ahojte, viete mi prosim poradit? pri malom nic nestiham, nie to este precitat rozpravky a urobit rozbor, respektive ponaucenie danej rozpravky. Potrebovala by som 3 ludove rozpravky a iba z nich napisat ponaucenie, ktore z nich vyplyva. Pozerala som na nete citatelske denniky, nikde taky rozbor nemozem najst. Priznam sa, nikdy som nebola na taketo veci a rozbor mi nikdy nesiel. Vie mi niekto prosim pomoct, ako a kde sa odrazit? dakujem
@lelocka precitat ludovu rozpravku - napr. Sol nad zlato - je predsa otazkou 15minut... a ponaucenie musi byt po precitani jasne. To musi zvladnut snad aj prvacik.
To má byť nejaká filozofická esej na niekoľko strán veľkosti A4 alebo stačí iba názov rozprávky a ku každej jednou-dvoma vetami, aké ponaučenie z nej vyplýva? Ak ten druhý prípad, na niektoré rozprávky si určite i sama spomínaš, o čo v nich šlo a teda nemusíš ich ani čítať. Už len si vybrať nejaké konkrétne tri z toho množstva....
@simsalabim prváčik to isto... 😀 😀 😀
@bonaqa2013 no podla mna ano...mam sice uz 2 vacsie deti, ale urcute boli schopne v tom veku povedat, ze "rodicov treba posluchat a cudzim neotvarat dvere" (kozliatka a vlk). Ved to je ponaucenie, ci nie?
no ked nemas cas citat rozpravku pre sebe, co tak ju precitat tym detom pred spanim? Vacsie deti dokazu citat aj same. A potom sa o rozpravke porozpravat a zistit ake z nej ponaucenie mame.
A potom si to dietka mozu napisat do citatelskeho dennika, ci do projektu ci kde... Tymto tempom o nejakych 15 rokov budes za nich pisat maturitne pisomky, mozno neskor aj diplomovku...
@lelocka akože nechcem rýpať, ale nemá to robiť na úlohu tvoje dieťa? prečo to chceš robiť namiesto neho ty? 😕