Smotana na šľahanie krátko po záruke

12. máj 2021

Dievcata poradte ako dlho mi vydrzi neotvorena smotana na slahanie so zarukou do 8.maja??? Uplne som na ni zabudla, mam 2 krabicky po 200ml. Poradte na co ju spotrebovat najlepsie kazdu do niecoho ineho nakolko sme len dvaja, nevarime plne hrnce ale zasa nevarime ani kazdy den, tak raz za 2-3 dni 😁 ci mam ju uz vyhodit? 😔 dnes som robila smotanove cestoviny nemam chut po dojdeni robit dalsie 😔

kkovacovak
12. máj 2021

Záruka je len ochrana výrobcu pri prípadných problémoch. Alebo inak, výrobca tým zaručuje že do tejto lehoty bude tovar nezmenený v takom stave v akom ho vyrobil. Pokiaľ ale nesmrdí a nie je na nej pleseň tak vy mala byť ešte dobrá.

nafka0483
12. máj 2021

Otvor, ovonaj, ochutnaj. Ak nie je zrazena, nesmrdi, nie je kysla, tak ju normalne mozes pouzit. Napr. francuzske zemiaky, alebo zapekany cestoviny, privarok, alebo kremova polievka. A druhu vyslahaj a urob dezert - naskladaj do poharov piskoty, nejake ovocie, hrozienka, cokoladu... podla toho co mas doma a medzi to vrstvi slahacku. Alebo polovicu daj cistu a do polovice zamiesaj kakao a budes mat aj biely aj kakaovy krem.

dadada8388
12. máj 2021

Smotana urcite vydrzi dlhsie, ak bola spravne skladovana. Pokial nema plesen, tak trochu ochutnaj a uvidis, ci je stale dobra.
Recept poradim na zapekane kur.maso so smotanou - najlepsie su vykostene kur.stehna, nasolis a posypes rascou, zalejes smotanou a das piect, kym sa smotana na vrchu nezapecie do hneda. K tomu ryza, kompot, pripadne opekane zemiaky, salat - kto co ma rad. Velmi rychle a naozaj chutne.

saxana000
12. máj 2021

Kyselu by som v pohode urobila pri slahacke by som vsak neriskovala letela by do kosa...

bagre
12. máj 2021

šlahačková vydrží väčšinou dlhšie ako je na obale /kyslá nie/. Daj do niečoho vareného /polievka, omáčka/ , predtým ochutnaj - ak je vizuálne v poriadku a nie je horká môžeš použiť

heidy222
12. máj 2021

Ja mam doma slahacku s datumom 10.5 a chystam sa ju zajtra pouzit ☺️ aj Jogurt,Maslo syr jem Po zaruke, jedina vec ktoru netreba skusat je bryndza Po zaruke (vlastna skusenost😂)