Dobrý večer.
Nechápem, prečo sa nespieva a nehrá štátna hymna vtedy, keď je v kostoloch čestná stráž. Je tam aj Slovenská zástava, a teda to má nádych vlastenecký. Všade inde sa takto štátna hymna spieva aj v Česku na veľké sviatky. Dajte názory
@77daniela77 Ďakujem 😉
@erik757hd Ved si to ty riesil pred mesiacom...kolko diskusii o tom potrebujes?
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/statna-hymna-v-kostoloch/
@erik757hd môj názor napíšem ak idem velebiť Pána tak nepletiem do toho politiku a vlasteneckú hymnu to tam vôbec nepatrí. Na normálnej akcii ok beriem ale v chráme určite nie .
@dadis máš pravdu
Statna hymna v kostole? A naco? Vraj v Cesku? Neverim!
Zijem v Cesku a nikdy som nezazila, ze by sa tu v kostole spievalo Kde domov muj. Ale je pravda, ze nikdy som nebola v kostole vtedy, ked tam bola cestna straz 🤷♀️
@diewcatqoo Pošlem video
@bloger preco by nepatrila hymna do kostola...vhodne sem tam kludne a uz som ju aj pocula. Az na to ze ju uz maloktovie naspamat. Boh nam dal krásnu krajinu, nevieme si uvedomit, ze ako je dobre ze nemame hurikany, tornada...svieti slnko, prsi..sice potoky vyschynajú.. mame za to dakovat a prosit si aby sme takto ostali. Zas Cesi maju v hymne spomenuteho Boha, my nie.
@dagmarovita Pri akej príležitosti štátna hymna znela?
@julish preco politika..hymna nasej krajiny je hymna nie politika
@erik757hd spieval ju sam knaz, trochu sa rozcítil, mal k tomu aj kazen a je to na webe, celkom to rozumne si odovodnil,
@dagmarovita Môžte poslať link 🙂
Mat tvoj problém život je gombička
@dagmarovita Pozri do chrámu patria náboženské piesne. Súhlasím s tebou, že Boh nám dal krásnu krajinu. Dokonca súhlasím aj s tým, že nás pred veľa vecami chráni. Určite si to všetci uvedomujeme. Ale prepáč do kostola moc nie. Však štátna hymna podľa mňa nie je opomenutá. Mala by sa hrať tam kde je vhodná.
@erik757hd to je v uzavretej sekcii na webe, to by si musela dostat pristup a pohladat to medzi x kaznami.
@dagmarovita hymna je politika, týka sa niečoho ohraničeného hranicami, umelo vytvoreného kolektívu, preto to je politika. Príklad: pravoslávie v Rusku, islam v saudskej arabii a pod
@julish ok beriem, aj tak to je len pro forma celá štátna hymna, štatne územie, št. vlajka, Ústava, celý štát....pozostatok minulosti, otazka času k zabudnutiu, alebo už len taký folklór. Aj keď veľmi si vážim každého kto vyznáva hodnoty spomenuté v Ústave pripadne ich obhajuje a má rád krajinu kde žije..
@julish inak pises ze umelo vytvorený kolektív...nie v ziadnom pripade nie umelo vytvoreny kolektiv, to mas skade. vsak je to uplne prirodzena poziadavka človeka z ludskej podstaty, stat je viac rodin pokope, to neni nic umelé, antropologicky clovek potrebuje svoje uzemie atd.
...... Tu je link na Česko, keď už musíte byť drzý niektorý ku mne !!
Suhlasim s tebou.