Smrť a vysvätenie

krpatakristina
3. dec 2015

Dobrý deň prajem, chcem sa vás opýtať na vaše názory, či keď niekto zomrie v dome, v ktorom žijete, či sa má dať ten dom vysvätiť buď farárom alebo nejakou inou osobou. Pre prípad, že by duša zostala v dome(aj keď nemusí) alebo len pre lepší pocit. A máte s tým niekto skúsenosti? So "strašením"?

sissy27
3. dec 2015

@krpatakristina každý podľa svojho uváženia a pocitu, či? 😅 ja osobne by som mala potrebu asi akurát tak dezinfikovať, ale nie vysvätiť...

limetka69
3. dec 2015

@krpatakristina je to len o tvojom pocite, keď ti bude po tom lepšie tak to urob. 🙂 ale osobne si myslím, že to nie farár drží duše v dome, ci na zemi. 🙂

ovaaa
3. dec 2015

Ahoj vysvätila by som fararom...... Vela ludi neveri na nieco naprirodzene, ale ja som mala osobnu skusenost a nie raz , nakoniec sme vysvetili byt a bol pokoj.

redlola
3. dec 2015

Aj u nas sa riesilo vysvatenim, hoci babka odisla v pokoji, s upratanym zivotom, mamin byt po nej sa vysvacoval. A nas byt sme tiez vysvatili a pred tristvrte rokom u nas zacal problem s ujom, ktoreho nas maly stale niekde videl, najprv sme mu neverili, popierali sme to, ale zacalo sa to stupnovat a dvojrocne decko ti nemoze az tak narozpravat, lebo este nema na to fantaziu. Bola som za byvalou majitelkou bytu a po chvili ticha mi povedala, ze jej syn mal problem v byte, lebo videl nejakeho uja. Ze dokonca si syn hadzal loptu do rohu a ked mu vynadala, povedal, ze sa hra s ujom. Vtedy mal tri roky, ked sa odstahovali a my sme kupili byt. Popis bol rovnaky ako od nasho - vysoky velky, stary ujo, s bradou a klobukom, ktory mu nieco hovori- ze nemoze odist. Po tejto informacii mi uz aj moj manzel uveril, ja uz som par tyzdnov predtym zacala mat blby pocit z bytu a bala som sa byt s detmi doma. Tak sme boli za knazom. Povedal, ze niekedy ostavaju nejake zbludile duse, ci tu niekto zomrel, alebo sa v byte nieco stalo, pripadne sa nieledy stane aj ked sa nejaky clen venuje okultizmu, kartam, vyvolavanie duchov a tak. Ze deti su take ciste duse a tak to viac vnimaju. Odporucil nam dat odsluzit omsu, bolo dusiciek, vtedy mozno ziskat uplne odpustky pre duse a v pripade potreby vysvatit byt, vraj je este aj nejaky iny spososb ako ten bezny, pretoze my sme mali v ramci trijkraloveho pozehnania vysvateny. Nakoniec sme nemuseli vysvacovat. Po dusickach nas krpec uja ani nespomenul. Dovtedy to boli dajme tomu dva dni v tyzdni, ked ho nespomenul cez den. Inak kazdy vecer bol v izbe ujo, niekedy na hodbe, inokedy v detskej. Byvalych majitelov syn ho videl vraj na chodbe. Keby sme mali 4-5 rocne dieta, nepoviem, tie maju velku fantaziu, ale nas mal nieco po dvoch rokoch, ked to zacalo a skoncilo to ked mal dva a tristvrte.... Moj manzel tomu absoutne neveril, lebo ze to je blbost. Ja som ako dieta videla taku postavu v dome, no tiez som si najprv myslela ze si maly vymysla. Maly mi povedal, ze aj nasa dcera ho vidi, ale nevie mi to povedat. Odkedy nespomenie uja, mavame kludne noci. Takze asi naozaj odisiel.

slnecnica174
3. dec 2015

@redlola Wow aka story, normalne film by si mohla podla toho natocit 😕

ovaaa
3. dec 2015

kto nezazije nevie......

krpatakristina
autor
3. dec 2015

No tak ja osobne by som to ani nechcela zažiť. Aj keby to bol duch príbuzného alebo blízkeho človeka, ja by som sa strašne zľakla a bála, keby moje deti videli niekoho, koho ja nie. Aj keď viem, že neublíži. Je to divný pocit si to len predstaviť.☹

redlola
4. dec 2015

@slnecnica174 ale my sme nic nevideli. manzel dokonca ho vraj volal 🙂 ked bol sam doma, pozhasinal a volal ho nech sa mu ukaze a nic sa nedialo. na zaklade toho povedal, ze maly si vymysla. ale mne ten syn stale nove a nove situacie opisoval, aj pocas dna, nielen pocas noci, ked su tiene a detom sa vselico moze zdat. on len tak mimochodom pocas hry prehodil, ze maminka ujo je tu, pozera sa na nas. my sme ho vedome nespominali. iba vtedy po tom rozhovore s byvalou majitelkou sme sa ho pytali na uja, ako vyzera, ci mu nieco hovori, ci nieco ukazuje, kto je to a tak. on nam dal vtedy taky isty popis ako chlapcek, ktory odtialto odisiel. no naozaj, po tych dusickach ho maly spomenul uz asi iba dvakrat, ze ujo je prec.

