Smrad v aute, zhorená spojka

19. mar 2024

ahojte, citim smrad v aute a mam obavy že by mohlo ísť o spojku.. co v tom prípade robit? je soferovanie teraz bezpecne?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fido69
19. mar 2024

Pokiaľ to nie je smrad z jedla, ktoré tam zanechali cez prázdniny deti, tak by som nešóféroval. Môže to byť čokoľvek. Nech sa ti na to pozrie niekto čo sa do áut vyzná. Ak budeš poznať dôvod, budeš vedieť odhadnúť, či bezpečne zájdeš do servisu alebo je to na odťah. 😉

bavlnka92
19. mar 2024

pozri pod kapotu či ti tam nezhorel dáky zver.. ak nie tak servis.. nemusí to byť len spojka, kľudne aj rozvody alebo čokoľvek iné...

mabenn
19. mar 2024

mne takto odchadzala spojka, bolo to citit a nasledne auto aj nejaku rychlost nevedelo zaradit, takze uz je to potom zjavne...

ivuska027
19. mar 2024

No ak je to spojka, kľudne sa Ti stane, ze jednoducho nezaradis rýchlosť, aj počas jazdy 🙄, a to som sakra zvedava, čo budeš robiť. Viem, čo hovorím, pred 2t mi menili spojku. Bezpečné to teda rozhodne nie je. Smer servis.

mabenn
19. mar 2024

@chodec15 ked ti odijde 1tka, tak je to celkom nebezpecne

madeincssr
19. mar 2024

Ak je to naozaj charakteristicky smrad "brzdoveho oblozenia", moze to byt a) pretazenie spojky (zbytocne dlhe presmykovanie, napr. pokusanie sa o vyjazd na nejaky vysoky obrubnik, dlhe manevrovanie s pouzitim spojky, drzanie auta v stupani na spojke a pod. - udialo sa take nieco? b) pribrzdovanie niektoreho z kolies (viaznuce brzdy) - to sa lahko zisti opatrnym prilozenim chrbta ruky na vsetky 4 disky, ci nie su horuce po jazde. Spojka by normalne jazdiacemu vodicovi mala vydrzat 200 tis. aj viac km. Ale su obcas vynimky (cisto mestske kratke jazdy, nespravny styl jazdenia - drzanie auta na presmykujucej spojke viac ako je nevyhnutne atd.) Najlepsie dat to aspon posudit nejakemu kolegovi/kamosovi "autickarovi".

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mabenn
20. mar 2024

@chodec15 na krizovatke ani nie

madeincssr
20. mar 2024

Spojka malokedy celkom odide odrazu. Najprv bud zacina preklzovat pri prudsom pridani plynu (otacky motora stupnu, ale auto nezrychli), alebo zvyknu ist zle radit rychlostne stupne. Aj v tomto stave spojky sa vacsinou da opatrnou jazdou s minimom radenia dojst domov resp. lepsie priamo do servisu.

milanm12
20. mar 2024

Netečie ti olej z motora na zvody ?😏