Dievcata poradte ako dlho mi vydrzi neotvorena smotana na slahanie so zarukou do 8.maja??? Uplne som na ni zabudla, mam 2 krabicky po 200ml. Poradte na co ju spotrebovat najlepsie kazdu do niecoho ineho nakolko sme len dvaja, nevarime plne hrnce ale zasa nevarime ani kazdy den, tak raz za 2-3 dni 😁 ci mam ju uz vyhodit? 😔 dnes som robila smotanove cestoviny nemam chut po dojdeni robit dalsie 😔
Otvor, ovonaj, ochutnaj. Ak nie je zrazena, nesmrdi, nie je kysla, tak ju normalne mozes pouzit. Napr. francuzske zemiaky, alebo zapekany cestoviny, privarok, alebo kremova polievka. A druhu vyslahaj a urob dezert - naskladaj do poharov piskoty, nejake ovocie, hrozienka, cokoladu... podla toho co mas doma a medzi to vrstvi slahacku. Alebo polovicu daj cistu a do polovice zamiesaj kakao a budes mat aj biely aj kakaovy krem.
Smotana urcite vydrzi dlhsie, ak bola spravne skladovana. Pokial nema plesen, tak trochu ochutnaj a uvidis, ci je stale dobra.
Recept poradim na zapekane kur.maso so smotanou - najlepsie su vykostene kur.stehna, nasolis a posypes rascou, zalejes smotanou a das piect, kym sa smotana na vrchu nezapecie do hneda. K tomu ryza, kompot, pripadne opekane zemiaky, salat - kto co ma rad. Velmi rychle a naozaj chutne.
Kyselu by som v pohode urobila pri slahacke by som vsak neriskovala letela by do kosa...
šlahačková vydrží väčšinou dlhšie ako je na obale /kyslá nie/. Daj do niečoho vareného /polievka, omáčka/ , predtým ochutnaj - ak je vizuálne v poriadku a nie je horká môžeš použiť
Ja mam doma slahacku s datumom 10.5 a chystam sa ju zajtra pouzit ☺️ aj Jogurt,Maslo syr jem Po zaruke, jedina vec ktoru netreba skusat je bryndza Po zaruke (vlastna skusenost😂)
Záruka je len ochrana výrobcu pri prípadných problémoch. Alebo inak, výrobca tým zaručuje že do tejto lehoty bude tovar nezmenený v takom stave v akom ho vyrobil. Pokiaľ ale nesmrdí a nie je na nej pleseň tak vy mala byť ešte dobrá.