ovaaa
4. dec 2015

Nic prijemne zobudit sa a vidiet pri postely klaciacu a kolisajucu zenu so satkou. Bola som uplne paralyzovana, jedina vec , kt.fungovala bola mysel, jedine co ma napadlo je pomodlit sa a zmyzla. To som mala tak 13,14 rokov a stalo sa to viackrat. S mojim bratom boli vacsie problemy budil sa s placom, vracal a uplne sa triasol, stale tvrdil, ze nejaka zena sa mu prihovara a nuti ho jest tabletky. Inak brat sa narodil v den , ked babka zomrela.Vrchol bol, ze sme mali psa a ten veru v izbe nechcel byt, kazdopadne vsetko skoncilo, ked sme dali byt vysvetit. Vzdy som sa toho vsetkeho bala, ale od posledneho videnia, to som mala uz 24r sa nebojim. Bolo to na lieceni, byvala som s velmi poboznou zenou, kazdy den chodila do kostala a pri jej odchode ma prosila o odpustenie ak mi nejako ublizila.....co som nechapala, pretoze mi nijako neublizila ani slovom. Jednej noci som sa prevracala na bok a videla som nad nou usmievajucu sa osobu, respektive len hlavu zeny z ktorej prudil bozsky pokoj a vyzarovala nieco neopisatelne. Od vtedy som sa prestala bat, niecoho nepoznaneho. Od vtedy som nemala ziaden zazitok.

meusicka
4. dec 2015

@redlola az som mala zimomriavky po tele od tvojho pribehu. inac mne sa stalo ze ked sme dostali dom pod strechu nieco na to nam zomrel svokor a pritom on robil kvazi dozor ked sa robila strecha. a ked som potom prisla do novostavby tak stale som pocula zhora prastanie a take ako keby kroky. tak som sa jeden den zlakla, lebo naozaj som si myslela ze tam niekto prisiel za mnou a nikoho som nenasla. a vtedy som si povedala ok, hanba sem alebo tam, ci uz som blbec alebo nie, prisla som na chodbu, pod ten vchod na pojd a stade som mu pekne nakricala, ze nech s tym laskavo prestane, ze strecha je uz dokoncena a nezateka ani nic, a ze sme radi ze nam s tym vtedy pomohol ale jeho praca tu uz skoncila a nech si ide svojou cestou a nech ma uz nestrasi. potom to prestalo, ale ten neprijemny pocit, no to bolo na nervy. 😖

redlola
4. dec 2015

@meusicka ja som tiez takto chytila nervy, pretoze maly za mnou chodil, ze ona sa boji, lebo je tam ujo a mna to tak nastvalo, ze som nanho nakricala nech uz vylezie a nech sa uakze, ze mojho syna teda strasit nebude a nech si to vyriesime ako dospeli ludia a ze nema u nas co robit, lebo uz mam toho dost! posrana som bola teda riadne a este viac by som bola, keby sa naozaj nieco ukazalo🙂)) no fakt som mala blby pocit v byte, uz aj pocas dna, bala som sa zaspat, najprv sa z nas vysmieval moj manzel. ale on nepocul maleho a nezazival s nim tie situacie. az pokym ho sam neuspaval a maly sa strhol, ze ujo si prisiel lahnut na psotel a prisiel povedat ze ide prec ale vrati sa. tak az vtedy zacal pochybovat,m ci nahodou ten maly nehovori pravdu. a teda uz uplne ho presvedcila ta pani, od ktorej sme kupili byt. ona vravela, ze akonahle sa nastahvoali do noveho, nic podobne sa im so synom nestalo ani im nic nehovoril.

juliet11
4. dec 2015

Ja verim ze medzi nebom a zemou nieco urcite je.Ja sama som nikdy nic nevidela ale zazila nevysvetlitelne javy. Ked sme pred rokmi mali este vtedy s priatelom autonehodu zomreli pri nej dvaja mlady ludia...v tretiu noc od nestastia nam zacal zvonit stary mobil nepouzivany asi rok dva a nevedeli sme ho vypnut lebo ani nesvietil iba zvonil potom zrazu prestal...Na druhy den som sa ho snazila nabit a zapnut no nepodarilo sa...A nieco zo sucasna: tento rok v marci nam pri nestastnej autonehode zomrela svokra 😒 od vtedy sa nam niekedy doma sam od seba zapne v noci televizor....Ale dom vysvätit nedam lebo chcem aby mamina bola s nami 😊.A este poznam mnoho ludi ktori zazili rozne situacie s duchmi...su to moji blizky...Takze tak...dufam ze som Vas nenudila...inak mam aj ine strasidelne pribehy 😱😊😊.