Ahojte, chcem sa spytat,ci mete podobnu skusenost a ako sa to da riesit. Separujeme v malom byte a v pondelok pridu smetiari a pekne zosypu odpad /ja som konkretne videla papier s komunalnym,ale susedia aj ostatne/ . Upozornili sme na to mesto,ale k naprave nedoslo. Da sa to nejako riesit okrem toho,ze prestaneme separovat?
Treba volat priamo do firmy, ktora zabezpecuje odovoz odpadu, napr v BA je to OLO
Nasi mily smetiari odtiahnu smetne nadoby 200m od domu a ani sa neunuvaju ich vratit spat aj kad som volala na OU a takties som mailom upozornila firmu -Fura- ktora to zabezpecuje ani sa neozvali a robia to stale takze neviem ci staznost pomoze ale ja by som si ich nafotila a poslala to aj s dokazom
Ako zosypávajú? Ak myslíš, že ho miešajú, tak môžu maž aj na to upravený voz, zvonku nevidno, ale zvnútra je priečka, ktorá oddeluje plasty a papier. Ak myslíš, že miešajú neseparovaný odpad a separovaný teoreticky je asi tiež možné využiť na to tento typ vozidla, ale ešte som o tom nepočula. Skúste namiesto "sťažnosti" podať "žiadosť" o vysvetlenie a v texte spomente, že sa odvolávate na zákonom stanovenú lehotu na odpoveď. Budú musieť odpovedať. Žiadosť treba poslať doporučene na mesto, pretože my ako obyvatelia máme vzťah s obcou, nie s firmou na vývoz odpadu. Dane za smeti platíme obci. S firmou na vývoz odpadu má zase vzťah obec, upravený zmluvou. Tiež exituje stránka https://www.odkazprestarostu.sk/. Napriklad naše mesto ju občas zbehne. Pofoť, nazdieľaj po sociálnych sieťach a podobne,
@alicka850 Mesto s tym nic nema, treba sa obratit priamo na firmu, ktora odvaza odpad a pripadne im pohrozit staznostou na Inspekciu zivotneho prostredia. Pripadne sa informovat rovno na samotnej inspekcii zivotneho prostredia http://www.sizp.sk/, vlavo je sekcia kontakty.
Odporucam nenechat to tak, my sme tiez takto pisali kade tade a podarilo sa nam napr. zastavi vystavbu skladky plastov v nasej obci. Takze zbytocne to nie je. Je dobre, ze este niekomu zalezi aj na svojom okoli.
Vela zdaru.