Smart hodinky s dobrým meraním krvného tlaku

miskasiska
21. jún 2023

Ahojte, potrebujem poradiť pánske smart hodinky, ktoré majú aj meranie krvného tlaku a tie hodnoty sú aspoň trošku približné realite. Ocinovi začal blbnúť tlak, ale nechce si brať do roboty tlakomer, lebo mu stále do kancelárie niekto chodí, takto by to mal praktickejšie, len neviem, či sa dá na meranie tých hodiniek spoľahnúť, preto potrebujem poradiť, akú máte vy s tým skúsenosť. Za všetky tipy ďakujem 🙂

michaela412
21. jún 2023

ja mám samsung galaxy watch 4, sú to super hodinky, aj meranie tlaku je fajn, len ich treba podľa tlakomera často kalibrovať, aby to bolo čo najpresnejšie

veselo_neveselo
21. jún 2023

Myslim, ze ziadne zatial nie su take, aby sa podla nich dal spolahlivo posudit tlak.

Ci chce ci nechce, treba naozajstny tlakomer zobrat, toto by som nenechavala na hodinkach. Hlavne, ked sa podla toho maju nastavovat lieky na tlak.

nevenka
21. jún 2023

@veselo_neveselo suhlasim. Tlakomer na zapastie, u nas v SUSCCH v BB maju Omrony napriklad, aj ja mam taky doma.

miskasiska
autor
21. jún 2023

@nevenka A ten na zápästie dobre merá, lebo mali sme aj taký a zle meral. S ktorým máte dobrú skúsenosť?

simonah73
21. jún 2023

@veselo_neveselo tak jasne ze si podla toho nebudem prestavovat lieky. je to len pre info. a teda tiez mam galaxy watch 4 a teda kym ich raz priblizne za mesiac neprekalibrujes s tromi kontrolnymi meraniami s klasickym tlakomerom tak Ti tlak ani neodmeraju. a kalibrujes tak, ze na pravej ruke mam hodinky, na lavu ruku si dam tlakomer (ano viem ze sa tlak ma merat na pravej ruke) zapnes kalibraciu, zapnes tlakomer, po par sekundach sa spusti meranie tlaku aj na hodinkach, ked tlak odmerias, zapises hodnoty z tlakomeru do mobilu, potvrdis a spravis to trikrat za sebou. a teda co viem tak velky rozdiel v meraniach tlaku na roznych rukach by signalizoval velky problem, takze za normalnych okolnosti by meranie malo byt takmer rovnake.

viera27
22. jún 2023

@miskasiska ja to beriem inak. Spolahnut sa sice na to neda,ale zase mas to na ruke 24/7. Tzn aj keby to nemeralo presne,meria to neustale a teda vykyvy su okamzite viditelne. A potom sa uz da premerat podla potreby klasickym tlakomerom.