Ahojte mamičky, podte si vymenit skusenosti o detickach zijucich a narodenych v zahranici 🙂
Ahojte ja zijem v skotsku
Ahojte baby, my zijeme v nemecku. Syncek ma 8 tyzdnov...uvidim, co nam zivot tuto prinesie🙂
nas je tu podla mna plno len kazda krajina ma mozno svoju temu, ja som v USA s celou rodinou a rada sa k vam pridam, len to treba trosku rozbehnut... mam 2 deti Sebastian 5 rokov a Sasenka ma 4....
inac tu sme plno Cecho Slovakov a sme tu jedna velka komunita.... furt sa podnikaju nejake akcie...
Ahojte, my zijeme v Rakusku. Mame 2 rocneho syna. ☺ je pravda, ze tu na MK ma skoro kazda krajina svoju temu ☺ ale rada sa pripojim aj sem. 😊
Ahojte ja sa tiež pridávam.Tiež sme s mm vRakusku a čoskoro k nám zavíta bocian tak sme zvedavý ako to tu pojde... 🙂
no, veru, aj kazda krajina ma temu ale dokonca aj spolocna skupina uz existuje https://www.modrykonik.sk/group/4204/
@katharrina
@silvuska47 maminy mozem sa vas opytat kde presne ste v rakusku? - my sme pri Feldbachu, steiermark
@marcah my Vieden 🙂
ahojte, ja som Francuzsko 🙂
Ahojte baby, ma na vas otazocku, mame moznost ist do nemecka, mala ma 1,2 roka len neviem ako to bude u nej s jazykmi, ja viem sice po nemecky ale nie tak dobre ako kedysi.. predstalen som uz co to pozabudala, ze ako to zanasaju take deticky, ci na nich doma hovorit nemecky alebo slovensky... nebojim sa o mna alebo o priatela, skor mam strach o malu, ze co s tym jazykom 🙂 dakujem za skusenosti 🙂
Ahoj, ja byvam v Polsku.
ahoj niekto na Novom zelande? alebo san francisco?
caffte damy, pridavam sa aj ja...mam muza chorvata a zijeme v jeho domovine 🙂
ahojte,
ja byvam v Rakusku 😉
ahojte kocky, my sme s rodinou v rakusku 🙂
@ajus969 moj syn ma 2 roky ked sme prisli do rakuska. po nemecky nevedel vobec a v skolke sa naucil vsetko. dcerka sa tu sice uz narodila,ale tiez vela nevedela po nemecky ked isla do skolky a uz sa chyta krasne. nemusis sa vobec bat deti su velmi flexibilne a hlavne este tieto male sa rychlo chytaju. my sa doma rozpravame po slovensky. na synovi uz troska pocut,ze vela je v nemeckom prostredi a sem tam hlada dlhsie slovensky vyraz hlavne ked mi nieco rozprava co robili v skole. ale s nemcinou nema problem. 🙂
Hi kočky, my s priateľom čakáme bejby (vo febr), od nov. ide do Nemecka, na 1 rok, tak po pôrode pôjdeme za ním 🙂 rodiť si tam netrúfam, ide o prvé bábo...
@hoogy to ti poviem chodia do skoly bez placu uplne sa tvaria ze normalka vobec nerozumeju ani makke f ako ja byt decko revem minimalne 2 tyz a rodicov nenavidim 😀 😀 😀 ale oni sa tvaria ze su v pohode ale myslim si ze aj su lebo doma su kludne spokojne nerozumiem a nechapem ale dakujem im za to lebo som cakala nieco horsie a ze to psychicky nezvladnu a tak ulahcili mi to neskutocne veeeeeeeeeelmi som sa bala skoly a to ide nejak lahko
Jeden je prvacik tak tam je to ok piseme ciarky a prve pismenka
ale druhy je v tretej triede opisuje texty po nemecky nerozumie im ale pise 😀 a matika je vsade ta ista takze to ide a na ostatnych predmetov len sedi a nic nerobi 😀
Celý čas hladám po internete nejakú takúto tému, ale nikde sa do nich nikto nezapája, myslím že slováčok je v zahraničí dosť, len je zarážajúce že žiadna nemá záujem o rozhovory... 😖