Slušnosť predávajúcich v bazáre

powertea
12. apr 2015

Možno tu už taká téma, ale po mojej poslednej skúsenosti s nákupom mi napadlo, že niekto by tu predal hocičo....nie som nejaká úzkostlivá fajnovka, a chápem, že ak niekto niečo predáva, nemusí to byť čerstvo vyprané, vyžehlené a navoňané....ale nejaká úplne minimálna slušnosť káže, že už keď niečo predávam, nech je to aspoň čisté a po nosení vyprané, lebo je nechutné, keď si otvorím balíček a za šaty, ktoré som zaplatila nemalú sumu, sú tam smradľavé, zatuchnuté a špinavé....a ešte aj s poškodeniami, na ktoré človek nebol upozornený...reakcia predávajúcej na moje pripomienky bola následne agresívna, s tým, že čo som čakala od nosených šiat....lenže u mňa v skrini je kvantum šiat, ktoré sú nosené a vyzerajú inak ako tieto čo mi prišli....a osobne by som sa hanbila predať niečo niekomu ešte aj špinavé a páchnuce....

sisaha
12. apr 2015

@powertea daj jej negativne hodnotenie, alebo sa dohodni na vrateni.. S niektorými nepohnes.. zial.

powertea
autor
12. apr 2015

našťastie sme sa dohodli a vrátila peniaze, ale tá jej komunikácia....vynadala mi, lebo som chcela naspäť svoje peniaze ...to čo som zaplatila....lebo že nikto sa na jej veci nikdy nesťažoval, ale nechce sa mi veriť....mne sa zasa prvýkrát stalo, že prišli šaty v takom stave...vždy som zatiaľ mala šťastie na príjemné a slušné predávajúce...

jolinka
12. apr 2015

@powertea mas stastie ze ti aspon saty dosli, ja som zaplatila 16. marca balik a dodnes ho nemam 😠 😠 😠 Pani dokonca napisala ze peniaze jej dosli a ze balik posiela prvou triedou 🙄 🙄 🙄 🙄 uhm.... posiela a posiela dodnes. Napisala som jej neg. hodnotenie, urgovala som, napisala adminovi a nic. Ziadna odozva, ani admin ani predavajuca 😖 😖 😖

A to vidi ze mam v pase 4 male deti 😔

powertea
autor
12. apr 2015

ja som rada že mám peniaze naspäť na účte a zajtra jej pošlem naspäť tie podľa jej slov "krásne" šaty...

marcelatje
12. apr 2015

@jolinka tak to si na tom ako ja, peniaze prišli, ale akosi balík nikdy nedorazil. Predávajúca sa vyjadrila že ona to poslala a nemala vôbec pocit že by mala niečo riešiť, prípadne dokazovať že balík naozaj odoslaný bol 🙄 a detto žiadna reakcia od admina 🙄 🙄 🙄 🙄

zigy
12. apr 2015

@jolinka
@marcelatje
Babule napíšte sem, baby vám skúsia pomôcť a poprípade zapoja admina.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-problem-s-obchodom-v-bazari-ako-to-mam-riesit/

marcelatje
12. apr 2015

@zigy ďakujem, no už to neriešim, mám pár dní pred pôrodom tak starostí dosť 😀 😀 😀 bolo to ešte koncom minulého roku tak som to už uzatvorila, ale pri takejto téme si z času na čas na to spomeniem. Inak sú moje skúsenosti s mamičkami z MK len pozitívne 🙂

zigy
12. apr 2015

@marcelatje tak to sa ti fakt neoplatí rozčuľovať, krásne starosti 💗 ja mám našťastie len dobré skúsenosti, teda aspoň zatiaľ 🙂

jolinka
12. apr 2015

@marcelatje myslim ze ta "moja" predavajuca mi balik ani neposlala.... 😝 😝 😝 lebo po mojom urgovani ze kde je balik, napisala ze "ospravedlnujem sa, este dnes posielam prvou triedou"....moj dojem ze len kecala a nic neposlala. lebo odvtedy ziadna reakcia.

Inak ja kupujem v bazari na MK dost dlho a zatial som mala pozitivne skusenosti, len raz bolo oblecenie primale ale moja chyba ze som si nevyziadala rozmery a podla cisla to nesedelo.

jolinka
12. apr 2015

Ozaj neda sa takuto predavajucu niekde pridat na ciernu listinu pripadne ze by jej admini stopli predaj, tak to predsa nemoze byt, ze dostane peniaze, potvrdi to a tovar neposle , ani sa neozve.. 😠 😠

powertea
autor
13. apr 2015

tu sa už asi len fakt spoľahnúť či admin nejako zasiahne....ale mal by...lebo ak nebude na týchto podvodníkov žiadna palica...

natuska87
13. apr 2015

@powertea Ja som to tu pred rokom viacmenej z recesie napisala...A kolke "mamicky" sa do mna pustili...Trvam na tom, ze aj ked je toto obciansky bazar, mal by fungovat seriozne a nie ako posledna moznost zbavit sa smejdov a este za peniazky...I ked, ja mam asi stastie, ze obchod cez viacere zeny tu, bol seriozny...

powertea
autor
13. apr 2015

presne to si myslím aj ja....tiež by som sa mohla pokúsiť predať každú haraburdu, čo sa doma nájde a staré veci, čo sú nasúkané v pivnici vo vreciach, čo už aj tak z nás doma nikto nebude nosiť....to vždy radšej odnesieme na charitu alebo do zberu....nie predávať to ....by som sa hanbila za také niečo pýtať peniaze....
má tu byť aj zodpovednosť za to čo predávam a ochota to riešiť, nie hádať sa, urážať ...lebo mňa zarazil ten útok za to, že som sa ozvala, že tie šaty nie sú ok....keby bolo napísané, aké chyby majú tak ich iste nekúpim...tak dúfam, že po tejto negatívnej skúsenosti, to snáď bude zasa ok....len keby tie špekulantky odtiaľto vypadli.... 😖 😠

natuska87
13. apr 2015

@powertea Staci si pozriet status tej-ktorej predavajucej...Ak tam ma napisane direktivne...Nevymienam, takto neposielam, toto nerobim, automaticky ju preskakujem...

dakra
13. apr 2015

dievčatá poradím vám jednu vec, kašlite na takúto formu bazáru a radšej zájdite do kamenného bazáru a verte tomu, že aj lacnejšie to bude...kupujem tak veci dcére do škôlky, po zlých skúsenostiach tu na MK už nenakupujem, v kamennom sekáči to predsa len môžeš chytiť, vidíš to a aj vyskúšať si to môžeš, dokonca natrafíš aj na nové, značkové veci 😉

powertea
autor
13. apr 2015

keď ja tak rada nakupujem cez internet :DDD

dakra
13. apr 2015

@powertea tak potom rátaj s rizikom 😀

powertea
autor
13. apr 2015

riziko beriem do tej miery, že občas neodhadnem veľkosť....ale nie podvádzanie...