Ahojte, mali sme staru pracku z ktorej nam pradlo neskutocne pachlo, kupili sme novu, ktoru mame asi 3-4 mesiace a bol pokoj, pradlo krasne vonave, no asi pred tyzdnom mi zacalo opat zapachat pradlo, pouzivam tie iste kapsule gelove a aj avivaz, uz ma ide z toho porazit lebo mam rocne dieta a chodi smradlave jak... Periem na 40 na 3 hodinovom programe, sem tam na kratkom. Pracku som aj vymyvala octom aj pustila s octomna 90 a nic, to iste.
Neviem ako inemu, ale mne pride divne prat nieco 3 hodiny. 😉
Roky pouzivam kapsule i gel, nikdy mi pradlo ani pračka nesmrdela...takže tak jednoznacne na nich by som vinu nezvaľovala. Podľa mňa peries na nizkych teplotach. A co mesto, to ina voda
no len fakt u nas ide denne pracka a 3 mesiace nic, taze neviem no
Ak by to bolo kapsulami tak potom mam smradlavu pracku doma aj na chalupe a to nemam.Pouzivam na 98 perc.kapsule,2 perc. je tekuty prasok a avivaz stale.Akurat ze periem aj na viac ako 40-tke a pravidelne pracku "vyvaram" na 90 tku s cisticom na pracky.Ziadny ocot.
@jarca1111 tak per niečo aj na vyššej teplote (nielen zapnúť prázdnu práčku). Ja periem uteráky a osušky na 95, postelné prádlo a biele prádlo (ak tam vyslovene nie je niečo, čo potrebuje nižšiu teplotu) na 60 a ostatné na 40. A nechávam otvorenú práčku, ale aj ten šuflík, či nádobku, kde sa dáva prášok. A problém môže byť ešte v odtoku, ak máte zle zalomenú hadicu (aj keď stále podľa návodu), nemusí odísť celá voda, začne sa tam usádzať bordel z prania a časom sa to vracia pri praní do práčky...
Vyber ten šufliček na prašok a kukni tam či tam je bordel. Napriek Tomu že pračku pravidelne čistim keď som použivala kapsule urobila sa tam pleseň ! Nechapem ako ! Odvtedy keď doperie nechavam aj ten šufliček pootvoreny tak ako pračku. Keď som to vyčistila opať pradlo voňalo
A nevesas prádlo v byte v ktorom nevetras?
používam kapsule a k tomu sanytol na pradlo.. žiaden zápach.. ten totiž ničí baktérie.. prádlo je krásne voňavé..
@dominika_sk mam z vrchu plneniacu pracku cize sa to vetra stale 😀 a je to ciste
@jarca1111 A neskusala si cistit pracku dezinfekcny prostriedkamy?
https://www.mojadm.sk/sanytol-cistiaci-prostrie...
Nieco take? Nam to pomohlo, aj ked samotne pradlo nesmrdelo, ale citila som smrad z pracky.
nie je mozne ze ti tak reaguje ta kapsula s tou avivazou? Ja uz zo zasady kupujem nejaky sensitive gel co nesmrdi lebo inak mi to prebije avivaz
@jarca1111vsak jasné ale myslím skôr tak málo že keď máš prádlo v byte že v tedy či náhodou menej nevetras
Moja skúsenosť - prádlo mi smrdelo, keď som pračku plnila na maximum a používala gel, či gelové kapsule. Odkedy si prádlo rozdelím radšej na dve prania a používam prací prášok, nie gel, tak zatiaľ klop-klop je prádlo v pohode.