Dnes som bola v Lidli a asi 4 krát sa mi stalo, že ak som prešla okolo ľudí cítila som taký divný zápach z nich. Pričom som sa na nich pozrela, žiadny bezdomovci. Z čoho to môže byť? Mne len napadlo, že vytiahli teraz zimné bundy a kabáty a to sa perie ťažko a od jari to nevhodne skladovali a je to zatuchnuté. Myslíte že to tak môže byť alebo to bolo z niečoho iného? Síce banalita, ale zaujíma ma to. A ak mám teda pravdu, možno trochu aspoň šírim osvetu a niektorí ľudia si tie kabáty a bundy predtým ako si ich prvýkrát oblečú v sezone si dajú aspoň vyvetrať na pár hodín na čerstvý vzduch ak to nechcú prať alebo dať do čistiarne pred oblečením.
Ja by som povedala, že to bude asi z predajne keď si to cítila len tam a až dnes. Predpokladám, že nie prvý krát túto sezónu mali ľudia zimné bundy takže určite už niekedy by si to cítila ak by to išlo z ľudí. Možno to bol aj predýchaný vzduch ja tiež som dnes bola v Lidli a ledva som sa dostala k regálom koľko ľudí bolo.
@patka06 môže byť aj to.
My sme raz brali znamych do Prahy a neskutocne sme v aute trpeli zatuchlinou odevov našich spolucestujúcich. S tymto smradom sa stretavam v doprav prostriedkoc, kostole, aj v divadle kde je veľa dôchodcov. Smutné
@nynia Išlo to z ľudí, lebo ak som ostala na mieste a človek išiel preč, tak som to necítila, ak sa zase priblížil tak áno. Normálne som aj svoju bundu kontrolovala či ja tak nesmrdím (že či to občas nezacítim zo seba) a nie , lebo fakt to bolo divné.
Ja si myslím, že ľudia to na jar aj operú alebo dajú do čistiarne. Ale proste vieme ako je to teraz, každý šetrí na kúrení, čím nižšia teplota dnu, tým vyššia vlhkosť. A ak je vysoká vlhkosť, má človek veľa vecí v zatvorenej malej skrini, tak z tej vlhkosti to zatuchne trocha. A vyberú tú bundu alebo kabát s tým, že je čistý, však nenosila a oprali/vyčistili a neuvedomia si, že trocha smrdí z toho skladovania.
@marsmykkok
Ja mám najradšej pach oleja keď niekto prejde okolo.Chlieb vo vajci,hranolky a pod.chuťovky a to vlasy z toho napáchnu aj oblečenie a cítiť to riadne.
Mne sa toto stalo s bundou, bolo to take zatuchnute, hned isla smer cistiaren. Ale velmi som sa hanbila, ze som v tom bola 2x v robote 🥴
@marsmykkok to nevieš rozoznať zápach zatuhnutia, dymu(môžu tí ľudia kúriť doma drevom) ale chemikálie a pod?
@marsmykkok a co to bolo za smrad? Zatuchlina? Tak lepsie ako spotenina v lete...
Tak toto sa mi nestalo ešte 😀 ale teda, mám páperovú bundu, a tá má tiež svoj špecifický "zápach" od toho peria... Ale teda, ešte mi nikto nepovedal že smrdím
Moja kolegyňa kúria asi tuhým palivom a tiež jej páchne kabát, keď príde ráno. Asi pred odchodom dáva do kotla, lebo inak si to neviem vysvetliť. Len kabát jej strašne páchne našťastie.
@henii to vážne chceš aby ti niekto povedal že smrdíš? to by som si nedovolila ani keby to hneď pravda bola.
Tak podla mna vseobecne smrdi tak 20% slovakov, takze som si uz nechcene zvykla
A pockaj v lete.. v Mhd spotene pazuchy a tyzden neumyti ludia.😂
@marsmykkok ono to môže byť aj zatuchnuté zo sušenia bielizne po vypraní, ja som akurát dnes znova hodila sveter vyprať po vysušení, smrdel hnusne zatuchnuto a to sa sušil na radiátore, používam DEDRU tu parufovu radu ...☹ ... v lete sa mi to nestáva....
@deti95060810 a kde som napísala že chcem, aby mi niekto povedľa že smrdím? 🤦🏼♀️
Nebude to skladovanim , skôr si cítila naftalén alebo chemický zápach čistiarne