesť z jej straty a zaroven radosť zo syna.. To si nevie nikto predstaviť. Syn ma teraz uz 7 rokov a každý deň mi je ľúto, ze ho nevidí vyrastať, aj jeho malú sestričku..
Ach to je take smutne ☹ sucitim s tebou aj s ostatnymi maminami ktore uz nemaju svoje mamky. Moja este zije a vela pomaha.Ktovie ci sa ja dozijem nejakych vnucat kedze mam uz 38 rokov a az teraz mame 3deti pod 3 roky.
Úprimnú sústrasť, viem ako sa cítiš..
Moja mama zomrela, ked mala druhá dcera ani nie dva roky, ked mala rok a pol, bola mame diagnostikovana rakovina.. Sestra v tom case zistila, ze je tehotná a porodila ani nie dva mesiace po pohrebe...
Je to ťažké stale, neprejde den, hodina, aby som si nespomenula.. Stále si predstavujem, ake by to bolo, keby žila.. A sviatky su najhoršie, hlavne tie vianočné, keďže sme o mamu prišli na troch kraloch po veľmi ťažkej liečbe... Uz je tomu rok, no boli to stále rovnako... Čas rany nezahoji, len nás naučí s nimi žiť..
@miroslava_mirka uprimnu sustrast, mne zomrela mamina ked mala mala 1roky, teraz bude mat 4 a stale nam chyba.....
@miroslava_mirka ahoj mne zomrela svokra 21.1.2019 a hneď po nej zomrela mamka 12.2.2019 strašny sok to bol pre mňa boli sme každý deň spolu piekli torty koláče prešiel rok a mne chyba stále viac a viac.... Nemá mi kto pomôcť s deťmi keď sú choré.... ľúto mi je ze stratili babku tak skoro....stále na ňu myslím aj deťom veľmi chýba.... Momentálne som tehotná a verim že to práve ona mi poslala náhradu za seba...
Zeny, ako to zvladate? Co Vam pomohlo pohnut sa dalej a zit? Ja mam pocit, ze s mojou mamou som zomrela vnutri aj ja. Nic ma nebavi, netesi, nie je minuty kedy by som na nu nemyslela, nechybala mi. Vidim ju vsade, pri kazdej cinnosti ktoru sme robili, pri vsetkom. Mne zomrela maminka pred 3,5 tyzdnami
Mne tiež zomrela mamka prednedávnom. Nemám už žiadnu rodinu okrem muža a mojich detí. Je mi ľúto ze deti nemajú starýkch, svokrovci síce žijú ale stretávame sa minimálne, s deťmi nepomôžu, nepôjdu k nim na prázdniny. Kamarátky už tiež nemám, skôr len známe a nerada zaťažujem ľudí so svojimi problémami, takže okrem muža sa nemám o tom ani s kým porozprávať. Cítim sa hrozne sama. Je mi stále tazko,mama bola moja najlepšia kamarátka, istota, milovala moje deti. Okrem prázdna a smútku ma trápia aj výčitky ci sme nemali spraviť viac pre nu, možno zmeniť nemocnicu, byt s nou častejšie, nečakali sme že to takto dopadne. 😥 Každý deň na ňu myslím a veľmi mi chýba.
@rainee človek sa so smrťou blízkej osoby nikdy nezmieri len sa s tou bolesťou naučí žiť.... Ja som bola psychicky veľmi zle na tom za dva týždne som schudla 10 kil, nič sa mi nechcelo nejedla som nepila, nechodila vonku proste nič bála som sa byť sama doma, tiež som sa bála ze sa stane niečo mojej rodine mojim deťom, no najviac som sa bála smrti... Co keď zomriem kto sa postará o deti... Nakoniec som Skončila u psychiatra a ten mi v podstate aj pomohol... Ale hlavne som musela zmeniť myslenie na všetko dookola, že mám pre koho žiť..... Je tu moja rodina ktorá má potrebuje... Viem mama mi bude chýbať Navzdy ale verím ze jej tam je dobre a dáva na nás pozor
Moja mama tiez zonrela ked mala mala len 8 mesiacov. Este k tomu par dni pred vianocami. Prve vianoce s prvym dietatom isli uplne mimo mna.
@miroslava_mirka ja...moj syn mal 10mesiacov,ked zomrela.
Dost mi pomohol manzel....inak by som to asi tak lahko nezvladla.
Ale uz je tomu 8r.no je mi za nou smutno stale.