Slovenská pošta - prázdna rozrezaná obálka

sp0ngeb0b
3. nov 2022

Nechcem strašiť ale pride mi dôležité o tom informovať. Bola to síce len zanedbateľná vec ale zjavne si nejaký pracovník čo robí s balíkmi myslel že je vo vnútri niečo hodnotné. Takto to prišlo na pobočku pošty - prázdna rozrezaná obálka. Balíky posielam už roky pomerne často a doposiaľ sa mi nič podobne nestalo a ani by mi nenapadlo na to vôbec myslieť. Ešte viac ma desí predstava toho ak by bolo vo vnútri naozaj niečo hodnotné. Posielané to bolo obyčajne a viem ze pošta ponuka aj poistenie a pod. Stretli ste sa niekedy s týmto alebo niečim podobným? Riešili ste to?

zuzkaa1991
3. nov 2022

@sp0ngeb0b robila som kedysi .na poste bohužiaľ su vselijaki ludia cudovali by ste sa ;) ..... obyčajne neposielam nikdy ani list tie zasielky nie su vôbec sledované je tazsie vypatrat kedze pri doporucenom je presne zapisane kroky cez akeho pracovníka iislo ;)

ghostsgirl
3. nov 2022

@sp0ngeb0b moja mama raz prevzala podobnu zasielku susede, kedze postarka jej to nanutila, nech jej to prevezme. Mama samozrejme nemala s tym problem, chcela pomoct a nevsimla si, ze obalka bola nenapadne rozrezana, na prvy pohlad to nebolo vidno. Potom co to susede odovzdala, ta o 20 min prisla, ze to bolo rozrezane...tak suseda tiez nevedela ci podozrievat moju mamu ci postarky...tym chcem napisat, ze ta postarka to mala este ako sofistikovane vymyslene...nanutit prevzatie cudzej osobe a podozrenie bolo zrazu rozlozene do viacerych stran...moja mama samozrejme nestastna chuda, chcela pomoct a za dobrotu na zobrotu

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaa1991
3. nov 2022

@zoro9836 a tym suhlasim penaze bohužiaľ len poistnej obalke kedze ta ako aj balik je este podrobnejsie sledovany doporucene je menej....ale ano su taki ludia ;) ja som počula raz ze v depe obrovsku tv zobrali 🤣🤣🤣 "stratila sa zasielka" napr ;)

zuzanka.zuzu
3. nov 2022

mne obyčajne prišlo vždy všetko aj ako odosielateľovi aj ako prijímateľovi - len raz mi prišla prázdna obálka pred vianocami - mala v nej byť kniha za 3e takže som to neriešila... ale tak prišla 😀 čiže doručenie úspešnosť 100%

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
3. nov 2022

@zoro9836 tu je ale na mieste povedat, ze za stratu doporucenej zasielky ti posta vyplati dvadsatnasobok tarify za danu zasielku, co je niekolkonasobne viac nez tych 5e, to len pre uplnost

kiwi3
3. nov 2022

@zoro9836 peniaze su inak vylucene z prepravy, takze keby si reklamoval, ze zmizli prachy z obalky (alebo cela obalka s nimi), tak by si neuspel. a asi posta vie, preco to robi, ked to vynala...
a ano, ako pise @nelca84 , je to pravda. treba poznat prepravny poriadok, aby sa clovek vedel domoct nejakej spravodlivosti

ja mam inak skusenost hlavne taku, ze pracovnicky za prepazkami pytaju vyssie sumy. nastastie je to menej ako kedysi (alebo si na mna len dovolia menej, cim som starsia), ale stale sa mi to obcas stava, s niektorymi to clovek ani nevyhada... a este maju aj sofistikovanejsiu alternativu, znamku nalepia az neskor, akoze je ta zasielka lahsia a rozdiel si nechaju. to sa stalo sestre - nejaka kupujuca reklamovala, ze to postovne bolo lacnejsie, ako zaplatila, ale problem bol v postarke. gramaz hovorila jasne.