Slovenské a české mamičky žijúce v zahraničí

ivaka333
24. feb 2013

Ahojte mamičky, podte si vymenit skusenosti o detickach zijucich a narodenych v zahranici 🙂

petuska1245
15. feb 2014

Celý čas hladám po internete nejakú takúto tému, ale nikde sa do nich nikto nezapája, myslím že slováčok je v zahraničí dosť, len je zarážajúce že žiadna nemá záujem o rozhovory... 😖

adriana222
26. okt 2014

Ahojte ja zijem v skotsku

piskotka3008
26. okt 2014

Ahojte baby, my zijeme v nemecku. Syncek ma 8 tyzdnov...uvidim, co nam zivot tuto prinesie🙂

bronia13
26. okt 2014

nas je tu podla mna plno len kazda krajina ma mozno svoju temu, ja som v USA s celou rodinou a rada sa k vam pridam, len to treba trosku rozbehnut... mam 2 deti Sebastian 5 rokov a Sasenka ma 4....

bronia13
26. okt 2014

inac tu sme plno Cecho Slovakov a sme tu jedna velka komunita.... furt sa podnikaju nejake akcie...

katharrina
26. okt 2014

Ahojte, my zijeme v Rakusku. Mame 2 rocneho syna. ☺ je pravda, ze tu na MK ma skoro kazda krajina svoju temu ☺ ale rada sa pripojim aj sem. 😊

silvuska47
26. okt 2014

Ahojte ja sa tiež pridávam.Tiež sme s mm vRakusku a čoskoro k nám zavíta bocian tak sme zvedavý ako to tu pojde... 🙂

marcah
26. okt 2014

no, veru, aj kazda krajina ma temu ale dokonca aj spolocna skupina uz existuje https://www.modrykonik.sk/group/4204/

marcah
26. okt 2014

@katharrina
@silvuska47 maminy mozem sa vas opytat kde presne ste v rakusku? - my sme pri Feldbachu, steiermark

katharrina
26. okt 2014

@marcah my Vieden 🙂

marseillka
26. okt 2014

ahojte, ja som Francuzsko 🙂

ajus969
20. nov 2014

Ahojte baby, ma na vas otazocku, mame moznost ist do nemecka, mala ma 1,2 roka len neviem ako to bude u nej s jazykmi, ja viem sice po nemecky ale nie tak dobre ako kedysi.. predstalen som uz co to pozabudala, ze ako to zanasaju take deticky, ci na nich doma hovorit nemecky alebo slovensky... nebojim sa o mna alebo o priatela, skor mam strach o malu, ze co s tym jazykom 🙂 dakujem za skusenosti 🙂

schubertica
29. jan 2015

Ahoj, ja byvam v Polsku.

erikaaaa4
20. jún 2015

ahoj niekto na Novom zelande? alebo san francisco?

tomiholjubavi
20. jún 2015

caffte damy, pridavam sa aj ja...mam muza chorvata a zijeme v jeho domovine 🙂

janahei
10. sep 2015

@bronia13 ahoj a kde presne ste v usa?? Ja som s manzelom a detmi v texas- dallas. Je tu jeden cesko- slovensky par aj s detmi ale to je asi tak vsetko. Ostatni su chorvati alebo indovia.

rybecka
14. sep 2015

ahojte,
ja byvam v Rakusku 😉

hoogy
14. sep 2015

ahojte kocky, my sme s rodinou v rakusku 🙂

hoogy
14. sep 2015

@ajus969 moj syn ma 2 roky ked sme prisli do rakuska. po nemecky nevedel vobec a v skolke sa naucil vsetko. dcerka sa tu sice uz narodila,ale tiez vela nevedela po nemecky ked isla do skolky a uz sa chyta krasne. nemusis sa vobec bat deti su velmi flexibilne a hlavne este tieto male sa rychlo chytaju. my sa doma rozpravame po slovensky. na synovi uz troska pocut,ze vela je v nemeckom prostredi a sem tam hlada dlhsie slovensky vyraz hlavne ked mi nieco rozprava co robili v skole. ale s nemcinou nema problem. 🙂

rybecka
14. sep 2015

@hoogy a kde si v Rakusku v ktorej casti?

rybecka
14. sep 2015

@ajus969 neboj sa ja som tu prisla s 8 a 6 rocnymi chlapcami zatial nevedia po nemecky ale su v skole a ucia sa a ide im to fajn neplacu a su spokojny a s takymi malickymi detmi je to este lepsie naucia sa v skolke co super 😉

hoogy
14. sep 2015

@rybecka my sme v Eisenstadt, Burgenland a vy?

kacero007
14. sep 2015

Hi kočky, my s priateľom čakáme bejby (vo febr), od nov. ide do Nemecka, na 1 rok, tak po pôrode pôjdeme za ním 🙂 rodiť si tam netrúfam, ide o prvé bábo...

rybecka
14. sep 2015

@hoogy my sme v Tirolsku pri Innsbrucku

hoogy
14. sep 2015

@rybecka pekny kraj 🙂

rybecka
14. sep 2015

@hoogy to hej krasne tu je 🙂 aspon sa mi necnie za slovenskom tak velmi lebo vzdy ked pozriem vonku tak si poviem boze aka krasa 😀

hoogy
14. sep 2015

@rybecka 😀 aj ja vzdy ked sa vraciame sem tak si poviem,aky krasny kraj 😉 kolko ste tu ? my sme piaty rok. syn tento rok zacal v skole. dcerka je skolkarka.

rybecka
16. sep 2015

@hoogy wau tak vy ste tu uz riadne dlho my sme novacikovia my sme prisli v lete deti zacali chodit tu do skoly teraz v septembri chudatka moje ale statocne to zvladaju viacej ako ja 🙂

hoogy
16. sep 2015

@rybecka ja obdivujem tie deti ako taketo veci zvladaju 🙂

rybecka
16. sep 2015

@hoogy to ti poviem chodia do skoly bez placu uplne sa tvaria ze normalka vobec nerozumeju ani makke f ako ja byt decko revem minimalne 2 tyz a rodicov nenavidim 😀 😀 😀 ale oni sa tvaria ze su v pohode ale myslim si ze aj su lebo doma su kludne spokojne nerozumiem a nechapem ale dakujem im za to lebo som cakala nieco horsie a ze to psychicky nezvladnu a tak ulahcili mi to neskutocne veeeeeeeeeelmi som sa bala skoly a to ide nejak lahko
Jeden je prvacik tak tam je to ok piseme ciarky a prve pismenka
ale druhy je v tretej triede opisuje texty po nemecky nerozumie im ale pise 😀 a matika je vsade ta ista takze to ide a na ostatnych predmetov len sedi a nic nerobi 😀