Smejem sa v najmenej vhodných situáciach

30. apr 2023

Ahojte,chcem sa opýtať je to nejaká porucha keď sa smejem v najmenej vhodných situáciách ? Napríklad má vyhodili zo školy a ja výbuch smiechu alebo sa hádam s partnerom a mám chuť sa smiať aj keď nechcem viem že to není normálne ale neviem čo mám robiť

marianarem
30. apr 2023

Mne sa obcas stane, ze sa rozosmejem akoby namiesto placu. Ono to niekedy plni taku ulohu uvolnenia emocii, vypustenia pary, podobne ako plac.

domkakvet
30. apr 2023

@marianarem tiez sa mi to niekedy tak stavalo, ale teraz uz nie.

perdita11
30. apr 2023

Ano aj mne sa to raz stalo. Na pohrebe zrovna, pritom som plakala a do toho z nicoho nic smiech.

selest
30. apr 2023

Ank stava sa mi to, je to akoby reakcia na stres. Cim som starsia da sa to lahsie vedome potlacit..

lastqueen
30. apr 2023

Ahoj ja to mám tak isto aj keď si v duchu hovorím ne že sa začneš smiať 😂 no Bohu žiaľ vždy to príde v tedy kedy to ostatní nečakajú 🤦😂

zorkahorka
30. apr 2023

A kolko mas rokov?

vkatush
30. apr 2023

@perdita11 skvelé, nie som sama 😂 ja mám doteraz divný pocit zo seba, lebo na jednom pohrebe som raz dostala záchvat smiechu, ku ktorému sa potom pripojil aj bratranec, však smiech je nákazlivý 😁 Museli sme odísť von, nech sa nad nami nepohoršujú 😁

logf
30. apr 2023

Tak mozog niekedy vyhodnotí stresujucu situáciu.

perdita11
30. apr 2023

@vkatush aj ja som “nakazila” dalsich :D Ale vraj je to normalne. Mozog tak ventiluje ten stres a napatie.

gladys_07
30. apr 2023

Nie je to az take ojedinele. Aj mne sa to stalo ked muz dost nestastne padol dolu schodmi. Letela som za nim a strasne zachvaty smiechu. Pritom v hlave som bola uplne vystrasena. On na mna chudak pozeral co som to za bezcitnu bestiu 😂

Vraj sa to stane ked mas velmi velky stres a tvoj mozog nevie ako s tym nalozit, tak sa snazi presvedcit ze to nie je az take vazne a donuti ta smiat sa.

miadi
1. máj 2023

Pseudobulbar affect ( PBA) = hystericky nekontrolovatelny smiech /plac v nevhodnych situaciach. Byva u ludi s neurologickou poruchou alebo uraz ktory moze ovplivnit emocionalne reakcie v mozgu .

liljana
1. máj 2023

Smiech je zdravy, akurat sa vyhybaj pohrebom a poradam so sefom, aby to nezobral osobne.

rebrambora
1. máj 2023

Ja len tolko, ze ked mas malo kamaratok, tak sa ozvi. Milujem takych ludi.
Ono to vekom prejde.

ivangeline
1. máj 2023

Aj ja sa smejem. ;D Je to len reakcia. Ja sa smejem,aj ked sa hanbim. A co je na tom nevhodne? Skus zistit,co ty ppcitujes a nie co by si mala..

trinityf
1. máj 2023

Je to obranna reakcia. Vies ze si/sa nieco pokaslala/lo a takto sa branis aby ta to nezlozilo. Easy.

reiskirchen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mira0611
1. máj 2023

Pozri sa, je to premna sympatickejsia reakcia, nez keby zacnes kricat.
Ja som mala podriadeneho a hocico som sa ho spytala ohladne prace tak namiesto toho, aby vysvetlil, zacat kricat jak zmyslov zbaveny.
Po case sa s nim radsej nik nebavil.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malamimi6
1. máj 2023

Mne sa raz stala takáto situácia, keď muž spadol zo stoličky. Videla som ten pád, narazil nosom priamo do steny a potom spadol na zem. V hlave mi šlo len toľko, že je mŕtvy... V momente keď sa postavil, chytil ma doslova polhodinovy záchvat smiechu. On sa šiel krvavý poumývať a ja som sa v kuchyni na zemi váľala od smiechu, bolo to nekontrolovateľné.. Myslím si, že to bolo "uvoľnenie" stresu ako som sa veľmi zľakla

any_soj
1. máj 2023

Mávajú to napríklad dlhodobo deti, ktoré zažili traumu. Aj náš syn v pestúnskej starostlivosti to robí, aj kamoskina dcéra tiež v pestúnskej.

katkami123
1. máj 2023

@any_soj
Je film Joker, tam sa hlavný hrdina tiež kedykoľvek nekontrolovateľne smial a mával záchvaty smiechu. V tom deji aj navštevoval psychiatričku, len žiaľ, lieky vysadil, urobil kopu chorých vecí, ale tiež mal veľmi traumatizujúce detstvo, otec ho mlátil a týral. Možno tvorcovia nakon čerpali z príbehov takýchto ľudí.

sim_icek
1. máj 2023

Tiež to tak mám 🫢 som prekvapená koľko veľa nás je

scila
1. máj 2023

Mám takú svokru. Tiež sa smeje vtedy, keď to človek vôbec nečaká a je to nevhodné. Považovala som ju za neslušnú a netaktnú, ale časom som som si povedala, že tým asi ventiluje stres. Okrem nej som sa s tým u nikoho nestretla.

monikiri
2. máj 2023

moje dieta sa odmalicka smeje v najnevhodnejsich chvilach - mala 2a pol roka ked sa zasmiala ze zomrel dedko. To je este male dieta, ok ale ostalo jej to.. ma 12a pol a ked je nieco "strasne" alebo smutne, tragicke atd. uz uteka do izby aby sme nevideli ze sa ide smiat jak blazon. nevie to ovplyvnit a tiez sa ma to pytala preco to vlastne ma..
a teda traumu nezazila urcite ziadnu

monikiri
2. máj 2023

@miadi aha, tak to dava zmysel co pises. nase dieta je asi adhd plus lahky autizmus. Tym v ziadnom pripade nenarazam na to, ze autorka nie je v poriadku, skor mi to zapada k mojej dcerke.

monikiri
2. máj 2023

@perdita11 na pohrebe sa to stalo aj mojmu muzovi a jeho mame - nad hrobom ich starkej. proste plakali az sa na seba zrazu pozreli a zacali sa smiat a nevedeli prestat. haluz.

maribell
2. máj 2023

Aj ja to mám, najmä vo vypätých situáciách doma (pri hádke, pri úrazoch, ...) ale dokážem to potlačiť, iba cítim, že sa mi chce smiať a krivia za mi ústa do smiechu.

adellbartos
2. máj 2023

Ja tiež na pohrebe alebo keď mi niekto oznámi,že niekto zomrel a moja reakcia úsmev 🤦🤦🤦nechapem